شما دانش آموزان عزیز می توانید با یک برنامه ریزی درست و مدیریت بهینه زمان در عید نوروز ، هم تعطیلات خوبی داشته باشید و هم از افت تحصیلی جلوگیری کنید.
تعطیلات نوروز یکی از بهترین فرصت ها برای دانش آموزان پس از گذراندن 6 ماه درس خواندن و مدرسه رفتن است که استراحت کامل داشته باشند و از درس خواندن دور باشند تا با روحیه ای مضاعف دوباره به مدرسه بازگردند.
ولی استراحت مطلق در این ایام سبب افت تحصیلی دانش آموزان می شود پس در تعطیلات عید نیاز به ایجاد یک برنامه مناسب است که در کنار تفریح و استراحت، برخی از ساعت های ایام عید را به درس خواندن و مطالعه دروس اختصاص دهیم تا هم تعطیلات خوبی داشته باشیم و هم از افت تحصیلی جلوگیری کنیم.
دانش آموزان در تعطیلات سال نو، عملکردهای متفاوتی از خود نشان می دهند.
1. چند روز مانده به شروع تعطیلات کتاب های درسی خود را به صورت اولویت بندی از دروس سخت تر تا به دروس راحت تر بچینید.دروس سخت تر دروسی هستند که در آنها ضعیف تر هستید و زمان بیشتری برای یادگیری آنها نیاز دارید.
2. روز اول و سیزدهم عید را استراحت کنید و به تفریح بپردازید.
3. روز دوم تا دوازدهم تعطیلات عید نوروز، درس هایی که در آنها ضعیف هستید را مطالعه نمایید و یا درس هایتان را دوره کنید.
4. برای دوره کردن درس هایتان برنامه ریزی کنید و برنامه را درون یک دفترچه بنویسید وبرای هر درس زمانی را مشخص نمایید اما مثلا نگویید که ریاضی را هر روز ساعت 10 صبح می خوانم چون ممکن است مهمان داشته باشید و نتوانید این درس را بخوانید پس بهتر است مدت زمان مطالعه را مشخص کنید و هر زمان از روز که توانستید مطالعه خود را انجام بدهید.اگر موفق به خواندن دروس شدید ، جلوی آن علامت بزنید.
در برنامه ریزی هر روز برای دروس سخت که در آن ضعیف هستید زمانی را اختصاص دهید تا بتوانید با خواندن این دروس هر روز مشکلات درسی را برطرف کنید. دروسی را که برایتان آسان تر هستند را یک روز درمیان یا دو روز در میان بخوانید.
5. در صورت اجرای این برنامه خود را تشویق کنید و برنامه مورد علاقه تان را ببینید و در صورت اجرا نکردن این برنامه ، خود را تنبیه کنید.
6. یکی از اعضای خانواده را به عنوان ناظر یا پشتیبان خود انتخاب کرده و از او راهنمایی بخواهید.
میزان مطالعه برای هر دانش آموز با توجه به شرایط تحصیلی و فردی او متفاوت است اما به طور کلی ساعات مطالعه در ایام نوروز باید به شکل زیر باشد:
دانش آموزان برای اینکه دچار خستگی نشوند، می توانند برنامه مطالعاتی خود را به دو قسمت صبح و عصر تقسیم نمایند. مثلا می توانید صبح یکی از دروس را بخوانید، ظهر یکی دیگر و عصر یک درس دیگر را و تمام درس های خود را پشت سر هم مطالعه نکنید.
دانش آموزانِ سال ششم که خواهان شرکت در آزمون مدارس نمونه هستند و دانش آموزان کنکوری بهتر است برای برنامه ریزی درست در ایام تعطیلات از یک مشاور تحصیلی کمک بگیرند.
برخی از والدین در تعطیلات نوروزی فقط اصرار می کنند که فرزندشان درس بخواند و فرصت های تفریحی کمتری را در اختیار آن ها می گذارند. آنها در نظر دارند که در این مدت تعطیلات فرزندشان نقاط ضعف خود را برطرف کند و تفریحاتی برای فرزند خود در نظر نمی گیرند اما این والدین باید بدانند برای اینکه دانش آموز بتواند با روحیه خوب پس از تعطیلات وارد مدرسه شود ، باید در ایام تعطیلات تفریح و استراحت داشته باشد زیرا تفریح یکی از پایه ای ترین نیازهای افراد است. پس والدین قبل از تعطیلات سال نو، با همکاری خود دانش آموزان یک برنامه ریزی مناسب برای دانش آموز داشته باشند.
اگر دانش آموزان در ایام نوروز درس نخوانند ، بعد از تمام شدن تعطیلات، بی حوصله می شوند و انگیزه ای برای درس خواندن ندارند و همچنین در دروسی که ضعیف هستند ، به علت عدم تکرار ضعیف تر می شوند و آنچه از قبل یاد گرفته بودند را از یاد می برند. همچنین به علت اینکه بعد از تعطیلات نمراتشان از همکلاسی های خود پایین تر می شود ؛ بی اعتماد به نفس می شوند.
پاسخ ها