گیـــــــگ gig

گیـــــــگ gig

روزمرگی های یک خوره تکنولوژی، بازی، لپ تاپ و ماشین
توسط ۴ نفر دنبال می شود

گزارش نگران کننده دانشمندان: آلودگی کربنی ناشی از سوخت های فسیلی در سال 2023 رکورد خواهد زد

گزارش نگران‌کننده دانشمندان: آلودگی کربنی سوخت‌های فسیلی در سال 2023 رکورد می‌زند

دانشمندان در گزارشی اعلام کرده‌اند که آلودگی کربنی بر اثر سوزاندن سوخت‌های فسیلی رو به‌ افزایش است و تا پایان 2023 رکورد خواهد زد.

آلودگی دی‌اکسیدی کربن که بر اثر سوزاندن سوخت‌های فسیلی به‌وجود می‌آید، امسال در سطح جهانی رکورد خواهد زد. گزارش سالانه «بودجه کربن جهانی» که در اجلاس اقلیمی COP28 منتشر شده است، نشان می‌دهد که در سال 2023 تاکنون حدود 36.8 میلیارد تن CO2 به اتمسفر وارد شده است.

براساس گزارش تیم علمی «پروژه کربن جهانی»، مقدار تولید آلودگی دی‌اکسید کربن در سال 2023 با افزایش 1.1 درصدی نسبت به سال 2022 بیشتر شده و به 36.8 میلیارد تن رسیده است. تولید آلودگی CO2 در برخی مناطق ازجمله اروپا و ایالات‌متحده کاهش یافته، اما در سطح جهانی افزایش داشته است. دانشمندان می‌گویند سرعت انجام اقدامات جهانی برای کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی آن‌قدر زیاد نیست که بتواند جلوی تغییرات اقلیمی خطرناک را بگیرد.

آلودگی کربنی در سال 2023 رکوردشکنی خواهد کرد

این تیم پیش‌بینی می‌کند که مجموع آلودگی دی‌اکسید کربن (سوخت فسیلی + استفاده از زمین) تا پایان 2023 به 40.9 میلیارد تن خواهد رسید و رکوردشکنی خواهد کرد. بااین‌حساب، نیاز ضروری جهت کاهش آلودگی‌های کربنی که به‌منظور جلوگیری از تغییرات اقلیمی پیش‌بینی می‌شد، برآورده نمی‌شود.

گزارش نگران‌کننده دانشمندان: آلودگی کربنی سوخت‌های فسیلی در سال 2023 رکورد می‌زند

پروفسور «پیر فریدلینگشتاین» (Pierre Friedlingstein) از مؤسسه سیستم‌های جهانی اکستر که رهبر این مطالعه بوده است، می‌گوید: «اثرات تغییر اقلیم در اطراف همه ما آشکار است، اما اقدامات عملی برای کاهش آلودگی‌های کربنی سوخت‌های فسیلی همچنان فوق‌العاده کُند است. اکنون اجتناب‌ناپذیر به‌نظر می‌رسید که جلوگیری از افزایش 1.5 درجه‌ای دما مطابق توافق پاریس ناممکن باشد و رهبران کشورها باید در COP28 با یکدیگر توافق کنند تا با کاهش آلودگی سوخت‌های فسیلی، حداقل هدف جلوگیری از افزایش 2 درجه‌ای دمای هوا را زنده نگه دارند.»

این گزارش نشان می‌دهد که آلودگی سوخت‌های کربنی تقریباً یک میلیون برابر بیشتر از تلاش‌ها برای کاهش و حذف آلودگی‌های کربنی از کره زمین بوده است. طبق توافق پاریس، کشورها باید اجازه ندهند که میانگین دمای زمین بیش از 1.5 درجه سلسیوس نسبت به دوران پیش از صنعتی‌شدن افزایش یابد.

گزارش حاضر توسط گروهی از محققان دانشگاه اکستر، دانشگاه ایست انگلیا، مرکز بین‌المللی تحقیق اقلیمی CICERO، دانشگاه لودویگ-مکسیمیلیان و 90 مؤسسه دیگر در سراسر جهان انجام شده و در قالب مقاله‌ای در مجله Earth System Science Data منتشر شده است.

گیـــــــگ gig
گیـــــــگ gig روزمرگی های یک خوره تکنولوژی، بازی، لپ تاپ و ماشین

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋