حل مشکل تأمین مالی فناوران و شرکتهای دانشبنیان ازجمله اهداف اصلی این رویداد اعلام شده است.
دبیر رویداد اینوتکس اعلام کرد اولین رویداد فینوتکس از ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشتماه در دو بخش امسال در پارک فناوری پردیس برگزار خواهد شد. حل مشکل تأمین مالی فناوران و شرکتهای دانشبنیان ازجمله اهداف اصلی این رویداد اعلام شده است.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری امروز (یکشنبه) میزبان نشست خبری اولین دوره رویداد بینالمللی تأمین مالی نوآوری و فناوری (فینوتکس) بود. در این نشست خبری افرادی چون «محمدعلی شیرازی»، مدیرعامل فرابورس ایران، «هاشم آقازاده»، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، «محمدمهدی فریدوند»، رئیس انجمن صنفی صندوقهای پژوهش و فناوری و نهادهای سرمایهگذاری خطرپذیر، «سجاد عباسی»، دبیر رویداد اینوتکس و «علیرضا دلیری»، رئیس کمیته علمی رویداد اینوتکس، حاضر بودند.
«هاشم آقازاده»، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، در این نشست به اضافهشدن عنوان اقتصاد دانشبنیان بهعنوان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و تغییر ساختار انجامشده و تعریف مأموریتهای جدید در حوزه اقتصاد دانشبنیان اشاره کرد و گفت: «روال تأمین مالی همیشه بر این مبنا بوده است که براساس منابع و بودجهای که از سمت دولت تأمین و توسط مکانیزمهای موجود تزریق میشود، به شرکتهای دانشبنیان اعطا میگردد. اما واقعیت این است که در چند سال اخیر با مشکل محدودبودن منابع مواجه بودیم. حجم موردنیاز شرکتهای دانشبنیان بیشتر شده است و با افزایش متقاضیان، منابع مالی نیز باید بیشتر شود. راهحل چیست؟ باید از بازارها و نهادهای مالی استفاده شود و آنها هم وارد این حوزه شوند.»
آقازاده با تأکید بر اینکه باید از ظرفیت این حوزهها استفاده شده و از آنها کمک گرفته شود، اعلام کرد که آنها به سراغ بازیگران واقعی اقتصاد رفته و از آنها کمک گرفتهاند: «این رویداد میتواند یک گردهمایی برای همین بازیگران باشد تا تمامی آنها با یک هدف مشترک، یعنی توسعه کشور و توسعه زیستبوم دانشبنیان در کنار هم قرار بگیرند تا با یک تیر، چند نشان بزنیم.»
وی با بیان اینکه فینوتکس دارای بخشهای اصلی و جانبی مختلفی است، برگزاری جشنواره تجلیل از تأثیرگذارترین نهادهای تأمین مالی و سرمایهگذاری در حوزه اقتصاد دانشبنیان، برگزاری پنلها، سمینارها و کارگاههای آموزشی، کافه سرمایه و برگزاری جلسات B۲B بین تیمهای استارتاپی، سرمایهگذاران و دانشبنیانها و نیز برگزاری نمایشگاه تخصصی را از بخشهای مختلف این رویداد معرفی کرد.
«سجاد عباسی»، دبیر رویداد اینوتکس نیز در این نشست به برگزاری رویداد کافه سرمایه در حاشیه رویداد اینوتکس اشاره کرد که با هدف ایجاد ارتباط میان سرمایهگذاران و سرمایهپذیران برگزار خواهد شد. دبیر رویداد اینوتکس با اشاره به ادامه داشتن ثبتنام متقاضیان در کافه سرمایه یادآور شد: «تیمهای استارتارپی و شرکتها در این ثبتنام سرمایه موردنیاز خود را اعلام خواهند کرد و ارزیابان ما با راستیآزمایی، زمینه برگزاری نشستها با سرمایهگذاران را برای استارتاپها فراهم خواهند کرد.»
وی با اشاره به اثرگذاری این رویداد گفت: «در سال گذشته در بخش سرمایهگذاری جمعی دو طرح با سرمایهگذاری چهار میلیارد تومانی معرفی شد که در سه روز اول تأمین شد؛ ضمن آنکه در سال گذشته در مدت چهار روز نمایشگاه ۴۰ میلیارد تومان قرارداد منعقد شده است.» سجادی باور دارد تعداد بازدیدکنندگان نمایشگاه امسال به بیش از ۱۰۰ هزار نفر خواهد رسید.
«سیاوش ملکیفر»، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز با بیان اینکه وظیفه و رسالت دولت در حوزه تأمین مالی، کاهش ریسک سرمایهگذار بخش خصوصی است، گفت: «همانطور که دولت نباید رقیب بخش خصوصی باشد، در تأمین مالی نیز دولت نباید در جایی وارد شود که بخش خصوصی میتواند وارد شود و ما این رویه را در صندوق دنبال میکنیم.»
ملکیفر تعداد شرکتهای دانشبنیان در کشور را بیش از هشت هزار و ۳۰۰ شرکت عنوان و خاطرنشان کرد: «گردش مالی این شرکتها در سال ۹۲ بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بوده و این میزان برای سال ۱۴۰۰، ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بوده است.»
وی با بیان اینکه پیشبینی میشود که میزان فروش این شرکتها در سال ۱۴۰۱ به ۴۳۰ هزار میلیارد تومان بالغ شود، افزود: «این صندوق با سرمایه ۲.۶ هزار میلیارد تومان به میزان ۳۷ هزار میلیارد تومان به شرکتهای متقاضی خدمات ارائه داده است که این خدمات با مشارکت نهادهای دیگر بوده. از مجموع ۳۷ هزار میلیارد تومان خدمات ارائهشده، ۲۱ هزار میلیارد تومان از طریق بانکها بوده است.»
در پایان این نشست رئیس انجمن صنفی صندوق ها و نهادهای سرمایهگذاری خطرپذیر به سخنرانی پرداخت و تأکید کرد که توسعه مطلوب زیستبوم نوآوری و فناوری کشور نیازمند تأمین مالی بیشتر و مطلوبتر و همافزایی هرچه بیشتر بازیگران این مجموعه است.
محمدمهدی فریدوند دراینباره گفت: «درحالحاضر بیش از ۱۲۰ صندوق و نهاد سرمایهگذاری خطرپذیر و شرکت سرمایهگذار و شتابدهنده در این انجمن عضو هستند و با پرداخت تسهیلات و سرمایهگذاری و ارائه ضمانتنامه به فناوران و دانشبنیانها خدماترسانی میکنند که حجم خدمات مالی صندوقها و نهادهای سرمایهگذاری خطرپذیر در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۷۰ هزار میلیارد ریال بوده است.»
پاسخ ها