هفته گذشته خبرگزاری جمهوری اسلامی گزارشی را درباره تغییرات بودجه در مجلس منتشر کرد که حسابی جنجالی شد. «ایرنا» در این گزارش مدعی شده بود که کمیسیون تلفیق مجلس بدون اطلاع دولت و نمایندگان، بخشی از بودجه ۱۴۰۰ را تغییر داده است که یکی از بندهای آن مربوط به حوزه فناوری اطلاعات و اختصاص ۱۵۰۰ میلیارد تومان به «فعالان فضای مجازی صدا و سیما» بود. حال «علی سعد»، معاون کاربران و تنظیم گری اجتماعی «ساترا» در این باره شفاف سازی کرده و اعلام داشت این رقم در قالب صندوق حمایت از تولید محتوا در فضای مجازی در نظر گرفته شده است.
به گفته او این صندوق هنوز مرحله تدوین آییننامه را سپری میکند و با الگوبرداری از صندوق نوآوری و شکوفایی تشکیل شده و هدف آن افزایش تولید محتوای ایرانی در فضای مجازی است. هیئت امنای آن نیز از ۵ نهاد از جمله وزارت ارتباطات، سازمان برنامه بودجه و به دبیری صداوسیما تشکیل خواهد شد که ماهانه جلساتی را تشکیل میدهند و در مورد تخصیص اعتبار به طرحهای رسیده تصمیم گیری میکنند.
سعد با اشاره به این که امکان هزینه کرد بودجه صندوق توسط سازمانهای متبوع هیئت امنا وجود ندارد بیان داشت که محل هزینه کرد آن تنها بخش خصوصی بوده و در قالب تسهیلات به بخش خصوصی فعال در تولید محتوا اختصاص پیدا میکند.
معاون کاربران و تنظیم گری اجتماعی ساترا تاکید کرد که از این ۱۵۰۰ میلیارد تومان چیزی به سازمان صداوسیما تعلق نخواهد گرفت.
وی پیشتر نیز با انتشار توییتی، ضمن دفاع از این ردیف بودجه و ضرورت آن با توجه به سهم محتوای ایرانی در سبد مصرف کاربران فضای مجازی، از افرادی که نسبت به این ماجرا آگاهی و در اجرای مسئولیتهایشان در این حوزه کوتاهی داشتند، گلایه کرده بود.
به نظر میرسد مخاطب سعد، وزیر ارتباطات است که با انتقاد از مصوبه مجلس شورای اسلامی و تخصیص ۱۵۰۰ میلیارد تومان به فعالان فضای مجازی صداوسیما بیان کرده بود این هزینه معادل ۵۰ درصد کل بودجه وزارت ارتباطات برای توسعه است، در حالی که هیچ شفافیتی در این بخش وجود ندارد و نتیجه اش مشخص نیست.
با وجود همه این توضیحات، برخی کارشناسان اعلام کردهاند که نگران تولد شرکتهای جدیدی هستند که اساساً برای دریافت چنین بودجههایی، یک شبه ایجاد میشوند. باید دید در ادامه روند شفافیت در خصوص نحوه هزینه این بودجه و البته خروجیهای آن چه خواهد بود.
پاسخ ها