از جمله این عوامل به سیگارکشیدن، اضافه وزن، نوشیدن الکل، مصرف گوشتقرمز و و مصرف کم میوه و سبزیجات اشاره شده است.
طبق تحقیقات جدید دانشمندان، کمتر از نیمی از مرگومیرهای ناشی از سرطان در ایالات متحده و همچنین 40 درصد از موارد مبتلا به آن با عوامل قابلپیشگیری مرتبط هستند.
طبق این مطالعه جدید که توسط انجمن سرطان آمریکا (ACS) آنجام شده است، تعداد زیادی از موارد ابتلا به سرطان و مرگومیر در بزرگسالانی که حداقل 30 سال دارند، بهدلیل عواملی بهوجود آمده است که بهطور بالقوه قابلپیشگیری هستند، مانند سیگارکشیدن و رژیم غذایی نامناسب.
بهبیانسادهتر، یافتههای دانشمندان نشان میدهد که 40 درصد این موارد و حدود نیمی از مرگومیرهای ناشی از سرطان در ایالات متحده بهعواملی نسبت داده میشوند که میتوان آنها را کنترل کرد.
آنها در تحقیق خود میزان بروز و مرگمیر 30 نوع سرطان را در ارتباط با 18 عامل خطر قابل اصلاح تجزیهوتحلیل کردند.
«دکتر فرهاد اسلامی»، نویسنده اصلی ایرانیالاصل این مطالعه به یورونیوز میگوید:
«تعداد زیادی از موارد ابتلا و مرگومیر سرطان در ایالات متحده به عوامل بالقوهقابلتغییر نسبت داده میشوند که پتانسیل کاهش قابلتوجه میزان سرطان با اجرای گسترده و عادلانه ابتکارات را نشان میدهد.»
از جمله عوامل اشارهشده در این مطالعه میتوان به سیگارکشیدن، اضافه وزن، نوشیدن الکل، مصرف گوشتقرمز و فرآوریشده و مصرف کم میوه و سبزیجات اشاره کرد. به عوامل دیگری مانند کمبود فعالیت بدنی، اشعه ماوراء بنفش و عفونتهای سرطانزا مانند ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) نیز اشاره شده است.
بااینحال، از سیگار بهعنوان اصلیترین عامل یاد شده و به گفته دانشمندان عامل 20 درصد از کل موارد سرطان و 30 درصد از مرگومیرها در ایالات متحده بوده است.
اسلامی همچنین توضیح میدهد که اگر عاملی تاثیر زیادی روی تشکیل سرطان داشته باشد و نادر باشد، در مجموع تنها چند مورد سرطان ایجاد میکند. بااینحال، یک عامل مشترک با تاثیر ضعیفتر میتواند منجر به تعداد بیشتری از سرطانها شود.
پاسخ ها