صدها جاندار روی زمین به خاطر تغییرات اقلیمی در خطر انقراض قرار دارند؛ طبق پژوهشی که توسط محققان دانشگاه آریزونا انجام شده تا سال ۲۰۷۰ تقریبا نیمی از تمام حیوانات و گیاهان روی زمین از بین می روند (البته بسته به اقدامات بشر برای پیشگیری از گرمایش زمین).
در این پژوهش که در نشریه پیشرفت های آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر شده ۵۸۳ گونه جانوری و ۵۸۱ زیستگاه در سرتاسر زمین مورد بررسی قرار گرفتند و سپس مقایسه ای میان جمعیت این جانوران در آن مناطق خاص نسبت به ده سال قبل صورت گرفت. محققان دیتای اقلیمی مربوط به این زیستگاه ها در ابتدا و انتهای زمان تحقیق را ثبت کردند و در نهایت متوجه شدند که حدود ۴۴ درصد از ۵۳۸ گونه جانوری مختلف که ده سال پیش در آن مناطق زندگی می کردند در این بازه منقرض شده اند.
محققان اعلام کردند انقراض جانوران در مناطقی که بیشترین دمای سالانه را تجربه کرده اند (داغ ترین روزهای سال را داشته اند) در مقایسه با زیستگاه هایی که کمترین نوسانات دمایی در آنها رخ داده بیشتر بوده است.
اما طبق آنچه در این پژوهش آمده است انقراض جانوران نهایتا به اقدامات بشر برای مقابله با تغییرات اقلیمی مربوط می شود و اینکه سیاره زمین در آینده تا چه اندازه گرمتر خواهد شد.
جان وینز از مولفان مقاله منتشر شده در این رابطه و پروفسور دپارتمان اکولوژی و بیولوژی تکاملی دانشگاه آریزونا در این باره گفت:
به بیان دیگر، بشر باید خودش آینده را انتخاب کند. اگر برای مقابله با تغییرات اقلیمی به مفاد توافقنامه پاریس عمل کنیم ممکن است آمار تلفات را به کمتر از دو گونه از هر ۱۰ گیاه و جانور برسانیم اما اگر انسان دمای زمین را بیشتر از آنچه هست افزایش دهد ممکن است بیش از یک سوم یا حتی نیمی از جمعیت حیوانات و گیاهان زمین از دست بروند.
در ماه می ۲۰۱۹ گزارشی با حمایت سازمان ملل متحد و به همت ۱۴۵ کارشناس مختلف از سراسر دنیا تدوین شد که نشان می داد ظرف یک دهه آتی یک میلیون گونه گیاهی و جانوری منقرض خواهند شد.
پاسخ ها