دنیای دیجیتال🖥

دنیای دیجیتال🖥

جدیدترین اپلیکیشن ها، معرفی بازی، خبرهای تکنولوژی، معرفی گجت ها، کنسول و بازی ها، موبایل و تبلت، مقالات علمی و فناوری، کسب و کارهای نو، بررسی سخت افزار، همه چیز از دنیای دیجیتال🔴
توسط ۷۵ نفر دنبال می شود
 ۴ نفر را دنبال می کند

ستاره شناسان یکی از سریع ترین ستارگان در حال چرخش جهان را یافته اند: 716 دور در ثانیه!

منجمان یکی از سریع‌ترین ستاره‌های چرخان در کیهان را پیدا کردند: ۷۱۶ چرخش در ثانیه!

منجمان به کمک تلسکوپ NICER موفق به کشف ستاره‌ای نوترونی در فاصله 26 هزار سال نوری شدند که هر ثانیه 716 بار می‌چرخد.

تیمی بین‌المللی از پژوهشگران موفق شدند یکی از سریع‌ترین ستاره‌های نوترونی چرخان در عالم را کشف کنند. این ستاره نوترونی هر ثانیه ۷۱۶ بار به دور خود می‌چرخد.

ستارگان نوترونی از فروپاشی ستارگان غول‌پیکر توأم با انفجاری ابرنواختری تشکیل می‌شوند و ماده را به‌ حالتی بسیار فشرده درمی‌آورند. نتیجه این فرایند جرمی برابر با جرم خورشید است که در جسمی به قطر چند ۱۰ کیلومتر محبوس می‌شود.

یکی از ویژگی‌های اصلی این نوع ستاره‌ها سرعت چرخش فوق‌العاده زیاد آنهاست. اخیراً منجمان موفق به کشف چنین جرمی شدند که با سرعت خیره‌کننده ۷۱۶ چرخش در هر ثانیه می‌چرخد.

این ستاره نوترونی در فاصله ۲۶ هزار سال نوری از زمین و نزدیک مرکز کهکشان راه شیری قرار دارد. این ستاره عضوی از سیستمی دوتایی به نام «4U 1820-30» است که جرم آن ۱.۴ برابر جرم خورشید ولی قطر آن فقط ۱۲ کیلومتر است!

ستاره‌شناسان توانستند سرعت چرخش این ستاره را به‌دلیل حضور ستاره همراه آن اندازه‌گیری کنند که کوتوله‌ای سفید است که در چرخه‌ای ۱۱ دقیقه‌ای به‌ دور این ستاره نوترونی می‌چرخد و آن را به سیستمی با کوتاه‌ترین دوره مداری شناخته‌شده تبدیل می‌کند.

ستاره نوترونی

به‌دلیل این نزدیکی، ستاره ماده را از کوتوله سفید به‌سمت خود می‌کشد و زمانی که مقدار کافی از ماده روی سطح آن جمع شد، انفجاری قدرتمند رخ می‌دهد. این لحظه، ستاره نوترونی ۱۰۰ هزار برابر روشن‌تر از خورشید می‌شود و انرژی عظیمی آزاد می‌کند.

تلسکوپ پرتو ایکس «NICER» که در ایستگاه فضایی بین‌المللی قرار دارد، موفق به ثبت این شراره‌ها شده است که سبب شده توجه منجمان به این منظومه جلب شود. در مشاهده‌های بعدی، آنها توانستند سرعت چرخش ستاره را اندازه‌گیری کنند.

تاامروز، ستاره نوترونی منظومه 4U 1820-30 یکی از سریع‌ترین اجرام چرخشی است که تاکنون در کیهان مشاهده شده است. فقط یک ستاره نوترونی دیگر با نام «PSR J1748-2446» که در فاصله حدود ۱۸ هزار سال نوری از زمین قرار دارد، می‌تواند از نظر سرعت چرخشی با این ستاره مقایسه شود. اکتشافات مرتبط با ستاره‌های نوترونی بسیار هیجان‌انگیز است. پیش‌ازاین دانشمندان یک ستاره نوترونی در اعماق فضا کشف کردند که بیش از 30 سال است که هر 22 دقیقه چشمک می‌زند!

دنیای دیجیتال🖥
دنیای دیجیتال🖥 جدیدترین اپلیکیشن ها، معرفی بازی، خبرهای تکنولوژی، معرفی گجت ها، کنسول و بازی ها، موبایل و تبلت، مقالات علمی و فناوری، کسب و کارهای نو، بررسی سخت افزار، همه چیز از دنیای دیجیتال🔴

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋