طی سالهای اخیر سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی وارد صنعت بازی، خودرو و بسیاری صنایع دیگر شدهاند. حالا سیستم هوش مصنوعی FlavorGraph سونی به عنوان راهکاری متفاوت، پیشبینی میکند کدام ترکیبات غذایی و چاشنیها میتوانند مزهای متفاوت و لذیذ به غذا بدهند.
معمولا آشپزهای حرفهای به صورت شهودی و از روی تجربه میتوانند متوجه شوند که ترکیب کدام مواد غذایی با یکدیگر میتواند طعم خاص و ویژهای به غذا بدهد. برخی ترکیبات نیز از قدیم شناخته شده هستند و معمولا اکثر آشپزها از همان ترکیب استفاده میکنند. اکنون سیستم یادگیری عمیق «FlavorGraph» سونی از هوش مصنوعی برای پیشبینی بهترین ترکیب مواد غذایی و طعم دهندهها استفاده میکند.
محققان دریافتند که ترکیبات جدید بسیاری وجود دارد که میتواند طعم ویژه و خاصی به غذا بدهد ولی هنوز توسط آشپزها چنین ترکیباتی استفاده نشدهاند.
این سیستم با کمک دستور پختهای قدیمی و جدید، پیشبینی میکند که ترکیب برخی مواد غذایی مانند سیر، زیتون و شیر آیا با یکدیگر ترکیب خوشمزهای خواهند داشت یا خیر. متخصصان شرکت سونی در همکاری با محققان دانشگاه کره جنوبی این پروژه را پیش میبرند.
سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه یافته توسط این تیم تحقیقاتی براساس اطلاعات پایگاه داده شامل ۱۵۶۱ ماده غذایی مختلف در FlavorGraph ترکیب مزهها را پیش بینی میکند. اطلاعات هر ماده غذایی براساس مزههای مختلف از جمله ترش، شیرین، تلخ و سایر مزهها در این پایگاه داده ثبت شده است. به علاوه بیش از یک میلیون دستورالعمل برای ترکیب مواد غذایی مختلف نیز در پلتفرم وجود دارد.
آشپزهای حرفهای میتوانند با کمک دادههای موجود در پلتفرم FlavorGraph و هوش مصنوعی بهترین ترکیب طعم دهندهها و چاشنیها را بررسی کنند. محققان در تلاشند ضمن ارائه ترکیبات غذایی خوشمزه و متفاوت، ترکیبات ناسالمی که میتوانند برای بدن مضر باشند را نیز شناسایی کنند. ترکیب برخی مواد غذایی میتواند برای سلامتی بدن خطراتی را به همراه داشته باشد و داشتن اطلاعات در مورد ترکیبات مضر نیز ضروری است.
پاسخ ها