امروزه در تهران با توجه به وضعیت نابسامان اجتماعی و اقتصادی موجود ممکن است مشکلات متعددی برای هر فرد پیش بیاید که فقط از طریق مراجع قانونی قابل حل است. برای گرفتن حق خود و طرح دعوا باید به مراجع قانونی وارد شد اما اگر بدون داشتن اطلاعات حقوقی وارد مراجع قانونی شویم حتی در صورتی که حق با ما باشد ممکن است حقوقمان ضایع شده و نتوانیم حق و حقوق خود را زنده کنیم. بهترین راه برای اینکه از حق و حقوق خود آگاه شویم و بتوانیم آن ها را طلب کنیم مشورت کردن و مشاوره با وکیل در تهران است. ما در این مقاله قصد داریم شما را با 14 نکته در انتخاب بهترین وکیل پایه یک دادگستری تهران آشنا کنیم.
مشخصات وکیل پایه یک دادگستری در تهران
قانون و مسائل حقوقی آنقدر مسائل پیچیده و دشواری هستند که فهمیدن و سر و کله زدن با آن ها کار افراد عادی جامعه نیست و اگر برای حل مشکلی که برایشان پیش آمده است بی گدار به آب بزنند مطمئنا متحمل ضررهای زیادی میشوند، بنابراین نیاز است که از یک وکیل خوب در تهران کمک گرفته شود. اگرچه که انتخاب وکیل، کار دشواری نیست و میتوان با قدم زدن در خیابان یا یک جستجو ساده در اینترنت انبوهی از دفاتر وکالتی را پیدا کرد، اما هر وکیلی نمیتواند مشکل ما را حل کرده و ما را به مقصودمان برساند.
وکیل به شخصی گفته میشود که دارای مدرک لیسانس در رشته های حقوق یا فقه و مبانی اسلامی باشد و پس از شرکت در آزمون وکلای دادگستری در این آزمون قبول شده باشد. پس از انجام این آزمون وکالت، افرادی که در آن پذیرفته شده اند می بایست گواهی هایی از جمله گواهی عدم اعتیاد، گواهی عدم سوء پیشینه کیفری و دیگر گواهی های خواسته شده از سوی مراجع ذی ربط را دریافت کرده و به سازمان مربوطه ارائه دهند.
همانطور که گفته شد یک شخص برای اینکه به وکیل پایه یک دادگستری تبدیل شود باید از مراحل زیادی عبور کند و مسلما گذر کردن از این مسیر دشوار و زمانبر او را به شخصی با تجربه و متخصص در وکالت زمینه های مختلف حقوقی و کیفری بدل خواهد کرد اما صرفا این موارد برای اتنخاب او به عنوان بهترین وکیل پایه یک دادگستری تهران کافی نیست و باید ویژگی های متعدد دیگری را هم داشته باشد از جمله این ویژگی ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
14 نکته در انتخاب بهترین وکیل پایه یک دادگستری تهران
- مهارت ارتباطی خوب: وکیل خوب باید مهارت ارتباطی خوبی چه به صورت شفاهی و چه به صورت کتبی داشته باشد. صحبت کردن با تسلط کامل روی مسائل و امور و موضوعات حقوقی جزو مهارت هایی محسوب میشود که هر وکیل در طول دوره یادگیری و در انتهای فارغ التحصیلی تا حد متوسطی آن را به دست آورده است.
- داوری: وکیل خوبی وکیلی است که تسلط کامل و کافی روی قوانین داشته باشد و بتواند در قراردادهای خصوصی داوری کند و در صورت امکان به عنوان داور مرضی الطرفین مشکل بین دو نفر را با توجه به قوانین و مقررات حل و فصل کند.
- مهارت های تحلیلی: پرمشغله بودن یک وکیل به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله داشتن مهارت هایی همچون مهارت های تحلیلی، باعث میشود تا یک وکیل نسبت به وکلای دیگر برتری داشته باشد. داشتن مهارت تحلیل به یک وکیل کمک میکند تا بتواند وقایع پیش آمده را تجزیه و تحلیل کند. قوانین در کشور ما در برخی موارد به صورت اجمالی است یا با سکوت و ابهام آمیخته است.
- مهارت های تحقیقی: نکته دیگری که برای انتخاب بهترین وکیل پایه یک دادگستری تهران باید مد نظر قرار دهید، توانایی تحقیق وکیل در مورد مسائلی است مه به پرونده شما ارتباط دارد. یک وکیل خوب باید به سرعت و دقت بالا برخی از مسائل را تحقیق کرده و به تسریع روند پرونده کمک کند.
- استقامت و پایداری: استقامت و پایداری وکیل در حل یک پرونده از مسائل مهمی است که که باید به آن دقت کرد. وکیل برای دفاع خوب از موکل خود باید در جلسات دادگاه به موقع حاضر شود و دفاعیات محکمه پسند خود را ارائه دهد. گاهی در برخی از پرونده های پیچیده ملکی و کیفری، رسیدگی به دادگاه مدت ها زمان می برد و در این شرایط استقامت و پشتکار وکیل موجب توسعه و حل پرونده خواهد شد.
- نوآوری: خلاقیت و نوآوری یکی از روش هایی است که موجب می شود تا وکیل در حل یک پرونده پیروز شود. اینکه وکیل به دنبال حل پرونده باشد و برای آن روش ها و مسیرهایی را بیابد که موجب کوتاه شدن روند پیگیری پرونده شود، بسیار حائز اهمیت می باشد.
- توانایی تفکر منتقی: نکته دیگری که بسیار مهم است وباید در انتخاب وکیل به آن توجه کنید، توانایی کنترل احساسات وکیل در زمان هایی است که دچار خشم و نفرت شده است. یک وکیل خوب حتی در مواقعی که طرف مقابل پرونده مخالف او باشد، باید رفتاری عاقلانه و مناسب از خود نشان دهد.
- فن بیان: مهارت های ارتباطی و فن بیان وکیل در دادگاه و در زمانی که داوری پرونده ای را در دست گرفته است، تاثیر بالایی دارد. وکیل باید بتواند یک سخنرانی خوب از خود ارائه دهد و به گونه ای از حقوق موکل خود دفاع نماید که تمامی حضار مبهوت او و فن بیان وی شوند.
- مهارت تنظیم دادخواست: نکته بعدی که در انتخاب وکیل مهم است، مهارت نوشتاری او است. یک وکیل باید توانی نوشتن متون عالی جهت تنظیم در پرونده، تنظیم دادخواست، شکواییه و ... داشته باشد.
- مهارت رهبری: توانایی مدیریت و رهبری یک وکیل از نکات مهم است. وکیل خبره و متخصص باید شرایط را مذپدیریت کرده و به اتفاقات نابه هنگام و ارایی که غیرمنتظره بوده واکنش درست نشان دهد، به گونه ای که با مدیریت اوضاع و یافتن راه حل، سعی در دفاع از موکل خود داشته باشد.
- مهارت شنیداری: وکیلی می تواند به خوبی به موکل خود کمک کند که از مهارت شنیداری بالایی نیز برخوردار باشد، گوش کردن به صحبت های موکل و قضات در دادگاه و همینطور طرف مقابل پرونده، موجب می شود تا به جمع بندی های درست و کاملی از موضوع برسد و راه حل های مناسب را ارائه نماید.
- تصمیم گیری درست: اینکه یک وکیل بتواند در موقعیت های حساس و نابهنگام مناسب ترین تصمیم را بگیرد، از توانایی های او به حساب می آید. او باید پس از تجریه و تحلیل های پرونده، تصمیمات درست را بگیرد.
- درک بالا: یک وکیل پایه یک دادگستری باید درک درستی از مباحث حقوقی داشته باشد و در مواقعی که درباره پرونده به مطالعه موضوعات حقوقی می پردازد، سریعا به نتایج مورد نیاز برسد و از آنها در جای مناسب استفاده کند.
- تخصص وکیل: نکته مهمی که باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید، تخصص وکیل مورد نظر شما است. اگر یک مشکل ملکی دارید باید به وکیل متخصص در این حوزه مراجعه نمایید زیرا که یک وکیل خانواده هیچ زمانی نمی تواند توانایی های وکیل ملکی را داشته باشد.
سخن آخر
سپاس که تا انتها ما را همراهی کردید، 14 نکته در انتخاب وکیل پایه یک دادگستری تهران، مطلبی بود که به آن پرداختیم. امیدوارم با مطالعه این نکات، بتوانید یک وکیل خبره و متخصص در پرونده های حقوقی، کیفری، ملکی، خانواده و ... استفاده کنید.
منبع مطلب : 14 نکته در انتخاب وکیل پایه یک دادگستری تهران
پاسخ ها