fateme zaeim

fateme zaeim

تفاوت دستگاه دیونایزر و آب شیرین کن صنعتی

دستگاه دیونایزر و آب شیرین کن صنعتی هر دو از کاربردی ترین تجهیزات در صنعت تصفیه آب به شمار می روند که یون و املاح موجود در آب را کاهش می دهند. این دو دستگاه از نظر عملکرد و خروجی با هم شباهت و تفاوت هایی داشته و کاربردشان نیز با هم فرق دارد. در ادامه مهم ترین تفاوت های دستگاه آب مقطرگیر صنعتی و اسمز معکوس ro را بررسی خواهیم کرد.

دیونایزر چیست؟

آب در حالت طبیعی حاوی حجم بالایی از یون های آنیونی و کاتیونی می باشد که اغلب آنها برای سلامت بدن لازم و ضروری هستند. این در حالیست که برخی از این یون ها می توانند به شدت بر سلامت بدن و همچنین روند تولید مواد دارویی و آزمایشگاهی و غیره تاثیر منفی ایجاد کنند. دستگاه دیونایزر یا آب مقطر گیر صنعتی به تجهیزاتی گفته میشود که شامل دو ستون آنیونی و کاتیونی بوده و قادر به حذف تمام یون های موجود در آب می باشد. آب خروجی از این تجهیزات به دلیل حذف یون های موجود در آن به آب با هدایت الکتریکی یک میکروزیمنس نیز گفته میشود.

روند طراحی و ساخت دیونایزر به گونه ایست که در آن ستون های کاتیونی می توانند تمام ترکیبات و یون ها از قبیل سولفات، کلرید و سیلیکات و کربنات ها را حذف کنند. رزین های تبادل یون کاتیونی و آنیونی موجود در این دستگاه وظیفه حذف تمام یون های موجود در آب را  برعهده دارند.

آب شیرین کن صنعتی چیست؟

آب شیرین کن صنعتی که بر پایه اسمز معکوس RO فعالیت دارد، برای اولین بار در سال 1748 توسط ژان آنتونی نولت معرفی شد. ایده طراحی این دستگاه تا 200 سال تنها در آزمایشگاه ها استفاده میشد و در نهایت از سال 1984 با ایجاد کمی تغییرات در دانشگاه لس آنجلس شیرین سازی آب دریا با آن انجام شد. در این دستگاه از غشای نیمه تراوا استفاده شده و عکس فرآیند اسمز که در طبیعت و در کلیه انسان انجام میشود در آن اجرا می گردد. به طوریکه آب شور با فشار از ممبران های مخصوص عبور داده شده و املاح و نمک های موجود در آن امکان عبور را پیدا نمی کنند.

نوع ممبران های استفاده شده در این دستگاه به گونه ایست که حدود 99.6 درصد از املاح و نمک و یون های موجود در آب با آن حذف میشوند.

شباهت دیونایزر و دستگاه آب شیرین کن صنعتی

از شباهت های این دو دستگاه می توان به قابلیت حذف یون و املاح موجود در آب توسط هر دو مورد اشاره کرد. به عبارت دیگر، در هر دو دستگاه حذف املاح و یون ها می باشد. اما نحوه اجرای کار و خروجی آنها کاملا با هم فرق دارد.

تفاوت دیونایزر و اسمز معکوس

از تفاوت های موجود در دیونایزر و اسمز معکوس می توان به نحوه انجام کار اشاره نمود. در دیونایزر ستون های کاتیونی و آنیونی در دستگاه تعبیه شده و از این طریق یون ها حذف میشوند. این در حالیست که در دستگاه آب شیرین کن صنعتی ممبران و غشای نیمه تراوا در نظر گرفته شده و حرکت آب به کمک پمپ های هوا انجام میشود. یون و املاح و ذرات جامد موجود در آب که اندازه آنها بزرگتر از منافذ ممبران ها باشند امکان عبور پیدا نمی کنند و از این طریق آب خالص تولید خواهد شد.

از دیگر تفاوت های دیونایزر و اسمز معکوس می توان به قدرت آنها در حذف یون اشاره کرد. دیونایزر آب فوق خالص و بدون هیچگونه یون تولید می کند. این در حالیست که با دستگاه آب شیرین کن صنعتی نمی توان تمام یون ها را حذف نمود. یون های موجود در آب برای سلامتی انسان ضروری هستند. به همین دلیل اسمز معکوس در دستگاه های تصفیه آب خانگی کاربرد داشته و دیونایزر بیشتر برای محیط های صنعتی و آزمایشگاه ها که آب مقطر لازم دارند کاربرد خواهد داشت.

همچنین لازم به ذکر است،غشای نیمه تراوای تعبیه شده در دستگاه آب شیرین کن صنعتی RO قادر به حذف باکتری ها و میکروارگانیسم های موجود در آب می باشد که دیونایزر چنین قابلیتی را دارا نیست.

fateme zaeim
fateme zaeim

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋