بارداری فقط یک تغییر فیزیکی نیست، بلکه یک تحول احساسی و ذهنی هم هست. بدن مادر تغییر میکنه، سطح هورمونها بالا و پایین میره و شاید احساساتت نسبت به رابطه جنسی هم دستخوش تغییر بشه. از طرفی، همسرت هم ممکنه نگران باشه که نکنه رابطه زناشویی به جنین آسیب بزنه یا اینکه تو دیگه مثل قبل بهش توجه نکنی.
اما خبر خوب اینه که حفظ رابطه جنسی و عاطفی در دوران بارداری نهتنها ممکنه، بلکه میتونه پیوند شما رو قویتر کنه. این مقاله قراره کمکت کنه که چطور این رابطه رو سالم، شاد و بدون استرس نگه داری.
اولین سوالی که خیلی از زوجها میپرسن اینه که آیا نزدیکی در دوران بارداری ضرر داره یا نه؟ پاسخ اینه که اگه بارداری شما بدون مشکل خاصی پیش میره و پزشک محدودیتی براتون تعیین نکرده، رابطه زناشویی کاملاً ایمنه. جنین داخل رحم با کیسه آمنیوتیک و مایع اطرافش محافظت میشه و دهانه رحم هم یه سد محکم برای جلوگیری از ورود هرگونه عفونته. بنابراین نزدیکی باعث آسیب به جنین نمیشه.
در سه ماهه اول، ممکنه به خاطر حالت تهوع، خستگی یا نوسانات خلقی، میل به رابطه جنسی در بارداری نداشته باشی. اما در سه ماهه دوم، سطح انرژی بالاتر میره و شاید دوباره به حالت قبل برگردی. در سه ماهه سوم هم، با بزرگتر شدن شکم و افزایش وزن، رابطه جنسی ممکنه یه مقدار سختتر بشه.
علاوه بر این، همسرت هم ممکنه تغییراتی رو تجربه کنه. در بعضی از مردها به خاطر تغییرات بدن، میل جنسی به رابطه افزایش پیدا میکنه، در حالی که بعضیها ممکنه نگران باشن که مبادا دخول به جنین آسیب بزنه. در حالی که اگه ماما یا پزشک رابطه جنسی رو ممنوع نکرده باشه، هیچ مشکلی برای جنین پیش نمیاد.
۱. ارتباط و گفتوگو
اگه چیزی توی رابطه زناشویی اذیتتون میکنه یا احساس خاصی دارین، حتماً با همسرتون در میون بذارین. ممکنه همسرتون نگرانیهایی درباره نزدیکی در بارداری داشته باشه و اگه راجع بهش صحبت نکنین، این نگرانی باعث فاصله بین شما بشه.
۲. امتحان کردن پوزیشنهای مناسب
با بزرگتر شدن شکم، بعضی از پوزیشنهای همیشگی ممکنه براتون سخت یا ناراحتکننده بشن. پس لازمه که پوزیشنهایی رو امتحان کنین که فشار کمتری به شکم وارد بشه، مثل:
- پوزیشن پهلو به پهلو: در این حالت، هر دو طرف به پهلو دراز میکشین که اینجوری فشار زیادی روی شکم نمیاد.
- زن در بالا: این مدل باعث میشه که خانم کنترل بیشتری روی عمق دخول و فشار داشته باشه.
- پوزیشن ایستاده یا نشسته: بعضی از زوجها این مدلها رو راحتتر از بقیه میدونن.
۳. نوازش و صمیمیت بدون دخول
اگه به هر دلیلی حس کردین که تمایلی به نزدیکی ندارین، میتونین از راههای دیگهای برای حفظ رابطه زناشویی استفاده کنین. بغل کردن، بوسیدن، ماساژ و حتی یه گفتوگوی عاشقانه میتونه همون حس صمیمیت و نزدیکی رو ایجاد کنه.
۴. توجه به نیازهای همسر
اگه شما به دلیل تغییرات بارداری، میل جنسی کمتری دارین، در نظر بگیرین که همسرتون ممکنه هنوز هم نیاز به رابطه زناشویی داشته باشه. پس بهتره راههایی برای جبران این نیاز پیدا کنین. یه رابطه عاطفی قوی میتونه به شما کمک کنه که بدون احساس اجبار، راهی برای صمیمیت پیدا کنین.
در بیشتر موارد، رابطه جنسی در دوران بارداری ایمنه، اما بعضی از شرایط خاص وجود داره که باید بیشتر مراقب باشی. اگه یکی از موارد زیر رو تجربه کردی، حتماً با پزشک مشورت کن:
یادت باشه اگه پزشکت توصیه کرد که رابطه جنسی نداشته باشی، هنوز هم میتونین راههای دیگهای برای حفظ صمیمیت امتحان کنین.
بعد از زایمان، ممکنه تغییرات زیادی رو تجربه کنی. هم بدنت نیاز به زمان داره که خودش رو ترمیم کنه، هم ممکنه به خاطر خستگی و تغییرات هورمونی، میلی به رابطه جنسی نداشته باشی. این مسئله کاملاً طبیعیه و چیزی نیست که باعث نگرانی بشه. عجله نکن و به بدن خودت زمان بده. معمولاً پزشکان پیشنهاد میکنن حداقل ۴ تا ۶ هفته بعد از زایمان صبر کنی.
رابطه زناشویی در دوران بارداری یه چالش جدیه، ولی اگه با همسرت ارتباط خوبی داشته باشی، میتونه حتی پیوندتون رو قویتر کنه. از امتحان روشهای جدید نترس و یادت باشه که رابطه زناشویی فقط به رابطه جنسی محدود نمیشه. مهمترین چیز اینه که در کنار هم بمونین و همدیگه رو درک کنین. پس این دوران رو به یه فرصت برای صمیمیت بیشتر تبدیل کن!
پاسخ ها