اینتل میخواهد ظرف ۶ تا ۹ ماه آینده تولید تراشههای نیمهرسانا برای شرکتهای خودروسازی را آغاز کند. هدف این شرکت کمک به مشکل کمبود جهانی تراشههاست که موجب تعطیلی خط تولید برخی از شرکتهای خودروسازی از جمله جنرال موتورز شده است.
«پت گلسینگر»، مدیرعامل اینتل در گفتگو با خبرگزاری رویترز گفته این شرکت در حال مذاکره با شرکتهای تامینکننده قطعات خودروسازهاست تا تولید تراشهها را در کارخانههای خود برعهده بگیرد. اگر همهچیز مطابق برنامه پیش برود، اینتل امیدوار است که ظرف ۶ تا ۹ ماه آینده خطوط تولید خود را راهاندازی کند.
گلسینگر ماه گذشته کسب و کار جدیدی موسوم به «خدمات تولیدی اینتل» را معرفی کرد که در واقع یک «واحد کسب و کار تولیدی مستقل» خواهد بود. این شرکت میخواهد کارخانههای خود را به تولید تراشههای x86، آرم و RISC-V برای سایر شرکتها اختصاص دهد. اینتل در آن بیانیه گفته بود که میخواهد ۲۰ میلیارد دلار برای توسعه کارخانه خود در آریزونا هزینه کند تا بهتر بتواند پاسخگوی نیاز همکارانش باشد. با این حال، گفته شده که این سرمایهگذاری از طرح جدید اینتل جداست.
صنعت خودرو یکی از صنایعی است که بیشترین آسیب را از کمبود جهانی تراشهها دیده. اگر اینتل بتواند تا پایان سال ۲۰۲۱ برای خودروها تراشه بسازد، مسیری تازه برای رفع مشکل کمبود قطعات در خط تولید شرکتهای خودروسازی ایجاد میشود.
کمبود تراشه به حدی رسیده که دولت بایدن را وادار به مداخله کرده است. رئیس جمهور آمریکا در فرمانی اجرایی خواستار بازبینی در زنجیره تامین نیمهرساناها شد و دیروز میزبان مدیران شرکتهایی نظیر اینتل، گوگل، فورد، جنرال موتورز، TSMC و دل بود. کاخ سفید چند روز پیش از نمایندگان کنگره آمریکا خواست تا بودجه جدیدی را برای مبارزه با مشکل کمبود تراشهها در نظر بگیرند. در بخشی از این طرح سرمایهای ۱۵۰ میلیون دلاری درخواست شده بود تا بخشی از تراشهها در داخل خاک این کشور تولید شود.
دولت آمریکا همچنین قبلا در ماه مارس از طریق برنامهای موسوم به «برنامه مشاغل آمریکایی» خواستار بستهای ۲ تریلیون دلاری شده بود که حوزه تولید تراشهها را هم با اختصاص سرمایهای ۵۰ میلیارد دلاری تحت پوشش قرار میدهد.
پاسخ ها