شنگ از جمله سبزیهای کوهی ویژه فصل بهار است. این سبزی خوش عطر و طعم که از دیرباز در طب سنتی مورد استفاده قرار میگرفته خواص ضدعفونیکننده و ضدالتهابی دارد و میتواند در درمان بیماریهای بسیاری از جمله کمخونی، صرع، رماتیسم و مشکلات ریه مورد استفاده قرار گیرد.
همشهری آنلاین: شنگ از جمله سبزیهای کوهی ویژه فصل بهار است. این سبزی خوش عطر و طعم که از دیرباز در طب سنتی مورد استفاده قرار میگرفته خواص ضدعفونیکننده و ضدالتهابی دارد و میتواند در درمان بیماریهای بسیاری از جمله کمخونی، صرع، رماتیسم و مشکلات ریه مورد استفاده قرار گیرد.
از آنجا که این گیاه در مناطق کوهستانی کشورمان به وفور رشد میکند، غذاهای مختلفی از آن تهیه میشود که آش شنگ یکی از پرطرفدارترین آنهاست.اگر علاقهمند هستید طرز پخت این آش لذیذ را یاد بگیرید، تا انتهای مطلب با ما باشید. بد نیست بدانید از آنجا که عمر این گیاه کوهی کوتاه است، بسیاری از کدبانوهای ایرانی آن را خرد کرده در فریزر یا به صورت خشک شده نگهداری میکنند تا در سایر فصول سال هم از آن بهرهمند شوند.
مواد لازم:
نخود، لوبیا چیتی و عدس از هر کدام: ۲۰۰ گرم
سبزی شنگ: ۵۰۰ گرم
سیر: ۳ حبه
نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم
کشک، پیاز داغ و نعناع داغ: به میزان لازم
روش تهیه:
۱. شنگ را درشت خرد کنید و با نخود و لوبیا چیتی روی حرارت بگذارید تا بپزد.
۲. وقتی که نیمپز شد، عدس و سیر له شده را هم اضافه و حرارت را کم کنید تا آش بپزد و جابیفتد.
۳-توجه داشته باشید شنگ دیرپز است و پخت آن حداقل یکساعتونیم زمان میبرد.
۴. نیمی از کشک را همراه نعناع و پیاز داغ داخل آش بریزید و مخلوط کنید.
۵. آش را در ظرف مناسب سرو و با کشک و بقیه پیاز و نعناع داغ تزئین کنید.
نکته: شنگ خواص متنوع و زیادی دارد که برای سلامتی مفید است، اما بانوان باردار باید قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنند.
پاسخ ها