برای درمان شقاق مقعدی میتوان از روشهای مختلفی استفاده نمود.برای آشنایی با این روشها و شناسایی بهترین بهترین روش درمان شقاق مقعدی در ادامه با ما همراه باشید.
شقاق مقعدی همان پارگی پوست اطراف مقعد می باشد که معمولاً مشکل اساسی برای فرد ایجاد نمیکند و در صورتی که به صورت مکرر اتفاق نیفتد، به راحتی بهبود می یابد. در افرادی که به شقاق مبتلا میشوند مقداری خون تازه در اطراف مقعد و مدفوع مشاهده می شود. این مشکل معمولاً بیشتر در نوزادان و بزرگسالان دیده می شود و بیشتر اوقات با اصلاح رژیم غذایی و روشهای ساده درمانی برطرف میشود. اما سوالی که پیش می آید این است که درمان شقاق مقعدی چگونه است؟ آیا اطلاعی درباره شیوه های پیشگیری از ابتلا به شقاق مقعدی دارید؟ در این مقاله با شقاق مقعدی، روش های پیشگیری و بهترین روش های درمان آن آشنا می شوید.
برای نوبت دهی در مطب دکتر محسن یوسف زاده همین حالا تماس بگیرید.
شقاق زخمی است که در ناحیه کانال آنال و پوشش سلولی مقعد ایجاد می شود. شقاق مقعدی یا فیشر موجب به وجود آمدن پارگی یا یک شکاف کوچک در مجرای مقعدی میشود. این مشکل معمولاً موجب خونریزی در مقعد شده و اصولا بسیار دردناک می باشد. ظاهر شقاق اغلب به صورت شکافی بیضی شکل است، گاهی هم به شکل تَرکی نا منظم پدیدار میشود. شقاق خونی هنگامی به وجود میآید که دیگر بیماری مزمن شده باشد. این بیماری ممکن است در هر سنی پدیدار شود، اما اغلب با افزایش سن خطر ابتلا به این بیماری سیر نزولی پیدا میکند. بیتوجهی نسبت به درمان شقاق منجر به افزایش درد در مقعد و بدتر شدن زخمهای این ناحیه میشود پس بهتر است برای درمان شقاق در مراحل ابتدائی بیماری اقدام کنید تا به مرحله درد و خونریزی غیر قابل تحمل وارد نشوید.
عوامل به وجود آورنده شقاق می توانند یکی از موارد زیر باشند:
باید بدانید بیماری شقاق نیز مانند تمام بیماریها ابتدا با علائم مشخصی بروز پیدا میکند و به مرور زمان شدیدتر میشود. برخی از علائم اولیهی این بیماری عبارت از موارد زیر هستند که در ادامه به آنها را معرفی میکنیم:
برای آشنایی بیشتر با بیماری شقاق بهتر است برخی از انواع این بیماری و علائم آنها را به شما معرفی کنیم. انواع بیماری شقاق عبارت از موارد زیر هستند که در ادامه به آنها میپردازیم:
شقاق حاد با درد و خونریزی در ناحیه مقعد همراه است و احتمالاً بعد ار استعمال دستمال تولت خون آلود میشود. در این ناحیه بیمار درد و سوزش را احساس میکند ولی عمق و گوسعت زخم فعلا کوچک است.
با بی توجهی به شقاق حاد شقاق مزمن بروز پیدا میکند، در این نوع شقاق عمق و وسعت زخم بیشتر شده، خونریزی افزایش پیدا می کند و درد هم غیر قابل تحمل میشود. در این صورت تنها راه درمان شقاق، درمان با لیزر میباشد.
در ابتدا لازم به یادآوری است که توصیه می کنیم درمانهای خانگی را به هیچ عنوان بدون تجویز پزشک انجام ندهید، چون احتمال پیشرفت بیماری وجود دارد.
مصرف سبزیجات باعث افزایش حجم مدفوع و نرم شدن مرفوع میشود و در نتیجه فشار کمتری به کانال مقعد وارد می شود.
درد شدید بعد از مدفوع یکی از شایع ترین مشکلات در بیماری شقاق مقعدی می باشد. برای کاهش درد و شل شدن عضلات مقعد و بهبود شقاق میتوانید به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه در وان آب گرم بنشینید.
پد حرارتی مانند آب گرم به ریلکس کرئدن عضلات اسفنکتر شما کمک میکند.
برای ترمیم و بازسازی پوست و همچنین کاهش سوزش مقعد، روزانه چند بار مقداری ژل آلوئه ورای طبیعی را روی محل آسیبدیده بزنید تا شقاق بهبود یابد.
با استفاده از شیاف، فوم و کرمهای حاوی هیدروکورتیزون می توانید التهاب در ناحیه مقعد را کاهش دهید، که با بیحس کردن ناحیه آسیبدیده درد را کم می کند و موجب بهبود زخم و همچنین شل شدن عضلات مقعد می شوند.
شیوه درمان دیگر برای شقاق مقعدی، تزریق سم بوتولینوم نوع A یا همان بوتاکس به اسفنکتر مقعد می باشد. این سم، عضله اسفنکتر مقعد را فلج میکند و درد را تسکین میدهد و در نهایت منجر به بهبود آن میشود.
در فلپ ادوانس مقعد از بافت های دیگر نقاط بدن برای درمان شقاق استفاده می شود. پزشک وقتی از این روش استفاده می کند که شقاق وخیم باشد و یا روند درمان کندی است.
از روشهای رایج و بهترین روش برای درمان شقاق مقعدی مزمن درمان با لیزر می باشد. در سالهای اخیر با پیشرفت تکنولوژی، تجهیزات لیزر به علم پزشکی کمک زیادی کرده است و این امکان را به پزشکان داده تا بتوانند برای درمان شقاق بهترین نتیجه را در کوتاهترین زمان ممکن داشته باشند. درمان شقاق با لیزر بسیار راحت است و دیگر لزومی ندارد بیمار بستری شود، میزان درد و سوزش بیمار در حداقل است و احتمال عود حدود ۱% است. این روش زمان درمان کوتاهی دارد که از طریق بیحسی موضعی انجام میشود، اگر پزشک باتجربه و ماهر باشد حدوداً ۱۵ دقیقه طول می کشد و به شکل سرپائی میباشد. این روش بدون عمل جراحی و با کمک اشعه لیزر عفونت ناحیه مقعد را برطرف می سازد و باعث جوش خوردن زخم می شود.
آخرین راه درمان شقاق مقعدی جراحی است در واقع هنگامی که سایر درمانها با شکست مواجه شوند و زخم یا اسپاسم عضله اسفنکتر داخلی مقعد بهبود نیابد ، با تشخیص پزشک جراحی انجام میشود. در روش جراحی قسمت کوچکی از عضله اسفنکتر داخلی مقعد را برش می دهند. عمل جراحی که معمولاً به صورت سرپایی انجام میشود به کاهش درد شقاق کمک میکند و تا اندازه ای بیماری را درمان میکند و دوره بهبودی آن معمولاً به مدت 6 هفته ادامه دارد.
برای درمان بیماری شقاق میتوان از روشهای دارویی نیز استفاده کرد البته مصرف این داروها باید تحت نظر پزشک باشد. برخی از این داروها عبارت از موارد زیر هستند که در ادامه به آنها میپردازیم:
لیدوکائین یکی از انواع داروی شقاق است که در کاهش درد و درمان این بیماری نقش بسیار مهمی دارد.این پماد ناحیه مقعد را بیحس میکند و علائم فیشر را کاهش میدهد. لازم به ذکر است در صورت عدم بهبودی مصرف این دارو را قطع کنید چرا که مصرف طولانیمدت این دارو بههیچعنوان توصیه نمیشود.
یکی دیگر از درمانهای رایج برای درمان شقاق استفاده از مسدود کنندههای کانال کلسیم است. باید بدانید استفاده از این روش به مرتب دارای عوارض کمتری است به همین دلیل میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
همانطور که پیشتر ذکر شد بیماری شقاق میتواند مشکلات زیادی برای شما به وجود بیاورد به همین دلیل بهتر است با پیشگیریهای لازم از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنید:
۹تا ۱۲صبح
۴تا ۷عصر
پنجشنبه و جمعه تعطیل
برای نوبت دهی در مطب دکتر محسن یوسف زاده کلیک کنید.
همین حالا تماس بگیرید.
۰۲۱-۸۸۰۵۰۴۵۰
۰۹۹۱۴۴۱۴۳۶۳
شریعتی، روبروی پارک شریعتی، ساختمان نور، طبقه همکف، واحد۲
ملاصدرا، جنب بیمارستان بقیه الله، ساختمان صدرا، طبقه۴
اکباتان، خیابان فکوری غربی، خیابان نفیسی، روبروی بیمارستان عموییان، کلینیک کاووس
پاسخ ها