سخنگوی قوه قضاییه درباره نحوه برخورد با جرایم مشهود گفت: تاکید رئیس قوه قضاییه بر لزوم برخورد ضابطین با نظارت دادستانها نسبت به جرایم مشهود از جمله جرایم فرهنگی نظیر جرم بیحجابی عدهای معدود در جامعه با استفاده از ظرفیت قانون فعلی تا به سرانجام رسیدن قوانین جدید است.
ایسنا: نشست خبری مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه با حضور خبرنگاران امروز سه شنبه ۷ شهریور ماه برگزار شد.
سخنگوی قوه قضاییه ضمن گرامیداشت ایام اربعین حسینی (ع)، اظهار کرد: براساس دستور رئیس قوه قضاییه مجموعه دستگاه قضا همپای مردم، مشتاق زیارت اباعبدالله الحسین (ع) آماده است تا به صورت همه جانبه برای رفع موانع شرکت زائران حسینی در همایش بزرگ پیاده روی اربعین حسینی (ع) اقدام کرده و تمام امکانات خود را در این رابطه بسیج کنند. طبق این دستور اعلام شده تا بسیج امکانات نباید موجب غفلت سایر بخشهای قوه قضاییه از ایفای مسئولیتهای روزمره باشد. سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری گفت: هفته گذشته یکی از پیچیدهترین و بزرگترین پرونده مفاسد اقتصادی تاریخ کشور پرونده موسوم به رستمی صفا یکی از بزرگترین بدهکاران شبکه بانکی کشور صادر شد. این اقدام نشان داد که قوه قضاییه هیچ گونه مسامحهای با فساد ندارد.
ستایشی بیان کرد: هفته گذشته بیست و چهارمین همایش دادستانهای عمومی و انقلاب کشور با موضوع توجیه و تبیین قانون جدید انتخابات مجلس و مبارزه با فساد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی با حضور رییس قوه قضاییه برگزار شد که در این همایش، دستورات موکدی از سوی رئیس دستگاه قضا برای انسجام بخشی به حرکت آتی دستگاه قضا در حرکت تحولی ریل پیش رو صادر شد.
ستایشی نحوه برخورد با جرایم مشهود گفت: تاکید رئیس قوه قضاییه بر لزوم برخورد ضابطین با نظارت دادستانها نسبت به جرایم مشهود از جمله جرایم فرهنگی نظیر جرم بیحجابی عدهای معدود در جامعه با استفاده از ظرفیت قانون فعلی تا به سرانجام رسیدن قوانین جدید است.
وی بیان کرد: مقررات مواد ۴۵ و ۴۶ قانون آیین دادرسی کیفری در خصوص نحوه برخورد با جرایم مشهود، واضح است.
ستایشی گفت: رئیس قوه قضاییه مستمرا تاکید دارد که جرم بی حجابی جرمی مشهود است و در این زمینه قانون وجود دارد و کیفیت برخورد با جرم مشهود در قانون مشخص است و ضابطین موظف به برخورد با جرایم مشهود هستند و در این رابطه توصیهها و دستورات لازم را در سال گذشته به دستگاه و بخشهای ذی صلاح را صادر کردیم.
ستایشی گفت: معتقدیم که ضابطین اعم از عام و خاص با جدیت و توجه تکالیف قانونی خود را انجام خواهند.
در ادامه اظهارات سخنگوی دستگاه قضا در این نشست خبری و پاسخهای وی به خبرنگاران به صورت اجمالی از نظر میگذرد.
سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده سرقت از صندوق امانات بانک ملی گفت: ۴ نفر از ۲۸ متهم با قرار بازداشت موقت در زندان هستند. سایر متهمان با وثایق سنگین و به لحاظ صدور قرار قبولی وثیقه آزاد هستند. در حال حاضر ۷۵ نفر از مجموع ۱۵۲ مالباخته، وجوه امانی خود را از بانک ملی اخذ و پس از مصالحه نسبت به بانک ملی رضایت کامل و بدون قید و شرط خود را اعلام کرده اند. پرونده در حال رسیدگی است. اهتمام ما بر این است که تا پایان شهریور ماه این پرونده به سرانجام برسد.
ستایشی در خصوص پرونده سهامداران سدید گفت: فرایندهای رسیدگی در حوزه و موضوعهای کیفری، جزایی و حقوقی به موجب قانون قوانین شکلی کاملا احصا و مشخص شده است در طرق فوق العاده با سه موضوع فرجام خواهی، اعاده دادرسی و اعتراض ثالث مواجه هستیم. پرونده سدید مشمول مقررات ماده ۴۷۷ شده است و براساس تدبیر رئیس قوه قضاییه این موضوع قابل رسیدگی است. سهامداران سدید نگران نباشند چرا که حقی از آنها تضییع نخواهد شد.
ستایشی درباره حواشی انتخاب رییس جدید اتاق بازرگانی گفت: این پرسش باید از افرادی شود که به صورت مستقیم مسئول رسیدگی به این فرایندها هستند. اگر تخلف و یا سو مدیریتی صورت گیرد یا شکایتی از روندها و فرآیندها شود دستگاه قضایی با رعایت مقررات قانونی ورود میکند.
سخنگوی قوه قضاییه درباره اقدامات دستگاه قضایی در حوزه برخورد با گرانفروشی بلیت در آستانه اربعین گفت: در این رابطه در دادستانی تهران ۴ پرونده قضایی مشتمل بر ۸۵ سایت که مرتکب تخلف شدند تشکیل شده است. ۵۷ سایت غیرمجاز و آژانس شناسایی شدند. ۵۴ مورد استعلام از حوزه معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور به عمل آمده که ۷۱سایت مجاز و غیرمجاز مرتکب تخلف شدند. حسب مورد برخی سایتها مسدود شدهاند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت:: قوه قضاییه از طریق سازمان بازرسی کل کشور سه راهبرد را مورد توجه قرار داده است؛ تقویت شفافیت و پاسخگویی، ارتقا مبارزه با فساد، پیشگیری از فساد در دستگاههای اداری. سامانه ۱۳۶ ارتقا پیدا کرده است. در آذر ماه سال گذشته همایش ملی ارتقای شفافیت برگزار شد و سازمان بازرسی در راستای تحقق مصوبات این همایش خود را مکلف به انتشار پیامهای غیرطبقه بندی شده کرد. تاکنون ۲۱۰ گلوگاه فسادخیز احصا شده است. در راستای پیشگیری از فساد، مکاتبات هشداری متعددی به دستگاههای اجرایی کشور ارسال شده است.
سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری گفت: هفته گذشته یکی از پیچیدهترین و بزرگترین پرونده مفاسد اقتصادی تاریخ کشور پرونده موسوم به رستمی صفا یکی از بزرگترین بدهکاران شبکه بانکی کشور صادر شد. این اقدام نشان داد که قوه قضاییه هیچ گونه مسامحهای با فساد ندارد.
پاسخ ها