دنیای دیجیتال🖥

دنیای دیجیتال🖥

جدیدترین اپلیکیشن ها، معرفی بازی، خبرهای تکنولوژی، معرفی گجت ها، کنسول و بازی ها، موبایل و تبلت، مقالات علمی و فناوری، کسب و کارهای نو، بررسی سخت افزار، همه چیز از دنیای دیجیتال🔴
توسط ۷۵ نفر دنبال می شود
 ۴ نفر را دنبال می کند

دعوای قدیمی اوراکل و گوگل در ارتباط با اندروید پایان یافت؛ گوگل برنده نهایی

دعوای قدیمی اوراکل و گوگل در ارتباط با اندروید پایان یافت؛ گوگل برنده نهایی

بیش از یک دهه از اولین شکایت اوراکل علیه گوگل برای استفاده بخشی از پلتفرم جاوا در اندروید می‌گذرد. پس از مدت‌ها بالاخره دادگاه عالی ایالات متحده به این پرونده پایان داده و گوگل را برنده اعلام کرده است.

بر اساس رای دادگاه، بخش‌های مرتبط با جاوا در طول این سال‌ها در اندروید استفاده نشده است. پایان این منازعه، ایجاد بخشی در قوانین کپی رایت ایالات متحده را به دنبال داشته که در آینده می‌تواند برای هر تولید کننده پلتفرم نرم‌افزاری، مهم باشد. بنا بر رای دادگاه، گوگل برای کپی کردن بخشی از API اپن سورس جاوا برای اندروید اصول منصفانه‌ای را در پیش گرفته است. دادگاه در این باره این گونه تصمیم گیری کرده است:

«برنامه‌های کامپیوتری در درجه اول، کاربردی هستند و این موضوع موجب می‌شود اعمال اصول سنتی کپی رایت در دنیای فناروری [در مورد آنها] مشکل باشد. بر اساس همین واقعیت ما در این پرونده به این نتیجه رسیدیم که گوگل رابط کاربری را از نو پیاده‌سازی کرده و فقط آنچه نیاز داشته را در اختیار گرفته تا به کاربران اجازه دهد از استعداد خود در یک برنامه جدید و «تحول آفرین» بهره‌مند شوند. بنابراین از نظر ما کپی کردن API سان جاوا طبق قانون کاملاً منصفانه بوده است».

گوگل در دفاعیات خود بارها از واژه «transformative» استفاده کرده است. این واژه که در نقل قول بالا، به عنوان «تحول آفرین» ترجمه شده است اشاره به یک کار خلاقانه دارد؛ یعنی زمانی به کار می‌رود که بخشی از یک چیز برداشته شده و از آن در پروژه استفاده می‌شود تا نتیجه‌ای تحول آفرین حاصل گردد. البته به نظر می‌رسد این موضوع فنی تا حدودی گنگ است و حد و مرز قانونی استفاده از این روش برای تغییر شکل و دگرگونی به طور دقیق مشخص نیست.

اوراکل

گوگل در مجموع ۱۱ هزار خط از کدهای API جاوا را برای ساخت نسخه اصلی اندروید استفاده کرده است. پیش از این در یک دادخواست ۹ میلیارد دلاری اوراکل علیه گوگل، اوراکل ثابت کرده بود که بخش‌های اصلی برنامه از جمله APi در واقع تحت قانون کپی رایت هستند؛ اما در عین حال دادگاه تلاش‌های اوراکل برای ثبت پتنت آنها را مردود دانسته بود. از سال ۲۰۱۶ گوگل مدعی بود که پیاده سازی جاوا در اندروید شامل استانداردهای منصفانه ایالات متحده است. دادگاه اخیر هم این موضوع را تایید کرد و به این ترتیب درخواست میلیارد دلاری اوراکل برای نقض کپی رایت را مردود دانسته شد. البته باید اشاره کرد که پرونده‌های مرتبط با این موضوع احتمالا تاکنون برای دو طرف هزینه‌ای معادل ده‌ها میلیون دلار داشته است.

اندروید تا پیش از نسخه ۷ (نوقا) در سال ۲۰۱۶ از کدهای جاوا استفاده نکرده بود اما نبرد بین گوگل و اوراکل همچنان در دادگاه‌های ایالات متحده ادامه داشت. با رای نهایی بالاترین رده نهاد قانونی کشور به نظر می‌رسد سرانجام این جنگ به پایان رسیده است.

از طرف دیگر، آلفابت، کمپانی مادر گوگل اعلام کرده که گوگل از استفاده داخلی از نرم‌افزار مالی اوراکل دست می‌کشد و در هفته‌های آینده به سمت شرکت نرم‌افزاری SAP می‌رود. اوراکل در زمینه فروش منابع ابری به سازمان‌ها برای میزبانی اپلیکیشن‌ها با گوگل رقابت می‌کند و برای سال‌‌ها، از تایید نرم‌افزار پایگاه داده خود برای استفاده در گوگل کلاد امتناع کرده است. گوگل به کمک روش‌هایی به مشتریان اوراکل امکان اجرای پایگاه داده‌های اوراکل روی سرویس ابری خود را می‌داد اما مشتریان همواره نگران بودند که اگر دیتابیس اوراکل خود را روی سرویس‌های ابری گوگل نگهداری کنند به دلیل سیاست‌های مجوزهای اوراکل با مشکل مواجه شوند.

دنیای دیجیتال🖥
دنیای دیجیتال🖥 جدیدترین اپلیکیشن ها، معرفی بازی، خبرهای تکنولوژی، معرفی گجت ها، کنسول و بازی ها، موبایل و تبلت، مقالات علمی و فناوری، کسب و کارهای نو، بررسی سخت افزار، همه چیز از دنیای دیجیتال🔴

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋