اگر تا حالا با خوردن سوشی دچار مسمومیت غذایی شدهاید، احتمالا باید کرمها را مقصر این قضیه بدانید. تحقیقی جدید اثبات کرده که به تازگی کرمی خاص به تغذیه از انواع سوشی علاقهمند شده و در غذای بسیاری از رستورانها مشاهده میشود.
محققان و دانشمندان دانشگاه واشنگتن با بررسی تحقیقاتی که مابین سالهای 1978 تا 2015 انجام گرفته، در مورد وجود کرمی انگلی به نام آنیساکیس (یا آنیزاکیس) در گوشت خام یا نیمه پخته ماهی به نتایج بسیار جالبی رسیدهاند. این تیم تحقیقاتی به شواهدی رسیدهاند که نشان میدهد طی بازهای 37 ساله، جمعیت این کرمها در سوشی و غذاهای مشابه با افزایشی 283 برابری مواجه بوده است.
انگل آنیساکیس عمدتا گوشت ماهیهای اقیانوسی را برای زندگی انتخاب میکند. انسانها با خوردن این گوشت، انگل را وارد دستگاه گوارش خود میکنند که همین موضوع میتواند به بروز مشکلات و عوارضی همچون سرگیجه، اسهال و استفراغ منجر شود که در اصطلاح پزشکی به این نوع مسمومیت آنیساکیاسیس میگویند. خوشبختانه آنیساکیاسیس مسمومیت پایداری نیست و یکی دو روز پس از ورود انگل به بدن انسان و مرگ آن به کلی برطرف میشود.
از طرفی به نظر میرسد که سرآشپز رستورانهای ارائهکننده سوشی هم در پیدا کردن این کرمهای کوچک تبحر پیدا کرده و پیش از سرو کردن غذا برای شما، آنها را از گوشت جدا میکنند. با این وجود جدا کردن این کرمها (که تعدادشان ممکن است بسیار زیاد باشد) از گوشت ماهیهای بزرگ کار آسانی نیست و ممکن است از قلم بیفتد و همین احتمال مسمومیت را بالا ببرد.
با این حساب بد نیست افراد علاقهمند به خوردن سوشی از این پس پیش از گذاشتن غذا در دهان، نگاه مختصری به چیزی که در حال خوردنش هستند بیندازند و گوشت را بابت وجود کرم به خوبی بررسی کنند. محققان دانشگاه واشنگتن دلایل مختلفی را برای افزایش جمعیت این کرمها تصور میکنند که تغییرات اقلیمی و افزایش املاح غذایی در اقیانوسها که ناشی از ورود پسماندهای کشاورزی و کودهای دامی به آب بوده جزو مهمترین آنها هستند.
همچنین نتایج این تحقیقات دانشگاهی به شکل یک مقاله علمی در ژورنال Global Change Biology نیز منتشر شده که میتوانید همین حالا آن را مطالعه کنید.
پاسخ ها