گوگل با اتهامهای مشابهی در آمریکا، بریتانیا و کانادا مواجه است.
ژاپن جدیدترین کشوری است که گوگل را به نقض قوانین رقابتی و درپیشگرفتن سیاستهای انحصارگرایانه متهم میکند. انتظار میرود گوگل بهزودی با رگولاتور ژاپن در این زمینه گفتگو کند.
نشریه Nikkei Asia یکشنبه گزارش داد کمیسیون تجارت عادلانه ژاپن بهزودی دستور توقف فعالیتهای انحصارطلبانه گوگل را صادر خواهد کرد و از این شرکت درخواست میکند چنین سیاستهایی را در بازار ژاپن خاتمه دهد.
تحقیقات رگولاتور ژاپن درباره فعالیتهای گوگل در این کشور پس از آن آغاز شد که اتحادیه اروپا و سایر کشورهای دنیا تحقیقات مشابهی علیه این غول فناوری آغاز کردند. رگولاتور ژاپن نیز اکتبر گذشته تحقیقاتش درمورد نقض احتمالی قوانین توسط گوگل در بازار موتورهای جستجوی اینترنتی را آغاز کرد.
مرورگر گوگل کروم اکنون پراستفادهترین مرورگر اینترنتی جهان است و یکی از ستونهای اصلی کسبوکار گوگل محسوب میشود. این مرورگر به گوگل امکان میدهد تبلیغات را هدفمندتر و مؤثرتر در معرض دید کاربران قرار دهد. همین موضوع باعث شده گوگل هدف آشکار رگولاتورها در سرتاسر جهان باشد.
سلطه گوگل بر بازار جستجوی آنلاین حساسیت وزارت دادگستری آمریکا را نیز برانگیخته است. ماه گذشته، وزارت دادگستری آمریکا طرحی را ارائه کرد مبنیبر اینکه گوگل مرورگر کروم را بفروشد و حداقل ۵ سال اجازه ورود به بازار مرورگرهای اینترنتی را نداشته باشد.
گوگل در واکنش به این پیشنهاد آن را «افراطی» خواند و گفت با قوانین رایج آمریکا مغایرت دارد. همچنین گوگل برای جلوگیری از فروش کروم پیشنهادهای خود را به دادگاه اعلام کرده است. یکی از این پیشنهادها این بود که تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند دیگر مجبور نباشند برای استفاده از سرویسهای گوگل از کروم یا موتور جستجوی آن استفاده کنند.
دراینمیان، فعالیتهای ضدرقابتی گوگل در بازار بریتانیا و کانادا نیز رگولاتورهای این کشورها را حساس کرده است. در اقدامی مشابه وزارت دادگستری آمریکا، رگولاتور ضدانحصار کانادا خواستار فروش فناوری تبلیغاتی گوگل شده بود.
پاسخ ها