مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: به طور تقریبی ۱۵ درصد زوجین نابارور هستند و یکی از علل آن بالا رفتن سن زوجین به شمار میرود.
مهر: مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: به طور تقریبی ۱۵ درصد زوجین نابارور هستند و یکی از علل آن بالا رفتن سن زوجین به شمار میرود.
مریم کاشانیان مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی ایران و متخصص زنان و زایمان؛ در رابطه با ناباروری و علائم آن در زنان و مردان گفت: ناباروری یعنی زوجین در طول یک سال تصمیم به فرزندآوری گرفته باشند اما بارداری اتفاق نیفتاده است. به طور تقریبی ۱۵ درصد زوجها ممکن است چنین شرایطی را تجربه کنند.
وی ادامه داد: نکته مهمی که خانوادهها باید بدانند این است گاهی اوقات به محض اینکه چند ماه پیشگیری برای باردار شدن صورت نمیگیرد و بارداری اتفاق نمیافتد، خانواده در هر شرایطی که باشند به پزشک زنان زایمان برای درمان ناباروری مراجعه میکنند. تصور غالب افراد جامعه این است در اولین ماهی که برای بارداری اقدام کردهاند یا چند ماه بعد از آن حتماً بچهدار شوند اما واقعیت این است که در هر ماه فقط ۵ درصد احتمال باروری وجود دارد، اگر روز تخمک گذاری نزدیکی صورت گیرد این عدد به ۲۵ درصد تغییر پیدا میکند ولی ۱۰۰ درصد امکان وقوع این مسئله وجود نخواهد داشت.
کاشانیان اذعان کرد: خانوادهها و زوجین بدانند که تا یک سال بارداری ممکن است طول بکشد و بعد از یک سال تازه باید زوجین مورد بررسی قرار گیرند.
کاشانیان گفت: برای پیدا کردن علت ناباروری بررسیهای زیادی باید صورت گیرد اما به طور کلی خانمهای بالای ۳۵ سال ممکن است دچار قاعدگیهای نامنظم شده و گاهی ۶ ماه قاعدگی عقب بیافتد و ممکن است دچار ناباروری شده باشند. گاهی داشتن سابقه بیماری خاص و شناخته شده مانند آندومتریوز (یکی از بیماریهای زنان است که در آن بافت آندومتر رحم به بخشهای دیگر بدن مهاجرت میکند و در زمان پریود خونریزی میکند. این بیماری به سختی تشخیص داده میشود و درمان آن نیز دشوار است)، جراحی روی لگن در گذشته ممکن است جز عواملی برای بروز ناباروری در خانمها باشد.
وی افزود: همانطور که پیشتر گفته شد حدود ۱۵ درصد از زوجین نابارور هستند. در مسئله ناباروری اولین ارزیابیها از آقایان شروع میشود زیرا نمونهگیری از اسپرم آقایان راحتتر از بانوان است. اگر ناباروری از سمت آقا نبود با توجه به فاکتورهای متفاوت بدن خانم، از او آزمایش و نمونه برداریها شروع میشود که اکثر اوقات هزینه بسیار زیادی برای زوجین به همراه دارد.
مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح کرد: برای پایین آوردن آمار ناباروری در کشور مهمترین عامل سن بانوان است. ۲۵ سالگی بهترین و بیشترین میزان باروری در خانمها و آقایان است؛ زمانی که سن در زوجین بالا میرود بارداری در آنان کاهش پیدا میکند.
وی اظهار داشت: توصیه میشود اگر زوجین در زندگی مشکل جدی ندارند بارداری را به تعویق نیندازند و سن بارداری را افزایش ندهند، بنابراین سن یک عامل بسیار مهم به شمار میرود.
کاشانیان تصریح کرد: توصیه مهم برای کسانی که به هر دلیلی دیر ازدواج کردهاند یا تجربه جراحی داشتهاند این است که از فریز تخمک استفاده کنند، فریز کردن تخمک یک کار علمی بوده و برای بچهدار شدن در سن بالا را برای زوجین امکانپذیر خواهد کرد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: همچنین کسانی که از سیگار، قلیان، و مشروبات الکلی استفاده میکنند دچار ناباروری میشوند، اگر افراد قصد بچهدار شدن را دارند باید یک زندگی سالم همراه با رژیم غذایی مناسب و دور بودن از استرس را در زندگی خود جایگذاری کنند.
پاسخ ها