فیروز آسایش

فیروز آسایش

دلنوشته ها و روزمرگی های یک دانشجوی کنجکاو
توسط ۱ نفر دنبال می شود

بهترین قرص برای فیبروم رحم

بهترین قرص برای فیبروم رحم

 فیبروم رحم

فیبروم رحم نوعی توده غیرسرطانی خوش‌خیم هست که روش‌های مختلفی برای درمان اون وجود داره. کنترل علائم این بیماری با استفاده از انواع داروهای هورمونی یا غیرهورمونی انجام میشه. مصرف دارو یکی از رایج‌ترین روش‌های درمان این بیماری به شمار میره. اما چه داروهایی برای درمان فیبروم رحم وجود داره؟

در ادامه این مقاله از نی نی سایت قصد داریم به معرفی بهترین قرص برای فیبروم رحم و همچنین بررسی سایر روش‌های درمان این بیماری بپردازیم. توجه داشته‌باشید که داروی مناسب برای درمان فیبروم رحم باید توسط پزشک و با توجه به شدت و علائم بیماری تجویز بشه. بنابراین از مصرف سرخود داروهایی که در این مقاله معرفی میشن خودداری کنید.

بهترین قرص برای فیبروم رحم

درمان فیبروم رحم با هورمون تراپی

هورمون تراپی از روش‌های درمانی رایج به شمار میره که به تنظیم سیکل عادت ماهانه، کاهش خونریزی در دوران پریودی، کاهش فشار و درد ناحیه لگن و همچنین تنظیم هورمون‌های زنانه کمک می‌کنه. داروهایی که برای هورمون درمانی به کار میرن، تولید استروژن رو کاهش داده یا تاثیرات اون رو مسدود می‌کنند. این داروها موارد زیر رو شامل میشن:

· جستیران: این قرص برای فیبروم رحم تجویز میشه و شبیه هورمون پروژسترون عمل میکنه. جستیران در واقع نوعی داروی هورمونی هست که عادت ماهانه رو تنظیم می‌کنه.

· ترکیبات هورمون آزاد کننده گنادوتروپین‌ها (GnRH): این داروها بیشتر مناسب خانمهایی هستند که در سنین یائسگی قرار دارند. کاهش تولید هورمون‌های پروژسترون و استروژن، بروز علائم یائسگی، متوقف شدن تخمک‌گذاری، کوچک شدن رحم، درمان آنمی (کم‌خونی)، کاهش خونریزی‌های دوره عادت ماهانه و کاهش سایز فیبروم، از مزایای این داروها به شمار میرن.

· لوپرون: کاهش سطح استروژن، ایجاد یائسگی مصنوعی و کاهش سایز فیبروم‌ها، از مزایای این دارو هستند.

· پروژستین: این دارو عملکردی مشابه هورمون پروژسترون داره و به نازک شدن پوشش داخلی رحم، درمان عادت ماهانه شدید و کاهش سایز فیبروم‌ها کمک می‌کنه.

  • مدروکسی پروژسترون استات: این قرص برای فیبروم رحم تجویز میشه و در واقع جایگزینی برای هورمون پروژسترون هست. این دارو خونریزی شدید و دردناک رو درمان و علائم فیبروم رحم رو کاهش میده.

درمان فیبروم رحم با داروهای غیر هورمونی

موارد زیر از جمله داروهای غیر هورمونی هستند که برای درمان فیبروم رحم تجویز میشن:

· مکمل آهن: فیبروم‌هایی که بزرگ‌تر هستند، فرد رو دچار خونریزی شدید و در نهایت فقر آهن (آنمی) می‌کنند. مصرف مکمل‌های آهن با تجویز پزشک، مجددا گلبول‌های قرمز بدن رو تامین می‌کنه.

· داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs): استامینوفن و ایبوپروفن در این دسته از داروها قرار می‌گیرند که التهاب، درد، خونریزی و اسپاسم فیبروم رحم رو کاهش میدن. البته توصیه میشه برای جلوگیری از ایجاد زخم‌های گوارشی، از مصرف دوز بالای این داروها برای مدت طولانی خودداری کنید.

  • ترانگزامیک اسید (TXA): این قرص برای فیبروم رحم و خونریزی ناشی از اون و همچنین درمان آنمی استفاده میشه. این دارو در واقع با لخته کردن خون، از خونریزی‌های شدید واژینال جلوگیری می‌کنه.

درمان فیبروم رحم

سایر داروهای فیبروم رحم

موارد زیر داروهای دیگه‌ای هستند که برای درمان فیبروم رحم به کار میرن:

· قرص ضدبارداری: مصرف قرص‌های ضدبارداری (ال دی و اچ دی) یکی دیگه از روش‌های درمان فیبروم رحم به شمار میره. این داروها سیکل عادت ماهانه رو تنظیم و درد و خونریزی شدید در این دوران رو کاهش میدن. البته این قرص‌ها تاثیری در کاهش سایز فیبروم‌ها ندارند. امکان استفاده از دستگاه آیودی آزاد کننده پروژسترون هم به جای مصرف داروهای خوراکی وجود داره.

  • تعدیل‌کننده‌های هورمونی: میفپریستون، اولیپریستال و لتروزول از جمله داروهای تعدیل‌کننده هورمون (یا ضد هورمونی) هستند که باعث کند شدن یا توقف رشد فیبروم‌ها و کاهش خونریزی عادت ماهانه میشن. میفپریستون درد و فشار لگن، خونریزی شدید، حجم فیبروم‌ها و دردهای عادت ماهانه رو کاهش میده و کم‌خونی و عادت ماهانه طولانی رو درمان می‌کنه.

سوالات متداول

  • آیا با وجود فیبروم رحم میشه باردار شد؟

بسیاری از خانم‌ها با وجود فیبروم رحم بارداری طبیعی و بی‌دردسری رو تجربه می‌کنند. در این مقاله می‌تونید اطلاعات بیشتری راجع به بارداری با وجود فیبروم رحم به دست بیارید.

  • فیبروم رحم چطور درمان میشه؟

پزشک با توجه به نوع علائم، شدت عارضه، سابقه پزشکی، تمایل به حاملگی مجدد، سن باروری یا یائسگی و... درمان مناسب (جراحی یا غیر جراحی) رو انتخاب می‌کنه.

  • آیا فیبروم رحم با دارو درمان میشه؟

با اینکه داروها باعث از بین رفتن فیبروم‌ها نمیشن، در بهبود علائم این بیماری موثر هستند. جلوگیری از بزرگ شدن فیبروم‌ها و کاهش حجم و اندازه اونها، از مزایای این داروها به شمار میرن.

منابع

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3525705/
فیروز آسایش
فیروز آسایش دلنوشته ها و روزمرگی های یک دانشجوی کنجکاو

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋