همهگیری ویروس کرونا شاید برای خیلیها دردسرساز بوده باشد، ولی برای میلیاردرهای آمریکایی سود زیادی به همراه داشته و بر ثروت آنها اندوخته است، چون ۹ چهره بزرگ دنیای فناوری از ابتدای همهگیری کووید-۱۹ تاکنون مجموعا بیش از ۳۶۰ میلیارد دلار درآمد داشتهاند.
«جف بزوس» موسس آمازون به عنوان ثروتمندترین انسان دنیا در سال گذشته توسط «ایلان ماسک» مدیرعامل تسلا به چالش کشیده شد. ثروت ماسک در یک سال اخیر پنج برابر شده و سهام تسلا هم ۵۴۷ درصد رشد داشته است. ثروت «مارک زاکربرگ» مدیرعامل فیسبوک از مرز ۱۰۰ میلیارد دلار گذشت، و موسسان گوگل یعنی «لری پیج» و «سرگی برین» هم مجموعا ۶۵ میلیارد دلار به ثروت خود اضافه کردند.
ارزش بازار اپل در سال ۲۰۲۰ از مرز ۲ تریلیون دلار گذشت و این اتفاق «تیم کوک» مدیرعامل اپل را وارد باشگاه میلیاردرها کرد. کاربران در دوران همهگیری به خاطر قرنطینه اکثر خریدهای خود را به صورت آنلاین انجام دادهاند، بنابراین آمازون یکی از اصلیترین برندگان این دوره بوده است.
با حرکت شرکتها به سمت مدل دورکاری کارمندان وابستگی بیشتری به سرویسهای ابری پیدا کردند و فضاهای ذخیرهسازی بیشتری از شرکتهایی مثل گوگل، فیسبوک و مایکروسافت خریداری شد. گوگل و فیسبوک همچنین از گرایش بیشتر به سمت بازاریابی آنلاین منفعت زیادی بردند. این دو شرکت ابزارهای ارتباطی زیادی مثل Google Classroom و واتساپ را هم داشتند که در دوره همهگیری کاربران زیادی پیدا کردند.
ماسک، بزوس و زاکربرگ تنها میلیاردرهایی نبودند که به ثروتشان افزوده شد. به گزارش Yahoo Finance، ثروت «لری الیسون» عضو هیئت مدیره و مدیر ارشد فناوری شرکت اوراکل پارسال از ۵۹ به ۹۰.۳ میلیارد دلار رسید. ثروت «مایکل دل» مدیرعامل شرکت دل نیز در همین بازه زمانی از ۲۲.۹ به ۴۴.۴ میلیارد دلار افزایش یافت.
این افزایش چشمگیر داراییهای شخصی در تضاد مستقیم با وضعیت میلیونها شهروند آمریکایی است که در یک سال اخیر با مشکلات اقتصادی و شغلی زیادی دست و پنجه نرم کردهاند. به نظر هم نمیرسد که این شکاف گسترده میان ثروت مردم عادی و مدیران شرکتهای بزرگ به این زودیها کوچکتر شود.
پاسخ ها