فرنی یکی از غذاهای محبوب ایرانی ها برای سفره افطار است. طعم دلپذیر فرنی برای روزه داری که چندین ساعت چیزی نخورده است، بسیار جذاب است. فرنی معمولا با آرد برنج و نشاسته تهیه می شود. در این نوشته با روش های تهیه فرنی برای ۲ نفر، ۴ نفر، ۱۰ نفر و ۱۰۰ نفر آموزش داده شده است. با ما همراه باشید.
مواد لازم
۲ لیوان شیر
۳ قاشق غذاخوری سر پر آردبرنج
۲ قاشق غذاخوری شکر
نصف استکان گلاب
یک دانه هل
طرز تهیه:
ابتدا شیر سرد را با آرد داخل قابلمه بریزید و هم بزنید. وقتی خوب مخلوط شد، زیر گاز را با درجه حرارت متوسط روشن کنید. باید مرتب هم بزنید؛ چراکه اگر فرنی را لحظه ای هم نزنید یا ته قابلمه میگیرد یا گوله گلوله میشود. کمی که غلیظ شد، شکر و هل را اضافه کنید. زمانی که حس کردید، غلیظ شده است، گلاب را بریزید. وقتی سطح روی فرنی قل قل میکرد و مثل بادکنک میترکید، خاموش کنید. سپس در ظرف مناسب بریزید. زیرا وقتی سرد شود، به خوبی در ظرف نمیشیند.
نکات مهم در تهیه فرنی عالی و خوشمزه
بجای شکر و پودر قند میتوانید از عسل و یا شیرین کننده های طبیعی دیگر استفاده کنید.
فرنی را بلافاصله بعد از آماده شدن در ظرف های مورد نظر بریزید و تزیین کنید.
آرد برنج در رنگ و عطر فرنی تاثیر فوق العاده ای دارد.
در طول درست شدن فرنی حرارت باید همواره کم باشد و فرنی مدام هم زده شود.
برای تزیین فرنی میتوانید از دارچین، گل سرخ، خلال پسته، بادام، کنجد و یا هر چیزی که دوست دارید، استفاده کنید.
فرنی را بعد از آماده شدن حتما در محیط آشپز خانه خنک کنید و بعد داخل یخچال قرار دهید تا فرنی آب نیندازد.
طرز تهیه فرنی برای ۱۰۰ نفر
در بخش قبلی طرز تهیه فرنی برای 2 نفر گفته شد. شما می توانید برای تهیه فرنی برای ۱۰۰ نفر، مقدار مواد لازم را برای 2 نفر را 50 برابر کنید. البته همان طور که می دانید، تهیه فرنی برای این تعداد مهمان کار دشواری است. بنابراین پیشنهاد می شود، پک افطاری سبزینه را سفارش دهید تا در زمان و هزینه های خود صرفه جویی کنید.
پاسخ ها