مایکروسافت در حال همکاری با چندین شرکت داروسازی است تا با شناسایی بهبود یافتگان کووید ۱۹ آنها را به اهدای پلاسمای خون برای کمک به درمان بیماران دیگر تشویق کند.
مایکروسافت به منظور شناسایی بهبودیافتگان کووید ۱۹، چت باتی به نام «پلاسمابات» (Plasmabot) راهاندازی کرده که در آن افراد با پاسخ دادن به چند سوال، میتوانند از واجد شرایط بودن برای اهدای پلاسمای خون باخبر شوند. این چت بات همچنین اطلاعاتی در مورد نحوه اهدای پلاسمای خون ارائه کرده و فرد را به نزدیک ترین محل اهدا راهنمایی میکند.
مایکروسافت میگوید از پلاسماهای دریافتی به دو روش استفاده خواهد کرد: یا آنها را به طور مستقیم در اختیار بیمارانی که در حال مبارزه با کووید ۱۹ هستند قرار خواهد داد و یا از پادتنها برای تولید دارو استفاده خواهد کرد.
«پیتر لی» (Peter Lee)، رئیس بخش تحقیقات مایکروسافت اشاره میکند که هدف از راه اندازی چت بات مذکور، دریافت بیشترین پلاسما در کمترین زمان ممکن است و این شرکت از اقدامات شرکتهای دیگر برای درمان کووید ۱۹ با پلاسمای خون بهبودیافتگان پشتیبانی میکند.
اهدای پلاسمای خون با اهدای خون تفاوت داشته و چندین ساعت طول میکشد، با این حال بهبودیافتگان تمایل زیادی به اهدای پلاسمای خود داشته و اقداماتی که در این زمینه انجام شدهاند نتایج امیدوارکنندهای در پی داشتهاند. سایت CNBC در گزارشی از پلاسمای خون بهبودیافتگان به عنوان «طلای مایع» یاد کرده است.
«لی» اضافه میکند که روش درمانی با استفاده از پلاسما جایگزین روشهای درمانی قطعی مثل واکسن نمیشود؛ ولی از آنجا که تولید واکسن بیش از یک سال زمان میبرد، در حال حاضر پلاسما میتواند حال بیماران را بهتر کرده و احتمالاً تا حدی از کادر درمان در برابر بیماری محافظت کند. البته توضیحات بیشتری در این مورد داده نشده است.
برخی متخصصان ضمن اشاره به اثربخشی درمان بوسیله پلاسما، میگویند این روش چالشهایی دارد. «Vasudev Bailey» از سرمایه گذاران شرکت بیوتکنولوژی «Artis Ventures» میگوید پادتن خون بیماران بهبودیافته را نمیتوان در آزمایشگاه به شکل انبوه تولید کرد، بنابراین تعداد بهبودیافتگان و پادتنها باید کافی باشد تا بتوان از آنها برای درمان بیماران استفاده کرد.
پاسخ ها