ElectroShaili الکتروشایلی

ElectroShaili الکتروشایلی

آشنایی با انواع تایمرهای برق و کاربرد آنها

تایمر تابلو برق به عنوان یکی از مهم‌ترین اجزای تابلوهای برق، در انواع صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تایمرها به منظور کنترل زمان‌بندی عملکرد دستگاه‌ها، خاموش و روشن شدن سیستم‌ها و همچنین برای برنامه‌ریزی توقف و شروع مجدد عملکرد دستگاه‌ها به کار می‌روند. با توجه به نوع و کاربرد مورد نظر، تایمرها به صورت دیجیتال یا آنالوگ و همچنین با زمان‌بندی‌های مختلف در دسترس هستند. در این مقاله به بررسی مفهوم، کاربرد و انواع تایمرهای تابلو برق پرداخته خواهد شد.

 

تایمر تابلو برق چیست؟

تایمر تابلو برق یک قطعه الکترونیکی است که برای کنترل زمانی عملکرد یک دستگاه الکتریکی استفاده می‌شود. این تایمرها به صورت مستقل و یا در ترکیب با سایر قطعات الکتریکی و الکترونیکی در تابلوهای برق استفاده می‌شوند.

تایمرهای تابلو برق عموماً برای کنترل زمانی عملکرد موتورهای الکتریکی، لامپ‌های خروجی، وسایل ایمنی، سیستم‌های تهویه مطبوع، اتوماسیون صنعتی و سایر دستگاه‌های الکتریکی به کار می‌روند. همچنین در سیستم‌های نورپردازی، انواع دستگاه‌های تصفیه آب، تجهیزات صوتی و تصویری و سایر سیستم‌های خانگی نیز می‌توان از تایمر تابلو برق استفاده کرد.

در کاربردهای صنعتی، تایمر تابلو برق می‌تواند به عنوان یک وسیله کنترلی مهم برای اتوماسیون صنعتی باشد. این تایمرها به کنترل زمانی عملکرد ماشین‌آلات صنعتی کمک می‌کنند و باعث بهبود کارایی و افزایش بهره‌وری در خطوط تولید می‌شوند.

در کاربردهای خانگی نیز، تایمر تابلو برق می‌تواند برای کنترل زمان روشنایی، روشن شدن پمپ‌های آب و یا تنظیم دمای دستگاه‌های گرمایشی و سرمایشی استفاده شود.

به طور کلی، تایمر تابلو برق در هر کاربردی که نیاز به کنترل زمانی عملکرد یک دستگاه الکتریکی وجود دارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع تایمرهای برق در صنعت

تایمر های برق را می توانیم به دسته ها و انواع مختلفی تقسیم نماییم. معمولا تایمرهای برق در دو گروه دسته بندی می شوند. تایمرهای آنالوگ و تایمرهای دیجیتال. این تایمر ها هر کدام مجددا به دو نوع تاخیر در وصل و تاخیر در قطع تقسیم بندی می شوند.

ما قصد داریم در این مطلب برای شما انواع تایمرها را بیان نماییم. تایمرهای پنوماتیکی یا بادی، تایمر های دیجیتالی، تایمرهای برند امرون، تایمر های برند برنا و… از این قبیل تایمر ها می باشند.

تایمرهای برق پنوماتیکی یا بادی:

تایمر های بادی در اصل نوعی از تایمرهای مکانیکی به شمار می روند و نیاز به برق ندارند. این تایمرها از یک کنتاکت بسته و یک کنتاکت باز تشکیل می شوند. عملکرد این تایمرهای بادی به استفاده از کنتاکت بستگی دارد.

می توانیم بگوییم تایمرهای پنوماتیکی قبلا بیشتر مورد استفاده قرار می گرفتند. این تایمر ها توسط دو برند تله مکانیک و اشنایدر وارد بازار می شدند. اما امروزه استفاده از تایمر الکترونیکی، نسبت به تایمر های پنوماتیکی رونق بیشتری یافته است.

 

تایمرهای برق
تایمرهای برق پنوماتیکی

تایمرهای برق دیجیتالی:

نوع دیگر از تایمر برق ها که مورد استفاده قرار می گیرند، تایمر های دیجیتالی هستند و این تایمر ها با استفاده از دو کلید up/down قابل تنظیم می باشند. می توانیم توسط تایمر های دیجیتالی به راحتی اقدام به زمان بندی نماییم.

در این تایمر ها رخ دادن خطا به شدت ضعیف است. یعنی ممکن نیست تایمر های دیجیتالی خطا کنند. از این رو می توانید برای تنظیم زمان بدون هیچ نگرانی از تایمر های دیجیتالی استفاده نمایید.

از طرفی دیگر این تایمر های دیجیتالی دارای صفحه های نمایشگر می باشند. از این رو می توانید همه چیز را به صورت واضح بر روی این نمایشگرها مشاهده نمایید.  مقدار زمانی که سپری شده است، زمان پیش فرض، تغییرات زمانی، همه و همه را می توانید بر روی صفحه های نمایشگر این تایمرهای برق دیدن نمایید.

تایمر برق های برند امرون:

شرکت امرون بیش از 75 سال است که در زمینه ی ساخت و تولید تایمر ها فعالیت می کند. در این شرکت می توانید با انواع تایمر های برقی دیجیتالی، آنالوگ، و… آشنا شوید. این تایمر ها قابلیت نصب بر روی تابلو ها و ریل ها را دارند.

تنوع این تایمر ها آنقدر زیاد است که می توانید از هر نوع که بخواهید برای استفاده در هر زمینه ای بهره مند شوید. هر یک از تایمر های امرون دارای ویژگی های مختلفی می باشند. از این رو در زمان خرید بهتر است اطلاعات کافی در مورد این تایمر ها داشته باشید.

این تایمر ها داری خروجی رله ای و ترانزیستوری هستند و قابلیت کار در محیط های نامناسب صنعتی را نیز دارند. علاوه بر آن به صورت مستقل خاموش و روشن نیز می شوند.

تایمر برق های برند برنا:

شرکت تولیدی تایمرهای برنا، از سال 1363 آغاز به فعالیت نمود. این شرکت در زمینه ی تولید تایمرهای برق پیشگام بوده است. علاوه بر آن برند برنا انواع رله های الکترونیکی، حفاظت های کتدیک، پایش خوردگی ها، انواع هیترهای صنعتی، مگا درایو ها، ترانسفورماتور ها و…. را تولید می نماید.

تایمر های برند برنا نیز همچون تایمر های برند امرون دارای مزایا و کاربرد های متعددی می باشند. استفاده از این تایمر ها در تابلو های برق بسیار حائز اهمیت است. می توانید این تایمر ها را نصب نموده و مورد استفاده قرار دهید.

ElectroShaili الکتروشایلی
ElectroShaili الکتروشایلی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋