درمان و پیشگیری از شوره سر در نوزادان دشوار نخواهد بود به شرطی که علت آن را پیدا کنید و برای درمان آن بلافاصله اقدام کنید.
درماتیت سبورئیک و شوره سر در نوزادان یک نوع بیماری هستند که اثرات مشابهی بر قسمت های سبوره بدن می گذارند . درماتیت سبورئیک نوعی درماتیت شایع و مزمن است که عمدتاً پوست سر ، صورت و بدن را تحت تأثیر قرار می دهند.
شوره سر محدود به پوست سر است . شوره سر در بزرگسالان بسیار بیشتر از نوزادان است و درمان و پیشگیری از آن در نوزادان دشوار نخواهد بود به شرطی که علت آن را پیدا کنید . برای همین توصیه می کنیم در صورتی که پوست سر نوزاد شما خارش نیز دارد، با متخصص اطفال مشورت کنید .
علائم مختلفی وجود دارد که می تواند نشان دهنده ی شوره سر باشد که شایع ترین آن ها عبارتند از:
علت دقیق شوره سر مشخص نیست اما با این حال اعتقاد بر این است که این نتیجه چندین عامل ، مانند :ژنتیک ، مخمر که به طور طبیعی روی پوست زندگی می کند ، مواد تحریک کننده ، مواد شیمیایی ، هوای خشک و سرد و تولید بیش از حد سبوم است .
اما شایع ترین علل آن عبارتند از :
علل اصلی بروز شوره در نوزادان شامل تولید بیش از حد سبوم یا چربی پوست یا رشد بیش از حد قارچ است که ممکن است باعث شود سلول های پوستی از روی پوست سر ریخته شود که در این حالت ممکن است متوجه پوسته های خاکستری یا سفید روی سر کودک شوید .
چه زمانی برای درمان شوره سر نوزاد حتما باید به پزشک مراجعه کنید ؟
معمولاً می توان با استفاده از برخی داروهای خانگی شوره سر را ظرف یک هفته درمان کرد اما در صورتی که می بینید شوره سر مداوم است و حتی در حال بدتر شدن است به پزشک مراجعه کنید . و اگر پوست سر کودک علائم عنوان شده در این بخش از فان را داشته باشد :
پوسته های روی سر یا بدن کودک ممکن است همیشه به دلیل شوره سر نباشد . اگر پوست سر کودک شما در حال پوسته پوسته شدن است ممکن است به دلایل دیگری به غیر از شوره سر باشد که عبارتند از :
آفتاب سوختگی در پوست سر :
با کم تر قرار گرفتن کودک در معرض آفتاب یا پوشیدن کلاه می توان از این خطر جلوگیری کرد .
استفاده بیش از حد از شامپو و خوب نشستن آن از روی سر :
باقیمانده شامپو خشک شده روی پوست سر می تواند به صورت پوسته پوسته ظاهر شود و ممکن است شبیه شوره باشد .
پس از تأیید این که کودک شما دارای شوره سر است ، برای خلاص شدن از شر آن مراحل ذیل را دنبال کنید .
پس از درمان ممکن است که شوره سر دوباره عود کند از این رو عاقلانه است که برخی از اقدامات پیشگیری را رعایت کنید.
از یک روال مداوم و روتین برای شامپو زدن سر کودک استفاده کنید که کم یا زیاد شامپو زدن هر دو می تواند PH سر کودک را نامتعادل کند .
تعداد دفعات شامپو زدن بستگی به شرایط نوزاد دارد.
از شامپویی که توسط پزشک تجویز شده استفاده کنید.
پزشک پس از تشخیص علت بروز شوره یک شامپو مخصوص برای کودک تجویز می کند پس هرگز در استفاده از آن کوتاهی نکنید .
اعمال روغن های گیاهی به پوست سر :
این کار می تواند به جلوگیری از ایجاد تکه های شوره چسبناک کمک کند . استفاده از یک روغن ارگانیک و خالص مانند روغن نارگیل یا روغن زیتون گزینه خوبی خواهد بود .
پاسخ ها