معاون فضای مجازی دادستانی کل کشور تاکید کرده با همکاری نیروی انتظامی پیگیر موضوع مبلغان سایتهای شرط بندی در فضای مجازی هستند و پلیس فتا نیز با تاکید بر اینکه تبلیغ اینگونه سایتها جرم است به سلبریتیها هشدار داده تا پیرامون این سایتها در فضای مجازی تبلیغ نکنند.
اگر در سالهای اخیر شرطبندی در مکانهای خاصی و به شکل سنتی و زیرزمینی وجود داشته، حالا رنگ و شکل جدید و مدرنی گرفته و در قالب سایتهای شرطبندی و قمار ظاهر شده است. سایتهایی که برخی از آنها به پشتوانه یک سلبریتی به وجود میآیند و بسیاری از خوانندگان و ایرانیان مقیم خارج از کشور نسبت به تبلیغ این سایتها مبادرت میورزند اما اخیرا این شکل از تبلیغات به سلبریتیهای داخلی هم سرایت کرده است.
تبلیغ این سایتها در شبکههای اجتماعی داخلی و خارجی دیده میشود و رویای طی چند شب پولدار شدن را در سر مردم میپرورانند. قرنطینه خانگی مردم و وضعیت نابسامان اقتصادی در این شرایط نیز مزید بر علت شده تا سایتهای شرطبندی با وجود تعطیلی بسیاری از مسابقات ورزشی در سراسر دنیا، تبلیغات خود را دوچندان کنند و مردم را با مسابقات مختلف و عجیب و غریب به سمت خود جلب نمایند. حجم این تبلیغات به حدی زیاد شده که برخی سلبریتیهای داخلی نیز به طور مستقیم یا غیر مستقیم برای این سایتها تبلیغ میکنند و متاسفانه برخی از آنها با رفتن از ایران، کاملا در این تجارت سیاه فعالیت غرق شده و کار خود را ادامه میدهند.
معاون فضای مجازی دادستانی کل کشور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرده که اخیرا بخشنامهای در رابطه با برخورد نسبت به این موضوع منتشر شده تا تشدید نظارتی از سوی پلیس فتا صورت بگیرد اما «جواد جاویدنیا» درباره چالشهای موجود در برابر این سایتها نیز صحبت به میان آورده است. او در این رابطه گفته: «متاسفانه از آنجایی که این تبلیغات در نرمافزارها و پیام رسانهای خارجی منتشر میشوند هر روز یک صفحه مجازی و عنوان جدیدی از آنها دیده میشود و با هر کسی که سایتهای شرطبندی را تبلیغ کند برخورد میشود.»
از سوی دیگر «علی محمد رجبی» رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا نیز با اعلام جرمخیز بودن این نوع فعالیتها اعلام کرده که چند نمونه معدود از سلبریتیهای داخل کشور از روی ناآگاهی این سایتها را تبلیغ کردهاند: «به آنها تذکرات لازم داده شده است و سلبریتیها بلافاصله نسبت به حذف تبلیغاتشان اقدام کردند.افرادی که در اینستاگرام صفحههای پر مخاطب دارند اقدام به راه اندازی و یا تبلیغ قمار کرده اند، این افراد عمدتا در خارج از کشور زندگی میکنند.»
به گفته رجبی فضای مجازی به طور مستمر توسط پلیس فتا رصد و پایش میشود و هشدار داده که تبلیغات درباره این سایتهای قمار نباید از سوی هیچکس در داخل کشور صورت بگیرد چرا که طبق ماده ۷۰۵ قانون مجازات اسلامی، قماربازی با هر وسیلهای ممنوع و مرتکبین آن به یک تا شش ماه حبس و یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم و در صورت تجاهر به قماربازی به هر دو مجازات محکوم خواهند شد.
رجبی همچنین درباره افرادی که در این سایتها فعالیت میکنند نیز هشدار داده که با آنها نیز بر اساس ماده ۷۰۶ قانون مجازات اسلامی برخورد خواهد شد: «در این قانون آمده است، هرفردی که آلات و وسایل مخصوص به قماربازی را بخرد یا حمل یا نگهداری کند به یک تا سه ماه حبس یا تا ۵۰۰ هزار تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال جریمه نقدی محکوم میشود. در ماده ۷۰۷ قانون مجازات اسلامی، هرفردی که آلات و وسایل مخصوص به قماربازی را بسازد یا بفروشد یا در معرض فروش قرار دهد یا از خارج وارد کند یا در اختیار دیگری قرار دهد به سه ماه تا یک سال حبس و یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا شش میلیون ریال جزای نقدی محکوم میشود.»
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا همچنین تصریح کرده که تمامی درآمدهای حاصل از قمار معدوم یا به عنوان جریمه ضبط خواهند شد؛ از همین رو رجبی تاکید کرده که فعالیت در این سایتها پایان خوشی به همراه نخواهد داشت: «سایت های جز تباهی و بالا کشیدن پول افراد کاری را انجام نمی دهد و این باور کاملا اشتباه است که می توان یک ساله میلیونر شد و به رویای های خود رسید.»
بیشتر بخوانید:
پاسخ ها