با توجه به برگزاری کلاسهای آنلاین توسط معلمین و اساتید دانشگاه و خود مراکز آموزشی مختلف در کشور و احتمال ضرورت برگزاری این کلاسها تا چند هفته آینده، مرکز ماهر در گزارشی که منتشر ساخته تاکید کرده که برقراری امنیت این سامانه ها و زیر ساخت مورد استفاده مورد توجه مدیران و کارشناسان امر قرار گیرد.
مرکز ماهر در گزارش خود به نرم افزار کاربردی Adobe Connect اشاره کرده که آن را نرمافزار رایجی در این زمینه معرفی کرده است. این مرکز در همین راستا به عدم تعریف کردن گزینههایی همچون نام کاربری و گذواژه در این سامانهها هشدار داده است: «متاسفانه در اغلب سامانه های تحت رصد، مشاهده شده که سامانه بدون تعریف کاربر و اخذ گذرواژه در دسترس است؛ به گونه ای که هر کسی می تواند صرفا با وارد کردن URL سرور و با ورود شماره اتاق جلسه مجازی یا کلاس مجازی وارد شود که منجر به افشای اطلاعات خواهد شد.»
مرکز ماهر نکاتی را برای حفظ امنیت در برنامه رایجی همچون Adobe Connect اعلام کرده است:
در این راستا باید توجه داشت که ویدیوهای تهیه شده از جلسات می توانند حاوی اطلاعاتی ارزشمند باشند و برای مخاطبانی که به هر دلیل موفق به حضور آنلاین نمی شوند مورد استفاده قرار گیرند. البته این کار باید با تمهیدات امنیتی مناسب انجام شود.
نکته جالب توجه اینجاست که گزارش مرکز ماهر در حالی منتشر میشود که وزارت آموزش و پرورش از قبل از شروع سال نو جدید بارها و بارها به راهاندازی سامانهای به نام «شاد» تاکید داشته؛ سامانهای که خود پروژهای چند ساله است و به نظر میرسد حتی در شرایط بحرانی و کنونی کشور نیز علی رغم وعدههای مختلف، همچنان به بهرهبرداری درست و کاربردی نرسیده است. درباره این پروژه در این لینک میتوانید بیشتر بخوانید.
پاسخ ها