ریزش مو برای همه افراد بزرگسال به صورت کم یا زیاد اتفاق می افتد، اما ریزش مو در کودکان امری غیر طبیعی است و دلالیل خاصی دارد و باید به آن توجه شده و و درمان شود.
طبق گزارشات انجام شده ریزش موی کودکان در سال های اخیر 30 درصد افزایش داشته است و معمولا باید تحت مراقبت پزشک قرار بگیرد. البته هنوز نمی توان گفت که ریزش مو در بین کودکان به مرحله شایع و رایجی رسیده است. کاملا طبیعی است که کودکان در سنین پایین با مشکلاتی مثل ریزش مو مواجه شوند اما اگر کودک شما به یکباره با کچلی موی سر مواجه شد، حتما که این مورد غیر طبیعی است و باید به پزشک مراجعه کنید که در این قسمت از فان بیشتر در مورد آن صحبت خواهیم کرد.
دارو و پزشکی
گاهی اوقات علت ریزش مو مربوط به داروهای خاص می باشد و بنابراین وقتی که بیماری مربوط به مصرف داروی خاص درمان شود یا آن داروهای خاص قطع شوند، معمولا ریزش مو نیز درمان خواهند شد.
کمبود ویتامین و مواد معدنی در بدن می تواند ساختار و رشد مو را با مشکل مواجه کند. این مشکل معمولا خودش را با علائم دیگری از جمله کاهش وزن نشان می دهد. اغلب موارد ویتامین نیاسین در بدن کم است که کودک را با این مشکل ریزش مو مواجه می کند.
درمان کمبود ویتامین می تواند به کنترل ریزش مو کمک کند.
در این قسمت ویتامین های مهمی را نام می بریم که در رشد مو موثر هستند :
ویتامین آ:
تخم مرغ، پرتقال، سبزیجات زرد، میوه، بروکلی، اسفناج
ویتامین ب:
تخم مرغ، بادام، دانه آفتابگردان، جو، سیب، نان گندمی، اسفناج، بروکلی، ماست.
ویتامین ث:
مرکبات، سیب زمینی، گوجه فرنگی، فلفل سبز
ویتامین دی:
سالمون، تن ماهی، شیر، تخم مرغ.
آهن:
لوبیای خشک، میوه خشک، اسفناج، حبوبات، میوه و سبزیجات.
زینک:
دانه کدو تنبل، نخود، جو، بادام، شیر
پزشک معمولا در این شرایط مکمل هایی را برای کودکتان تجویز می کند.
قارچ معمولا یکی از رایج ترین علت های ریزش موی سر می باشد. این مشکل معمولا شیوع دارد و به دلیل عفونت های قارچی در پوست سر، ابرو و مژه ها ایجاد می شود.
خانواده ها نقش اصلی را در تشخیص این بیماری دارند.
پزشک در این شرایط داروها و کرم ها و شامپوهای ضد قارچ را تجویز می کند. این بیماری شیوع ندارد اما می تواند از همکلاسی ها به یکدیگر انتقال پیدا کند.
کافی است که شانه و قیچی موی مشترک را استفاده نکنید تا از انتقال این بیماری پیشگیری کنید.
آلوکپیا یک بیماری خودایمنی است که روی فولیکول های مو تاثیر می گذارد. کودکان مبتلا به این مشکل، موهای خود را سکه ای از دست می دهند اما موی آن ها شکنندگی ندارد.
این بیماری معمولا بعد از یک سال خود بخود درمان می شود. این بیماری نه شیوع دارد و نه درمان خاصی برای آن وجود دارد. درمان آن تنها به کنترل وضعیت کمک می کند. گاهی اوقات نیز ممکن است که منجر به ریزش کامل و کچل شدن مو و انتقال آن به موهای بدن شود.
در این وضعیت ریزش مو افزمعمولا در سه ماهه اول افزایش شدید و ناگهانی پیدا می کند. استرس های روانی و عاطفی، ترومای شدید یا بیماری و رژیم های سخت نیز می تواند علت این مشکل باشد.
زمانی که کودک به روال طبیعی زندگی خود برگردد و از استرس رها باشد، می تواند دوباره رویش مجدد را در موهای خود مشاهده کند. کمبود ویتامین دی در رژیم غذایی نیز می تواند علائم این مشکل را بهبود ببخشد که معمولا رشد موها بعد از سه الی شش ماه از سر گرفته می شود.
یکی دیگر از وضعیت هایی که عامل ریزش موی کودکان است، تریکوتیلومانیا است. این مشکل باعث ریزش موی سکه ای می شود و معممولا زمانی اتفاق می افتد که کودکان خواب هستند و موهای خود را می کشند.
درمان اضطراب یا استرس و حمایت عاطفی می تواند از بروز چنین مشکلی پیشگیری کند.
شوره باعث خشکی پوست سر و خارش آن می شود. این شوره ها معمولا زرد یا سفید هستند و در صورت درمان نشدن، ریزش شدید مو را به دنبال خواهند داشت.
گاهی اوقات مشکلات تیروئیدی در کودکان عاملی برای ریزش مو می باشند.
علائم:
علاوه بر ریزش مو علائم دیگری از جمله یبوست و سرماخوردگی شدید در این کودکان دیده می شود.
درمان:
درمان مربوط به مشکلات غدد درون ریز معمولا کاهش ریزش مو را در پی دارد و رشد مو را افزایش می دهد. پزشک در این شرایط داروهای خاصی را برای فرزندتان تجویز می کند و مشکل را شناسایی می کند.
گاهی اوقات ریزش مو جزءعوارض جانبی داروها می باشد که این داورها معمولا در شیمی درمانی برای فرد تجویز می شوند.
درمان:
درمان آن از طریق تجویز دارو توسط پزشک انجام می شود.
9. ریزش موی نوزادان تازه متولد شده
ریزش مو در بین نوزادان در دو ماهه اول طبیعی است و معمولا با بالا رفتن سن افزایش پیدا می کند و گاهی اوقات دائمی خواهد شد.
10. محیط
گاهی اوقات محیط هایی که در آن کودکان درگیر هستند، مثل بالشت، روکش صندلی ماشین و ... دچار آلودگی هایی هستند که عاملی برای ریزش موی کودکان می باشند.
در بخش های قبلی سلامت فان کامل توضیح دادیم که کودکان موهای حساس و شکننده ای دارند و بنابراین نباید با آن ها رفتارهای خشن کرد. منظور از رفتارهای خشن استفاده از مواد شیمیایی سنگین و ابزارآلات داغ حالت دهی مو می باشد.
1. اگر کودک شما به سنی رسیده است که متوجه موضوع است، راهکارهای بهداشتی را به او آموزش دهید.
2. برای آن ها از لباس ها و روکش های تمیز بالشت استفاده کنید.
3. به آن ها یادآوری کنید که با چهره طبیعی خود هم زیبا هستند و نباید بیش از حد با موهایشان ور بروند.
4. به آن ها آموزش دهید که باید از دستورات مراقبتی مو استفاده کنند تا موهای زیباتری داشته باشند.
پاسخ ها