آخرین ابرماه 2020 امشب اتفاق می افتد؛ ماه پُر امروز به اوج خود می رسد اما در طول هفته جاری نیز می توان آن را در آسمان مشاهده کرد.
آخرین ابرماه سال 2020 امروز راس ساعت ۶:۴۵ صبح به وقت ایالت های شرقی آمریکا به اوج خود می رسد و در نتیجه آنها که سحرخیز باشند بهترین نما از آن را مشاهده خواهند کرد.
در آمریکا ماه کامل در ماه می با نام ماه گلی هم شناخته می شود و علت تعداد زیاد شکوفه هایی است که در این ماه باز می شوند. البته به گفته ناسا این پدیده اسامی دیگری شامل ماه شیری و ماه کشت ذرت نیز دارد.
شاید بد نباشد بدانید که ماه گلی آخرین ابرماه از چهار ابرماهی است که امسال به صورت پی در پی رخ دادند. در ماه های فوریه (اسفند)، مارچ (فروردین) و آوریل (اردیبهشت) نیز زمینیان شاهد ابرماه بودند. ابرماه زمانی رخ می دهد که ماه هم کامل باشد و هم اینکه کمترین فاصله را در مدار بیضوی به زمین داشته باشد. به خاطر همین نزدیکی، ماه کامل «کمی» روشن تر و بزرگ تر از حالت طبیعی به نظر می رسد.
البته ابرماه امشب تنها پدیده نجومی این ماه نخواهد بود و از نخستین ساعات روز سه شنبه هفته پیش رو میتوانید شاهد بارش شهابی اتا دلوی باشید. این پدیده هم در نیم کره شمالی و هم نیم کره جنوبی قابل رویت خواهد بود و بهترین زمان برای دیدن آن قبل از سپیده دم است. برای مشاهده این پدیده بهتر است در فضایی باز و فاقد آلودگی نوری مستقر شوید.
اما از آنجایی که بارش شهابی اتا دلوی در نزدیکی زمان ابرماه به اوج خود می رسد، صرفا برخی از روشن ترین ستاره ها را میتوانید ببینید. ابرماه از غروب امروز تا سپیده دم فردا قابل رویت خواهد بود و اگر ابرها جلوی دید شما را گرفتند می توانید از طریق تصاویر لایو پروژه تلسکوپ مجازی (Virtual Telescope Project) این پدیده را بر فراز شهر رم ایتالیا مشاهده کنید.
پاسخ ها