ghazal.panah

ghazal.panah

توسط ۳ نفر دنبال می شود
 ۱۸ نفر را دنبال می کند

وال پست چیست؟ نحوه اجرای انواع والپست

وال پست (که با نام وادار نیز شناخته می‌شود) یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر سازه است که نقش مهمی را در مقاومت آن ایفا می‌کند. از مهم‌ترین ویژگی‌های هر ساختمان، امنیت و مقاومت آن در برابر حوادث احتمالی مانند زلزله است. یکی از بهترین اقدامات ممکن برای جلوگیری از تخریب دیوارهای ساختمان در هنگام زلزله، افزایش مقاومت دیوارها در برابر نیروهای جانبی با استفاده از وال پست است. پس اجرای صحیح وال پست مهم‌ترین اصل مقاومت و استحکام دیوارها هنگام زلزله است.

وال پست چیست و چه کاربردی دارد؟

وال پست یک عضو غیرسازه‌ای است که به صورت افقی (تیرک) و عمودی (وادار میانی و انتهایی) در مرحله  سفت کاری ساختمان  اجرا می‌شود و دیوارها را به اسکلت اصلی ساختمان (تیرها و ستون‌ها) متصل می‌کند. نقش اصلی وال پست (Wall Post)، انتقال نیروهای جانبی وارد شده به دیوار (مانند باد، زلزله و فشارهای محیطی) به اسکلت سازه (تیرها و ستون‌ها) است.

در واقع وال پست با ایجاد یکپارچگی بین دیوار و اسکلت سازه، آن را در برابر نیروهای خارج و درون صفحه مقاوم کرده و مانع از ریزش و فروپاشی دیوارها می‌شود. استفاده اصولی از وال پست‌ها یک اقدام ضروری برای حفظ ایمنی سازه و ساختمان شناخته می‌شود و می‌تواند از بروز حوادث ناگوار جلوگیری کند.

علاوه بر این وال پست‌ها می‌توانند به عنوان نگهدارنده در، پنجره، تاسیسات و نمای بیرونی ساختمان عمل کرده و در هر دو نوع اسکلت بتنی و فولادی قابل اجرا هستند.

وال پست چیست

اهمیت والپست و جداسازی دیوار از قاب

دیوار چینی هم بخش بسیار مهمی از مراحل اجرای ساختمان است. در زلزله‌های اخیر به ویژه در زلزله سال 96 در کرمانشاه، بیشترین علت تلفات جانی ریزش آوار ناشی از تخریب دیوارها بوده است. از آن جایی که کشور ایران بر روی گسل‌های فراوانی قرار دارد، اجرای صحیح وال پست در ساختمان‌ها بسیار مهم است.

زلزله کرمانشاه

به طور کلی انرژی زلزله با دو عامل جذب نیرو و تغییر شکل و جابجایی مستهلک می‌شود. به عنوان مثال فرض کنید قرار است دیواری از ستون A تا ستون B اجرا شود. در صورت اتصال کامل دیوار به ستون از هر دو طرف، هنگام بروز زلزله ستون تغییر شکل می‌دهد اما به علت محدودیت دیوار برای جابجایی و تغییر شکل، دیوار کاملا تخریب شده و آوار می‌گردد.

همچنین اتصال دیوار به سقف باید در راستای داخل صفحه و به حالت کشویی باشد تا امکان جابجایی درون صفحه دیوار را به وجود بیاورد (یعنی دیوار می‌تواند داخل میان قاب حرکت کند) که برای این حالت در بالای دیوار از ناودانی منقطع استفاده می‌شود. این المان برای عدم تخریب دیوار و امکان جابجایی به فاصله 2.5 سانتی‌متر یا اندازه خیز بلند مدت تیر بالایی از رج آخر دیوار فاصله دارد.

 

برای مشاهده روش‌های اجرای وال پست روی لینک آبی کلیک کنید و وارد سایت آکادمی عمران شوید

ghazal.panah
ghazal.panah

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋