ارتقا هواپیماها به این سیستم در سال 2025 آغاز میشود، اما وجود بیش از 1000 هواپیما، باعث میشود تکمیل آن چندین سال زمان ببرد.
شرکت هواپیمایی «یونایتد ایرلاینز» قراردادی را با اسپیس ایکس امضا کرده است که بهموجب آن از سال 2025 به مسافران تمام خطوط هوایی خود اینترنت ماهوارهای استارلینک ارائه میکند. نکته قابلتوجه دیگر اینکه استفاده از این سرویس برای تمام مسافران حین پرواز رایگان خواهد بود.
یونایتد ایرلاینز اعلام کرده آزمایش تجهیزات استارلینک را اوایل 2025 آغاز میکند و درصورت موفقیت آن، اواخر همان سال در پروازهای مسافری از این سرویس استفاده خواهد شد. سرویس استارلینک باعث میشود مسافران حتی حین پرواز نیز بتوانند بازی یا ویدیوهای موردعلاقهشان را استریم کنند.
این شرکت هواپیمایی میگوید نصب سیستمهای استارلینک روی بیش از 1000 هواپیمای آن چندین سال طول خواهد کشید.
استفاده از فناوریهای مصرفی در خطوط هوایی طی چند سال گذشته تغییرات زیادی کرده است. پس از تلاشی ناموفق در سال 2004، سرانجام سال 2008 در آمریکای شمالی دسترسی به اینترنت حین پرواز واقعیت پیدا کرد، هرچند آن زمان این سیستمها غیرقابلاعتماد و گران بودند.
تا سال 2018، دسترسی به اینترنت در پرواز کمی ارزانتر شد اما همچنان سرعت بسیار کمی داشت. البته آن زمان جایگزین بهتری برای فناوری قدیمی وجود داشت؛ ماهوارهها.
سال 2022 اسپیس ایکس اعلام کرد قصد دارد دسترسی به استارلینک را به خطوط هوایی نیز ارائه کند. هدف شرکت فضایی «ایلان ماسک» ابتدا فقط جتهای خصوصی کوچکتر بود اما اکنون تجهیزات آن برای هواپیماهای مسافربری تجاری نیز تأیید شده است و درحالحاضر در شرکتهایی ازجمله «قطر ایرویز» و «ایر نیوزلند» استفاده میشود.
باوجوداین فناوری خطوط هوایی شروع به تولید و استفاده از آنتنهای جدیدی کردهاند که به مسافران اجازه میداد در آسمان نیز ویدیوهای موردعلاقهشان را استریم یا در شبکههای اجتماعی فعالیت کنند.
استارلینک طی چند سال گذشته ماهوارههای بیشتری به مدار زمین پرتاب کرده است و اخیراً در گزارشی گفته شده دوسوم ماهوارههای فعال در مدار زمین تحت کنترل ایلان ماسک هستند. همچنین فضانوردان مأموریت پولاریس داون که اولین راهپیمایی فضایی خصوصی را انجام داده بودند، اخیراً به وسیله ماهوارههای استارلینک تصویری را از مدار در ایکس منتشر کردند.
پاسخ ها