تلویزیون برای چند سال روی دور ساختن سریالهایی با مضامین ماورایی افتاده بود و بیشتر در مناسبتهایی مثل ماه رمضان این سریالها را پخش میکرد.
برترینها: تلویزیون برای چند سال روی دور ساختن سریالهایی با مضامین ماورایی افتاده بود و بیشتر در مناسبتهایی مثل ماه رمضان این سریالها را پخش میکرد. آش ساختن سریالهای ماورایی به قدری شور شد که هر سال کارگردانی سوژهای با موضوع عالم غیب و تجسم شیطان و فرشته میساخت. این روند سریالسازی پس از نزدیک به یک دهه ناگهان قطع شد و برای چند سال دیگر کارگردانی سریالی با موضوع ماورا نساخت. در ادامه با مرور این سریالها همراه ما باشید
اگر بخواهیم به متاخرترین سریال پخششده با محوریت مسائل ماورایی اشاره کنیم، «احضار» در صدر لیست قرار دارد. سریالی که ترکیبی از نمایش مسائل آمیخته به خرافه و دنیای ماورا داشت. قصه از جایی شروع میشد که چند دختر جوان به شمال کشور سفر کردهاند و شروع به صحبت درباره مسائل خرافی میکنند. در همان سفر، خواستگار یکی از این دختران فوت میکند و پای آنها به فالگیر و احضار ارواح باز میشود. بسیاری معتقدند وقتی فردی اقدام به احضار روح میکند، احتمال اتصال به جن یا شیطان را پیدا میکند و صحبتهایی که ممکن است بهعنوان ارتباط با ارواح بشنود، صحبتهای ارواح درگذشته نیست. همین اتفاق در سریال احضار هم افتاد. زمانی که مائده و زهره تصمیم به ارتباط با روح فردی به نام کامرانی میگیرند، چیزی شبیه شیطان برایشان نمایان میشود که تمام نشانهها و علامتهایی که میدهد اشتباه و در راستای گمراهکردن بیشتر آنهاست. احضار در مجموع توانست بعد از مدتها حالوهوای ماورایی را به تلویزیون بازگرداند و در ادامه سریالهای قبلی قرار گیرد. هرچند که پرداختن به مسأله احضار ارواح در نوع خود تازه بود. کارگردان احضار، علیرضا افخمی بود که سال ۱۴۰۰ آن را روی آنتن شبکه یک برد.
سریال «او یک فرشته بود» از همان ابتدای پخش بهواسطه موسیقی و قصه خاصی که داشت، توانست مخاطب را با خود همراه کند. روایت افرادی که هرکدام مجری ماموریتهای شیطانی و تجسم او بودند، قصه را متفاوت میکرد. داستان سریال از جایی شروع میشود که فردی مومن و معتبر به نام بهزاد، با کسی روبهرو میشود که گمراه شده و اعتبارش را از دست دادهاست. در قسمتهای اول سریال، روبهرو شدن بهزاد با او و سرزنش کردنش، آغاز ماجراهایی است که برای خودش رقم میخورد و در همان قسمتهای ابتدایی سریال است که فردی جدید وارد مسجد میشود و بهزاد با او دست میدهد. به مرور مشخص میشود که آن فرد تجسمی از شیطان بوده و قرارگرفتن او در مسیر بهزاد، به همان سرزنش کردن مرد گمراه برمیگردد. بهزاد درنهایت با دختری تصادف و او را وارد سرنوشتی متفاوت میکند. او یک فرشته بود به کارگردانی علیرضا افخمی سال ۸۴ روی آنتن شبکه دو رفت.
سریال «اغما» قصه دکتر طاها پژوهان با بازی مرحوم امین تارخ بود که نقش یک پزشک متخصص مغز و اعصاب را بازی میکرد. او به واسطه جراحیهای موفقیتآمیزش به پنجهطلایی مشهور است و در ابتدای قصه، برای عمل همسرش بر سر دوراهی قرار میگیرد. به مرور یکی از دوستان قدیمیاش را میبیند که سالهاست او را ندیده. چهره او گاهوبیگاه حین عمل جراحی به ذهن دکتر طاها میرسید و توصیههایی به او میکرد که درست مثل سریال احضار، منحرفکننده و خلاف چیزی بود که باید انجام میشد. گاهی این جراح کارکشته تمام زور خود را میزد و بیماری را نجات میداد اما در ادامه متوجه میشد که این فرد نباید زنده میماند. کارگردان اغما علیرضا افخمی بود که در سال۸۶ آن را روی آنتن شبکه یک برد.
یکی دیگر از سریالهای ماورایی که میتوان در میان مجموعههای پخش شده از تلویزیون به آن اشاره کرد، سریال کمکم کن به کارگردانی قاسم جعفری است که سال ۸۳ روی آنتن شبکه دو رفت. این سریال قصه جوانی با بازی حمید گودرزی بود که طی یک تصادف به کما رفت. چند جوان دیگر هم در همان زمان به کما رفته بودند که از این بین دو نفر به هوش آمدند تا کارهای اشتباه بقیه را جبران کنند. روایت این سریال، به صورت خاص به مسأله برزخ متمرکز بود. افرادی که بعد از بیرون آمدن از کما باز هم دنبال هم میگشتند تا متوجه شوند آنچه دیدهاند حقیقت دارد یا خیر.
سریال ۵ کیلومتر تا بهشت دومین کار ماورایی علیرضا افخمی بود که سال ۹۰ از شبکه سه روی آنتن رفت. این سریال فضای برزخی ارواحی را نشان میداد که بهدلایل مختلف هنوز نمردهبودند یا وضعیت پروندهشان در عالم برزخ مشخص نشدهبود. یکی از این افراد امیرحسین است که تلاش میکند با نشان دادن علامتهایی به نامزدش، او را از محل جنازه خود باخبر کند تا بتواند زنده بماند. فرد دیگر دختری به نام میناست که خودکشی کرده و زندگی نباتی دارد. نشان دادن مسأله خودکشی از زاویه مسائل شرعی و اهمیت برخی مسائل اخلاقی، چیزی است که ۵ کیلومتر تا بهشت توانست از پس آن بربیاید و مخاطب را با خود همراه کند.
سریال روز حسرت روایتگر زنی است که دری از دنیای غیب برایش باز میشود و در ادامه موفق میشود با عروس تازه درگذشتهاش صحبت کند. ماجراهایی که برای این زن میافتد، روایتگر یک قصه ماورایی است که اتفاقا در همان زمان ماه رمضان هم روی میدهد. سیروس مقدم، کارگردانی این سریال را بهعهده داشت اما فیلمنامه آن به قلم علیرضا افخمی بود که این مجموعهها را سال ۸۷ به شبکه یک رساند. روز حسرت بهواسطه تصاویری که نمایشی از عالم غیب بود، مخاطب را تحت تاثیر خود قرار میداد.
سریال ملکوت به کارگردانی محمدرضا آهنج سال۹۴ روی آنتن شبکه دو رفت. این سریال روایتگر فردی به نام حاج فتاح سلطانی با بازی محمدرضا شریفینیا بود که بعد از تصادف دچار مرگ مغزی میشود و به برزخ میرود. فرشتهای با او همراه میشود تا به گناهانش رسیدگی کند. نمایش گذشته زندگی فردی که به کما رفته و تلاش فرشته ملکوت با بازی کوروش تهامی برای کمک به او برای اصلاح اشتباهاتش، روایتی ماورایی را به نمایش درآوردهبود. فرشته عالم ملکوت بارها آیاتی از قرآن میخواند و مسیری را به حاجفتاح نشان میداد که باید انتخاب میکرد و به بیراهه رفتهبود. درعینحال تلاش شدهبود گریم بازیگران اصلی به خصوص حاج فتاح و فرشته همراه او به گونهای باشد که برای مخاطب امروزی باورپذیر باشد.
پاسخ ها