این روزها به علت شیوع ویروس کرونا، بسیاری از ما خانهنشین شدهایم و اوقات خود را توسط اینترنت پر میکنیم. مصرف اینترنت برای ما اهمیت بالایی دارد و به همین علت باید بدانیم مشاهده آنلاین ویدیو یا گوش دادن به موسیقی به صورت آنلاین، چه مقدار حجم نیاز دارد.
زمانی که بخواهید از اینترنت برای پخش آنلاین ویدیو یا موسیقی استفاده کنید، فشار زیادی به شبکه اینترنت وارد میشود، اما شاید موضوع مهمتر، حجم مصرفی باشد. همانطور که میتوان حدس زد، هرچقدر کیفیت یک ویدیو یا آهنگ افزایش پیدا کند، نیاز به حجم بیشتری از اینترنت دارد که مصرف و در نتیجه هزینهها را بالا میبرد. در همین راستا تصمیم گرفتیم نگاهی به میزان مصرف اینترنت در زمان پخش آنلاین ویدیو و موسیقی با کیفیتهای مختلف داشته باشیم.
در حالی که برخی سرویسها آهنگهای با کیفیت بسیار بالا را در اختیار کاربران خود قرار میدهند، اکثر آنها امکان انتخاب کیفیتهای مختلف را فراهم میکنند. کاربران میتوانند به آهنگ با کیفیت پایین، متوسط یا بالا دسترسی پیدا کنند. برای تشخیص کیفیت یک آهنگ از بیتریت استفاده میشود. با توجه به این موضوع، مصرف اینترنت در زمان استریم آهنگ به شرح زیر است:
بسیاری از سرویسهای استریم، کیفیت خروجی را بر اساس وضعیت شبکه کاربر به صورت خودکار تنظیم میکنند. مصرف اینترنت در اکثر سرویسهای استریم موسیقی مانند گوگل پلی موزیک و اسپاتیفای تفاوتی با اعداد اعلام شده در بالا ندارد.
بدون هیچ شکی استریم ویدیو نسبت به آهنگ به حجم اینترنت بیشتری نیاز دارد. با توجه به این موضوع، وضعیت اینترنت شما روی کیفیت نهایی ویدیو بسیار تاثیرگذار است. در حال حاضر اکثر سرویسهای پخش آنلاین ویدیو، کیفیت آن را بر اساس وضعیت اینترنت کاربران تنظیم میکنند، اما اگر خواهان تغییر کیفیت آنها به صورت دستی باشید، باید با میزان مصرف هریک از آنها آشنا شوید:
اعداد اعلام شده به صورت میانگین هستند و برخی سرویسها مصرف دقیق را با کاربران خود به اشتراک میگذارند. برای مثال نتفلیکس اعلام کرده استریم ویدیو با کیفیت استاندارد نیاز به 1 گیگابایت اینترنت در هر ساعت دارد و استریم یک ساعت ویدیو با کیفیت اچدی، تا 3 گیگابایت اینترنت مصرف میکند. علاوه بر این، فشردهسازی، کیفیت متغیر بر اساس وضعیت شبکه و کش گوشی در میزان مصرف اینترنت، تاثیر دارند. با وجود این موارد، اعداد اعلام شده در بالا تقریبا برای تمام سرویسها صادق است.
در هفتههای اخیر به علت شیوع کرونا، مصرف اینترنت در کشور ما و بسیاری از کشورها در سراسر جهان افزایش پیدا کرده و باعث شده به شبکه اینترنت فشار وارد شود. اوایل اسفند ماه بود که معاون وزیر ارتباطات خبر از افزایش 40 درصدی مصرف اینترنت در کشور داد. در حالی که اروپا نیز با چنین مشکلی دست و پنجه نرم میکند و از سرویسهایی مانند یوتیوب و نتفلکیس درخواست کرده کیفیت محتوای خود را کاهش دهند، بر اساس آمار اینترنت ایران فشار بیشتری را تحمل میکند.
پاسخ ها