بستههای اینترنت همراه گران شد اما اپراتورها به تعهداتشان عمل نکردند.
پس از افزایش تعرفه بستههای اینترنت همراه، اپراتورها تعهد دادند تا پایان خردادماه امسال سرعتشان را ۳۰ درصد ارتقا بدهند اما این اتفاق نیفتاده است. وزیر ارتباطات دراینباره گفت: «اپراتورها باید تا پایان سال عقبماندگی ۱۰ درصدی را جبران کنند.»
«عیسی زارعپور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در حاشیه بازدید از بیستوهفتمین نمایشگاه الکامپ به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.
او درمورد این دوره از الکامپ گفت: «من از همه سالنهای نمایشگاه بازدید نکردم، زحمات دوستان فراتر از این است که امکان بازدید از تمام بخشهای نمایشگاه وجود داشته باشد. همین که دوستان در شرایط کنونی کشور نمایشگاه را به تأخیر نینداختند، جای تقدیر و تشکر دارد. غرفهها هم به لحاظ کمّی هم کیفی پیشرفت کردهاند.»
او پنجم اردیبهشتماه اعلام کرده بود هفته بعد قرار است رفع فیلتر گوگلپلی در کمیته فیلترینگ بررسی شود. زارعپور در پاسخ به خبرنگار دیجیاتو دراینمورد گفت: «در تلاشیم این اتفاق بیفتد، هنوز بررسی نشده است.»
زارعپور همچنین به بخش خصوصی پیشنهاد کرد: «مطالبه بخش خصوصی از دولت بعدی باید اجرای قانون برنامه هفتم توسعه در بخش ارتباطات باشد. برای اولین بار در تاریخ قانوننویسی کشور در این برنامه یک فصل به حوزه ارتباطات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال اختصاص پیدا کرده است. اگر دولت همینها را اجرا کند، انقلابی در بخش ارتباطات اتفاق میافتد.»
دیماه سال گذشته، پس از اینکه قیمت بستههای اینترنت همراه افزایش یافت، اپراتورها تعهداتی در قبال این افزایش قیمت دادند. یکی از این تعهدات افزایش ۳۰ درصدی سرعت تا پایان خردادماه ۱۴۰۳ بود.
وزیر ارتباطات در پاسخ به دیجیاتو درمورد انجام این تعهدات گفت: «سرعت حدوداً ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است که داشبوردهای جهانی، مانند اسپیدتست، هم آن را تأیید میکنند. این مسیر را دنبال میکنیم تا تعهد بعدی، افزایش ۵۰ درصدی سرعت تا پایان سال، بتواند این عقبماندگی ۱۰ درصدی را جبران کند.»
براساس گزارش رسمی وزارت ارتباطات، سرعت اینترنت همراه ایرانسل پس از این تعهدات ۱۵.۴۳ درصد و سرعت همراه اول ۲۱.۱۹ درصد افزایش یافته است.
زارعپور همچنین درباره توسعه 5G گفت: «توسعه سایتهای نسل پنجم طبق برنامه جلو میرود. نزدیک به ۲ هزار سایت نسل پنجم در این مدت راهاندازی شده است و تا آخر سال تعهد ۶ هزار سایت انجام میشود.»
وزیر ارتباطات دولت سیزدهم در پاسخ به سؤالی درمورد توسعه ارتباطات روستایی، دادههای دولت قبل را نادرست دانست و گفت: «مسئولان وقت وزارت ارتباطات در دولت قبل مدعی بودند ۹۸.۵ درصد جمعیت روستایی متصل شدهاند. آن موقع پایشی انجام دادیم و دیدیم این آمار بهدلایلی درست نیست. مثلاً برخی روستاها به ADSL متصل بودند ولی بهدلیل قطعی خطوط تلفن ثابت، ۲ سال نه تلفن وجود داشت نه اینترنت.»
او اضافه کرد: «نمیشود گفت آمار فیک بود، باید خوشبین باشیم. ارزیابی ما نشان داد حدود ۸۰ درصد روستاها اتصال دارند. الان با اتصال ۸ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار جدید از لحاظ تعداد روستاها به پوشش ۹۷ درصدی و از لحاظ جمعیت به پوشش بیش از ۹۸.۵ درصدی رسیدهایم.»
وزیر ارتباطات همچنین گفت: «برای این کار بیش از ۵ هزار کیلومتر فیبر نوری، ۲ هزار کیلومتر جاده برای دسترسی، ۲ هزار کیلومتر شبکه برق و بیش از ۲ هزار ترانس برق نصب کردهایم. کارهایی که بعضاً به عهده وزارت ارتباطات هم نیست ولی برای اتصال روستاها انجام دادیم. حدود ۱۵۰۰ روستا باقی مانده است که آنها را نیز متصل خواهیم کرد.»
پاسخ ها