زبان برنامهنویسی «آبجکتیو-سی» که معمولا در توسعه نرمافزارهای اپل استفاده میشود و جای خود را به «سوئیفت» داده، بالاخره از فهرست ۲۰ زبان برنامهنویسی برتر کنار رفت. ولی از سوی دیگر، زبان «فورترن» پس از حدود ۱۰ سال دوباره به این فهرست برگشت.
بر اساس جدیدترین ردهبندی شاخص Tiobe Programming Community، پارسال زبان برنامهنویسی آبجکتیو-سی به مرور در این فهرست نزول پیدا کرد و در نهایت از آن خارج شد. این زبان برنامهنویسی از زمانی که اپل سوئیفت را در سال ۲۰۱۴ معرفی کرد، هنوز دوام آورده بود و Tiobe بخشی از علت این اتفاق را مربوط به کاهش تمایل توسعهدهندگان به استفاده از سوئیفت به جای زبانهایی میداند که میتوانند برای توسعه اپلیکیشنها روی چندین پلتفرم استفاده شوند.
خود سوئیفت که در ردهبندی آوریل ۲۰۲۰ در جایگاه یازدهم بود حالا به جایگاه پانزدهم رسیده است. نکته مهم بعدی در ردهبندی Tiobe بازگشت دوباره زبان «فورترن» است که پارسال در رده ۳۴ قرار گرفته بود. این زبان در دهه ۱۹۵۰ از سوی IBM معرفی شد ولی هنوز در حوزه پردازشهای علمی محبوبیت دارد. زبان فورترن در بهترین حالت در سال ۲۰۰۲ به رتبه دهم رسیده بود.
Tiobe میگوید: «دایناسور با گذشت بیش از ۱۰ سال به فهرست ۲۰ زبان برتر برگشته است. فورترن اولین زبان برنامهنویسی تجاری جهان بود و به لطف نیاز فزاینده در حوزههای علمی دوباره طرفدار پیدا کرده است.»
زبان «گرووی» (Groovy) که روی ماشینهای مجازی جاوا اجرا میشود نیز دوباره به فهرست ۲۰ زبان برتر آمده در حالی که آوریل پارسال در رده ۴۸ بود. البته به گفته Tiobe این زبان در ماه ژانویه در رده ۱۰ قرار داشت اما حالا به رده ۱۷ رفته است.
۲۰ زبان برتر برنامهنویسی جهان از دید Tiobe عبارتاند از:
شرکت RedMonk نیز حدود یک ماه پیش ردهبندی مدنظر خود را از ۲۰ زبان برتر برنامهنویسی در سهماهه اول ۲۰۲۱ منتشر کرده بود.
پاسخ ها