سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان بهعنوان متولی جدید قیمتگذاری، مجوز افزایش قیمت خودروهای مونتاژی را صادر کرد.
سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان بهعنوان متولی جدید قیمتگذاری، مجوز افزایش قیمت خودروهای مونتاژی را صادر کرد. این مجوز پس از اعتراض خودروسازان به پایینبودن قیمتها و افزایش قیمت ارز صادر شده است. سازمان حمایت پس از بررسی درخواست مونتاژکاران، بابت افزایش قیمت کارخانهای محصولات آنها قانع شد و مجوز لازم را صادر کرد. درحالحاضر هنوز جزئیات دقیق میزان افزایش قیمت هرکدام از خودروهای مونتاژی مشخص نیست.
همچنین بخوانید: تجمع مقابل وزارت صمت در اعتراض به افزایش قیمت دیگنیتی و فیدلیتی
افزایش بهای خودروهای مونتاژی نخستینبار از محصولات بهمنموتور آغاز شد. طی هفتههای میانی بهمن 1402 شاهد افزایش 200 میلیون تومانی تیپهای مختلف دیگنیتی و فیدلیتی بودیم؛ بنابراین اکنون سازمان حمایت مسئولیت خود را در قبال قیمتگذاری خودرو آغاز کرده است و بهزودی شاهد افزایش قیمت سایر خودروها ازجمله محصولات داخلی ایرانخودرو و سایپا خواهیم بود.
خبرگزاری تسنیم در گزارشی به این موضوع پرداخته است. براساس اعلام این رسانه، مجوز افزایش بهای خودروهای مونتاژی براساس بررسی قیمت این خودروها توسط شورای رقابت در اوایل آذر 1402 صادر شده است. بدیهی است که پس از دریافت مجوز افزایش قیمت توسط خودروسازان خصوصی، خودروسازان دولتی نیز خواهان افزایش قیمت خواهند بود. دلیل این مسئله نیز افزایش هزینههای تولید است، چرا که هزینههای تولید و افزایش نرخ ارز بر هر دو نوع خودروساز دولتی و خصوصی تأثیر میگذارد.
بااینحال، سازمان حمایت تصمیم گرفته است که بهدلیل حساسیت افکار عمومی به افزایش قیمت محصولات ایرانخودرو و سایپا، این کار را به ابتدای سال 1403 موکول کند. ابتدای هر سال قیمت خودروهای داخلی بهطور مرسوم افزایش مییابد و افکار عمومی آمادگی پذیرش قیمتهای جدید را خواهند داشت.
افزایش بهای خودروهای مونتاژی که از محصولات بهمن موتور آغاز شد، اعتراض متقاضیان را درپی داشته است. مشتریان ناراضی ابتدا جلوی وزارت صمت تجمع کردند و روز دوم اسفند نیز جلوی نهاد ریاستجمهوری یک تجمع اعتراضی ترتیب دادند. این گروه از متقاضیان قادر به تأمین هزینه لازم برای خرید خودروهای فیدلیتی و دیگنیتی نیستند، ازاینرو تصمیم گرفتهاند که حوالههای خود را در بازار آزاد بفروشند.
پاسخ ها