هر سال در سراسر جهان، بیماران بسیاری با علایم سرطان گوارش مجبور به استفاده از روشهای غربالگری مانند آندوسکوپی و کولونوسکوپی میشوند. متخصصان بریتانیایی در حال آزمایش روش جدیدی برای تشخیص سلولهای سرطانی هستند که در آن بیمار کافی است کپسولی کوچک حاوی دوربینهای هوشمند را ببلعد تا از سیستم گوارش تصویربرداری کند.
متخصصان بریتانیایی با کمک دوربینهای کوچک«PillCams» در تلاش هستند تا راهکاری جدید، سریع و مطمئن برای غربالگری افرادی که نشانههای سرطان گوارش دارند، ارائه بدهند.
دوربینهای PillCams که ابعادی در حد و اندازه یک کپسول کوچک دارویی معمولی دارند، به راحتی توسط بیمار بلعیده میشود تا در سیستم گوارش حرکت کرده و در نهایت خود را به روده برساند. تاکنون بیش از 11000 بیمار با علایم اولیه سرطان گوارش روده این دوربین کوچک را بلعیدهاند. «سرویس بهداشت ملی انگلستان» (NHS) به صورت آزمایشی در حال بررسی میزان بهره وری این روش برای تشخیص سرطان روده است.
«سیمون استیونز» مدیر سرویس بهداشت ملی در بیانیهای گفت:
«با توجه به همه گیری کرونا، به دنبال روشهای نوآروانهای هستیم تا بیماران بتوانند در این شرایط از خدمات درمانی به شکل موثری استفاده کنند. در حال حاضر بررسی دوربینهای هوشمند کپسولی را آغاز کردهایم تا بتوانیم با سرعت و اطمینان بیشتری وضعیت افرادی با علایم سرطان را تشخیص بدهیم.»
دوربین هوشمند کپسولی در هر ثانیه میتواند دو عکس بگیرد. کپسولهای PillCams به راحتی بلعیده میشوند و نسبت به سایر روشهای غربالگری سرطان سادهتر و سریعتر است. عکسهای گرفته شده توسط دوربینها از سیستم گوارش در دیتا ریکوردر همراه بیمار ذخیره میشود.
«پیتر جانسون» مدیر NHS میگوید:
«هر سال در انگلیس حدود 42000 نفر مبتلا به سرطان روده تشخیص داده میشوند. این رقم معادل 100 مورد تشخیص سرطان در روز است. متخصصان در تلاش هستند تا گزینه بهتری به جای کولونوسکوپی برای غربال بیماران سرطانی ارائه بدهند.»
بیشک بلعیدن دوربین نسبت به آندوسکوپی و کولونوسکوپی روشهای مناسبتری است و بیماران کمتر اذیت میشوند. بیمارانی که تاکنون از کپسولهای هوشمند استفاده کردهاند، آن را بسیار راحتتر از وشهای سنتی اعلام کردهاند.
پاسخ ها