برای اولین بار در سال ۲۰۲۳ بود که حرفی از شاهد ۲۳۸ زده شد؛ صحبتها از آنجایی آغاز شد که این پهپاد در یک رزمایش شرکت کرد و فیلم برخورد آن به یک هدف در رسانههای اجتماعی دست به دست شد.
خبرآنلاین: برای اولین بار در سال ۲۰۲۳ بود که حرفی از شاهد ۲۳۸ زده شد؛ صحبتها از آنجایی آغاز شد که این پهپاد در یک رزمایش شرکت کرد و فیلم برخورد آن به یک هدف در رسانههای اجتماعی دست به دست شد.
زمانی که فیلم اصابت این پهپاد به هدف را مشاهده میکنید، متوجه تفاوتهای اساسی آن با پهپاد شاهد ۱۳۶ میشوید. در واقع پهپاد جدید ایرانی که پا در میدان نبر گذاشتهاست، پهپاد شاهد ۲۳۸ است.
پهپاد شاهد ۲۳۸ براساس پلتفرم کلی پهپاد شاهد ۱۳۶ ساخته شدهاست؛ بالی دلتا شکل دارد که دو سر آن دارای بالک است. این پهپاد فاقد دم و سکان عمودی است و اساسیترین تفاوت آن با پهپاد شاهد ۱۳۶، موتور آن است.
موتور آن از نوع طلوع ۱۰ است؛ طلوع نسخه ایرانی کوچک شده موتور توبوجت تیجی ۱۰۰، یک شرکت یونانی است. این موتور جدود ۲۴۷ پوند رانش ایجاد میکند. وزن آن حدود ۱۷ کیلوگرم است. در دو نوع سوخت جت و نفتی عرضه میشود. پهپاد شاهد ۲۳۸ تنها سلاح ایرانی نیست که از این موتور بهره میبرد. این موتور پیش از این بر روی موشکهای کروز سری قدس نیز نصب شده بود.
ارتقاء موتور چه مزیتهایی برای شاهد ۲۳۸ داشتهاست؟
شاهد ۲۳۸ با ارتقاء موتور توانستهاست سریعتر در میدان جنگ عمل کند. شاهد ۱۳۶ در بهترین حالت ۱۸۰ کیلومتر در ساعت سرعت داشت، اما نسخه ارتقاء یافته و یا نسخه جت آن میتواند به سرعت ۶۰۰ کیلومتر در ساعت برسد. سرعت این پهپاد در حدود ۵۰۰ کیلومتر در ساعت بودهاست. سرعت بیشتر، تعقیب آن را دشوارتر میکند.
پاسخ ها