آرنج یکی از مفاصل بدن است که در انتهای پایینی استخوان بازو و انتهای بالایی استخوان ساعد قرار دارد. وقتی عضلاتی که در این قسمت قرار دارند دچار التهاب، ورم شوند یا اینکه برای تاندونها پارگی ایجاد شود، عارضهای به نام آرنج تنیس بازان اتفاق میافتد. برای درمان این عارضه راههای مختلفی وجود دارد. یکی از شیوههای مؤثر درمان آرنج تنیس بازان با فیزیوتراپی است که در این مطلب قصد داریم آن را توضیح دهیم.
تمرینات فیزیوتراپی باعث تقویت عضلات در ناحیه آرنج و کاهش میزان درد میشود. همچنین شیوههای فیزیوتراپی میتوانند خونرسانی به این ناحیه را افزایش دهند و با این کار عضلات را در حالت آرامش قرار دهند و به طور موثری بیماری را درمان کنند. به همین دلیل به بیمارانی که مبتلا به این عارضه هستند پیشنهاد میشود برای درمان از شیوههای مختلف فیزیوتراپی استفاده کنند. مزایای استفاده از این شیوهها به شرح زیر است:
فیزیوتراپیست با توجه به وضعیت بیمار و شدت عارضه یک برنامهٔ درمانی برای وی در نظر میگیرد و مطابق با ان درمان را شروع میکند. در برخی بیماران یکی از روشهای فیزیوتراپی مورد استفاده قرار میگیرد، اما در برخی دیگر ممکن است چند روش به طور همزمان مورد استفاده قرار بگیرد تا اثربخشی درمان بیشتر شود و بیمار هر چه زودتر بتواند بهبودی خود را بازیابد.
الکتروتراپی یکی از شیوههای مؤثر برای درمان آرنج تنیس بازان با فیزیوتراپی است. در این روش با تحریک الکتریکی پوست از طریق جریان الکتریکی عارضه درمان میشود.
شیوهٔ درمان به این صورت است که دستگاه الکتروتراپی روشن میشود و پالسهای الکتریکی کوچکی به پوست ناحیهٔ آسیب دیده وارد میشود تا سیگنالهای درد به میزان کمتری به مغز و نخاع برسد و به این طریق درد تسکین پیدا میکند و تنشهای عضلانی کم میشود. همچنین با استفاده از الکتروتراپی اندورفینهای موجود در بدن که به عنوان یک مسکن طبیعی هستند تحریک و تولید میشود و بیمار درد را به میزان کمتری تجربه میکند.
یکی از بخشهای مهم فیزیوتراپی برای درمان آرنج تنیس بازان استفاده از ماساژ دادن است. ماساژ دادن باید توسط فیزیوتراپیست حرفهای انجام شود تا جریان خون به سمت قسمتهای آسیب دیده دست هدایت شود و به این طریق درد و ناراحتی کمتر شود.
ماساژ دادن عضلات ساعد به همراه اصطکاک درمانی تاندون یا کاهش چربی در بافت اسکار اتفاق میافتد و موجب درمان تنیس آلبو یا بیماری آرنج تنیس بازان میشود. البته برخی از فیزیوتراپیستها برای اثربخشی بهتر ابتدا با اصطکاک تاندون درمان را شروع میکنند و در نهایت به سراغ ماساژ میروند. انواع تمرینات ماساژ با یخ، تکنیکهای تحریک عضلانی و تمرینات بازو جزو این تمرینات هستند.
استفاده از دستگاه فیزیوتراپی با کم کردن درد و التهاب میتواند دامنهٔ حرکتی را در بیماران مبتلا به آرنج تنیس بازان را افزایش دهد و در نهایت موجب بالا رفتن کیفیت زندگی شود.
اولتراسوند تراپی یکی از شیوههای درمان تنیس آلبو با فیزیوتراپی است که روی دردناکترین ناحیهٔ آرنج اعمال میشود. محل دقیق درد را پزشک یا فیزیوتراپیست انجام میدهد و مطابق با تشخیص طی یک بازهٔ زمانی امواج صوتی با فرکانس بالا را به این ناحیه اعمال میکند. این روش به میزان موثری التهاب را کم میکند و موجب بالا بردن سرعت بهبودی میشود.
شوک درمانی یا شاک ویو تراپی با استفاده از شوک امواج انرژی بالایی را به پوست ناحیهٔ آسیب دیده وارد میکند و از این طریق درد را کم میکند.
آسیب آرنج یا تنیس آلبو با انجام تمرینات ورزشی به میزان زیادی درد را کاهش میدهد و میتواند از عود مججد بیماری جلوگیری کند. به همین منظور فیزیوتراپیست برای درمان آرنج تنیس بازان با فیزیوتراپی متناسب با شدت ضایعه، تمرینات ورزشی خاصی را به بیمار پیشنهاد میکند.. موارد زیر نمونههایی از تمرینات درمانی تنیس آلبو است.
ترموتراپی یا دما درمانی یکی از شیوههای درمان آرنج تنیس بازان با فیزیوتراپی است که در آن از گرما و سرما برای کاهش درد در عضلات استفاده میشود. این شیوه میتواند اسپاسمهای عضلانی را کم کند و از این طریق موجب بهبود وضعیت اندامهای حرکتی شود.
اساس کار گرما درمانی این است با گرم کردن موجب انبساط رگهای خونی و افزایش جریان خون شود. به این ترتیب اکسیژن و مواد مغذی با سرعت بیشتری به بافت و عضله میرسد و باعث بهبود وضعیت تاندونها، رباط و ماهیچه میشود.
شرکت تجهیزات پزشکی برجیس انواع ابزارها و تجهیزات ترموتراپی مورد نیاز بیماران برای کم کردن درد و عارضه و اصلاح دامنه حرکتی را در اختیار آنها میگذارد. اگر میخواهید از محصولات با کیفیت و قیمت مناسب استفاده کنید، به شما پیشنهاد میکنیم از خدمات ویژه این شرکت استفاده کنید.
نتیجه گیری
درمان آرنج تنیس بازان با فیزیوتراپی یک درمان بی عارضه و غیر تهاجمی است که به میزان موثری درد و التهاب را کاهش میدهد و باعث میشود بیمار بتواند دست را به راحتی حرکت بدهد. در این مطلب انواع روشهای فیزیوتراپی برای درمان آرنج تنیس بازان را معرفی کردیم و شیوهٔ اثربخشی هر کدام را توضیح دادیم.
پاسخ ها