عدم امکان فروش خودروهای مزایدهای سازمان مالیات، مربوط به حکم شعبه شماره سه دیوان عدالت اداری است.
چندین ماه پیش و در جریان مزایده بزرگ سازمان امور مالیاتی، برخی خودروهای توقیفشده توسط این سازمان به مزایده گذاشته شدند. خودروهای مزایدهای این سازمان مربوط به یکی از شرکتهای واردکننده بودند که به دلیل بدهی مالیاتی، توقیف شده بودند. تعداد این خودروها 671 دستگاه بود که در جریان مزایده به فروش رسیدند. بااینحال اکنون مشخص شده است که خریداران این خودروها، امکان فروش آنها را نخواهد داشت.
عدم امکان فروش خودروهای مزایدهای سازمان مالیات، مربوط به حکم شعبه شماره سه دیوان عدالت اداری است. این شعبه دستور توقف نقل و انتقال خودروهای مذکور براساس VIN را صادر کرده است. بنابراین تا اطلاع ثانوی، خریداران این خودروها قادر به فروش آنها نخواهند بود.
نخستین خودروهای مزایدهای سازمان امور مالیاتی در اردیبهشتماه 1402 به مالکان تحویل داده شدند. برخی مالکان پس از تحویل خودرو، قصد فروش آن را داشتند، اما با محدودیت نقل و انتقال مواجه شدند. پیگیریهای آنها حکم دیوان عدالت اداری در مورد ممنوعیت نقل و انتقال این خودروها را آشکار کرد. بااینحال تاکنون هیچ کدام از نهادهای دولتی یا قضایی، در مورد این حکم و زمان اتمام آن سخنی به میان نیاوردهاند.
خودروهای مزایدهای سازمان مالیات برای مدتها از دید نهادهای دولتی پنهان بودند، تا اینکه در سال گذشته انبار این خودروها کشف شد. شرکت واردکننده پس از دریافت مجوز واردات خودرو به میزان 13 هزار خودرو و فروش 11 هزار خودرو از بین محصولات وارداتی، اعلام انحلال کرد. بنابراین 2000 دستگاه خودرو در این بین گم شده بودند. دیماه گذشته انبار این خودروها کشف شد. از آن جایی که شرکت واردکننده بدهی 1200 میلیارد تومانی به سازمان مالیات داشت، این خودروها به تملک سازمان امور مالیاتی در آمدند.
درآمد سازمان مالیات از فروش این 671 دستگاه خودروهای مزایدهای، بالغ بر 1000 میلیارد تومان بوده است. بااینحال در جریان فروش این خودروها و تحویل آنها به مشتریان، سخنی مبنی بر عدم امکان فروش خودروها به میان نیامده است. علاوهبراین مسئله و مطابق اظهارات کاربران، خودروهای خریداریشده از سازمان اموال تملیکی نیز به سختی شمارهگذاری میشوند و مراحل تحویل آنها بسیار پیچیده است.
پاسخ ها