محققان دانشگاه لندن با کمک هوش مصنوعی و دادههای مربوط به اسکن مغزی، سه زیرگروه جدید بیماری «مولتیپل اسکلروزیس» یا بیماری «ام اس» (MS) را شناسایی کردند. این موفقیت میتواند فرصتهای جدیدی را برای درمان بیماری اماس فراهم کند.
تیم متخصص الگوریتمهای هوش مصنوعی دانشگاه لندن، با استفاده از مجموعه بزرگی از دادههای اسکن مغزی افراد مبتلا به بیماری ام اس و با استفاده از الگوهای کشف شده از آثار بیماری در بخشهایی از مغز، سه زیرگروه جدید اماس را شناسایی کردند. این دادهها به محققان کمک میکند تا به روشهای درمانی جامعتری در درمان بیماری اماس دست پیدا کنند.
مولتیپل اسکلروزیس نوعی بیماری است که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به غلاف میلین، بافت چربی موجود در اعصاب حمله می کند. میلین مانند عایق سیم کشی برق عمل میکند و در صورت آسیب دیدن، سیگنالهای سیستم عصبی حین عبور از آن مشکلاتی را ایجاد میکنند. معمولا بیماران مبتلا به اماس از مشکلاتی همچون ضعف عضلانی، اسپاسم، بیحسی و مشکل در تعادل یا هماهنگی رنج میبرند.
در حال حاضر اماس براساس پیشرفت بیماری در چهارگروه طبقه بندی میشود. مشکل این دسته بندی آن است که طبقه بندی فقط مراحل پیشرفت بیماری را نشان میدهد.
در مطالعه جدید محققان به زیرگروههای جدیدی از بیماری ام اس دست پیدا کردند که مسیر جدیدی را برای درمان این بیماری به همراه خواهد داشت.
این تیم از ابزار هوش مصنوعی به نام «SuStaIn» و اسکن مغزی MRI 6322 کمک گرفت و سه زیرگروه جدید را شناسایی کرد. محققان این سه زیرگروه را «به رهبری قشر»، «به نظر طبیعی میرسد و به رهبری ماده سفید» و در نهایت «به دلیل ضایعه» نامگذاری کردند. این اسامی به اولین ناهنجاری و مشکل مشاهده شده در اسکن اشاره دارد.
امید آن میرود تحقیقات در زمینه این بیماری ادامه پیدا کند و محققان بتوانند به راهکارهای جدیدی برای درمان MS دست پیدا کنند.
پاسخ ها