قراره چی بدونیم؟
توی تاریخ، زنان زیادی بودن که با استعداد، تلاش و شجاعتشون دنیا رو تغییر دادن. این دختران موفق، هر کدوم تو زمینهای متفاوت درخشیدن و نشون دادن که محدودیتی برای رسیدن به قلههای موفقیت وجود نداره. تو این مطلب میخوایم با بعضی از این زنان برجسته که الهامبخش میلیونها نفر بودن، آشنا بشیم.
مایا آنجلو یکی از چهرههای تأثیرگذار دنیای ادبیات و حقوق بشر بود. کتابهای قدرتمندش مثل «میدونم چرا پرنده در قفس میخواند» در سراسر دنیا الهامبخش میلیونها نفر شد. اون دوران سختی رو پشت سر گذاشت اما تونست با کلماتش تغییر بزرگی ایجاد کنه و برای نویسندههای سیاهپوست راه باز کنه.
لوسیل بال رو خیلیها با سریال کمدی معروف «دوستت دارم لوسی» میشناسن، ولی کمتر کسی میدونه که اون اولین زنی بود که صاحب یکی از بزرگترین استودیوهای تلویزیونی آمریکا شد. لوسیل نشون داد که زنان هم میتونن در دنیای تجارت و سرگرمی حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشن.
ملکه الیزابت دوم که هفتاد سال بر تخت سلطنت انگلستان نشست، یکی از بانفوذترین رهبران تاریخ معاصره. دوران طولانی حکومتش با تغییرات بزرگی همراه بود و او با وقار و سیاست، مسیر پادشاهی مدرن رو هدایت کرد.
روزا پارکس با یه حرکت ساده اما شجاعانه، یعنی امتناع از واگذاری صندلی خودش تو اتوبوس به یک فرد سفیدپوست، جرقهی یکی از بزرگترین جنبشهای حقوق مدنی در آمریکا رو زد. شجاعتش باعث شد قوانین نژادپرستانهی جداسازی لغو بشن و راه برای تغییرات اساسی باز بشه.
هلی بری با دریافت جایزهی اسکار برای بهترین بازیگر زن، اولین زن سیاهپوستی شد که این افتخار رو تو تاریخ هالیوود به دست آورد. موفقیتش باعث شد درهای جدیدی برای بازیگران زن رنگینپوست باز بشه و استانداردهای تازهای برای تنوع در صنعت فیلم ایجاد بشه.
آملیا ارهارت اولین زنی بود که به تنهایی از روی اقیانوس اطلس پرواز کرد. با شجاعت بینظیرش، الهامبخش نسلهای زیادی از زنان شد تا به دنبال آرزوهای خودشون برن، حتی تو زمینههایی که زمانی کاملاً مردانه به حساب میومد.
میشل کوان یکی از پرافتخارترین اسکیتبازان تاریخ آمریکاست. اون با کسب بیش از ۴۰ مدال قهرمانی، نقش مهمی توی شناساندن اسکیت هنری به مردم جهان داشت و ثابت کرد که پشتکار و تمرین بیوقفه همیشه جواب میده.
ملاله یوسفزی از ۱۱ سالگی برای حق تحصیل دختران مبارزه کرد. بعد از ترور ناموفق طالبان، ملاله قویتر از قبل به فعالیتهای حقوق بشریش ادامه داد و در ۱۷ سالگی به عنوان جوانترین فرد، جایزهی صلح نوبل رو برد. امروز ملاله یکی از صدای مهم دنیا برای آموزش و حقوق زنان حساب میشه.
ریتا مورنو، بازیگر، خواننده و رقاص معروف، اولین زن لاتین بود که جایزهی اسکار برد. اون بعدها به جمع معدود کسانی پیوست که تونستن هر چهار جایزهی بزرگ سرگرمی یعنی اسکار، امی، گرمی و تونی رو ببرن. تلاش و استعداد بینظیر ریتا، الهامبخش هزاران زن لاتین در سراسر دنیاست.
روث بیدر گینزبرگ یکی از قضات برجسته دیوان عالی آمریکا بود که تمام زندگیش رو صرف مبارزه برای حقوق برابر زنان و اقلیتها کرد. تصمیمات مهمش مثل حمایت از حق ازدواج همجنسگرایان یا گسترش حقوق مدنی، نقش بزرگی تو تغییر چهرهی قانون آمریکا داشت.
آرثا فرانکلین با صدای فراموشنشدنیش تونست قلب میلیونها نفر رو لمس کنه. ترانههایی مثل «احترام» نه تنها آثار موسیقایی بزرگی بودن، بلکه تبدیل به سرودهایی برای جنبشهای اجتماعی شدن. آرثا اولین زنی بود که وارد تالار مشاهیر راک اند رول شد.
ویرا وانگ، طراح مشهور لباس عروس، با دید تازه و منحصر به فردش صنعت مد عروسی رو متحول کرد. او با الهام از ریشههای فرهنگیش و سبک شخصیش، برند خودش رو ساخت و تبدیل به یکی از مشهورترین طراحان دنیای مد شد.
زنانی که اینجا دربارهشون حرف زدیم فقط بخش کوچیکی از میلیونها زنی هستن که با پشتکار، استعداد و شجاعتشون دنیا رو تغییر دادن. تو هر زمینهای که نگاه کنیم؛ هنر، علم، سیاست، ورزش یا فعالیتهای اجتماعی، دختران موفقی بودن که دیوارها رو شکستن و مسیر رو برای نسلهای بعدی هموار کردن.
داستان این زنان الهامبخش، یه یادآوری مهمه که هیچ محدودیتی برای رویاهامون وجود نداره، فقط باید باور داشته باشیم و برای رسیدن بهش بجنگیم.
پاسخ ها