همه ما در زندگی با مشکلات و چالشهای مختلفی مواجه میشیم که ممکنه احساس پوچی رو در ما ایجاد کنند. بروز یک حادثه ناگوار مانند مرگ عزیزان، دوری از کسانی که برای ما عزیز هستند، از دست دادن شغل یا... میتونه احساس خلاء و پوچی رو در ما ایجاد کنه. ادامه پیدا کردن این احساسات، کیفیت زندگی رو کاهش داده و در ما احساس تنهایی و افسردگی ایجاد میکنه. اما در مواجهه با احساس پوچی چه باید کرد؟
در مقالات قبل علائم افسردگی رو مورد بررسی قرار دادیم. در ادامه این مقاله از نی نی سایت قصد داریم ضمن بررسی دلایل ایجاد احساس پوچی، راهکارهایی برای مواجهه با این احساسات ارائه کنیم.
احساس پوچی با بیحوصلگی، ناامیدی، خستگی، بیبرنامگی، بیحالی و از دست دادن علاقه به انجام کارها همراهه. فرد در مواجهه با احساس خلاء و ناامیدی، ممکنه به این نتیجه برسه که دیگه هیچ مسئله یا اتفاقی اهمیت نداره. در این وضعیت فرد هیچ انگیزهای برای ادامه دادن و فعالیت کردن نداره و اختیار زندگی خودش رو به دست سرنوشت میده.
احساس ناامیدی و پوچی به دلایل مختلفی در افراد ایجاد میشه. برای از بین بردن احساس پوچی، ابتدا باید دلیل و ریشه اون رو پیدا کنید. اگه دلیل این احساسات یک مشکل هست، حل اون میتونه احساس پوچی رو از بین ببره. احساس ناامیدی و پوچی به یکی از دو صورت زیر اتفاق میفته:
· احساس پوچی موقتی: همه ما در برهههای مختلفی از زندگی احساس ناامیدی و پوچی رو تجربه میکنیم که معمولا بعد از مدت کوتاهی از بین میرن. داشتن این احساس به صورت موقتی و برای مدتی کوتاه کاملا طبیعی هست.
از جمله دلایل احساس پوچی در زندگی، میشه به موارد زیر اشاره کرد:
· اعتیاد به الکل و مواد مخدر: افراد دارای احساس پوچی به سمت الکل و مواد مخدر کشیده میشن. از طرف دیگه مشروبات الکلی و مواد مخدر احساس خلاء و پوچی رو در فرد ایجاد میکنند.
· بی هدف بودن: احساس افسردگی، بی انگیزگی و پوچی در افرادی که هدف و برنامهای ندارند بیشتر دیده میشه.
· فشار روانی و موقعیتهای استرسزای طولانیمدت: زمانی که در یک موقعیت استرسزا قرار میگیرید، انرژی شما به سرعت از بین میره. در واقع مغز در مواجهه با اتفاقات ناگوار و ناخوشایند مجبوره بیشتر فعالیت کنه تا کنترل شرایط رو به دست بگیره. این مسئله باعث افزایش فشارهای روانی و ایجاد احساس خلا و پوچی در فرد میشه. از دست دادن یک عزیز، شکست عشقی، ورشکست شدن یا... چند نمونه از موقعیتهای تنشزا هستند.
· شنیدن اخبار بد: یکی از دلایل احساس پوچی در زندگی، قرار داشتن در معرض خبرهای بد هست. این مسئله به ویژه در دنیای مدرن امروز (عصر ارتباطات) که اخبار و رسانهها فراگیر هستند بیشتر دیده میشه.
· افسردگی و اضطراب: احساس پوچی فرد میتونه به دلیل افسردگی پنهان باشه. افسردگی در برخی افراد خودش رو به شکل احساس غم و اندوه نشون میده؛ اما بعضی افراد افسردگی رو با احساس بیانگیزگی، پوچی، ناامیدی و بیتمایلی نسبت به فعالیتها تجربه میکنند.
افسوس خوردن برای هدفهایی که محقق نشدهاند، استفاده زیاد از شبکههای اجتماعی، تغییرات بزرگ زندگی و بازیهای ویدیویی افراطی، دلایل دیگه ایجاد احساس خلا به شمار میرن.
نمیشه سن یا قشر خاصی رو برای این نوع احساسات معرفی کرد. همه افراد بسته به مشکلاتی که دارند یا شرایطی که باهاش مواجه میشن، ممکنه احساس خلاء و پوچی رو تجربه کنند. این نوع احساس حتی در نوجوانان هم ایجاد میشه و اثرات مخربی داره.
بله. با انجام یک سری تمرینات و راهکارها، میتونید این احساس رو از بین ببرید. درک و پذیرفتن احساسات (به جای سرکوب یا پنهان کردن اونها)، نوشتن احساسات روی کاغذ (تخلیه هیجانی و عاطفی و تخلیه بار روانی)، تعیین اهداف کوچک و کوتاهمدت، انجام دادن فعالیتهای مورد علاقه و مشاوره و روان درمانی، تاثیر زیادی در کاهش و از بین رفتن این احساسات دارند.
پاسخ ها