میخواهید یک برنامه جدید را روی سیستم خود اجرا کنید، اما از امنیت آن مطمئن نیستید؟ در این مطلب ۳ روش برای اجرای ایمن برنامههای مشکوک در ویندوز ۱۰ را معرفی میکنیم.
برای همه ما پیش آمده که نیازمند یک برنامه خاص باشیم اما از منبع اصلی آن اطلاعی نداشته باشیم. علاوه بر این، برخی مواقع میخواهیم یک نرم افزار جدید را امتحان کنیم، اما مشکوک به نظر میرسد و شاید به سیستم آسیب وارد کند. در این هنگام چگونه میتوانیم از آسیب رسیدن به کامپیوتر یا لپتاپ خود جلوگیری کنیم؟
برای رفع چنین مشکلی میتوانید نرم افزار را درون یک محیط مجزا و ایزوله اجرا کنید تا دیگر خطری سیستم شما را تهدید نکند. در این مطلب ۳ روش مختلف برای اجرای ایمن برنامههای مشکوک در ویندوز ۱۰ را معرفی میکنیم، با دیجیتال همراه باشید.
در نسخه Pro یا Enterprise یا بروزرسانی می ۲۰۱۹ و نسخههای جدیدتر ویندوز ۱۰، قابلیتی به نام «ویندوز سندباکس» (Windows Sandbox) وجود دارد که البته در نسخه هوم (Home) این سیستم عامل به چشم نمیخورد.
این قابلیت عملکردی مشابه یک نرم افزار مجازی سازی دارد و اجرای برنامهها بدون تاثیرگذاری روی سیستم را ممکن میکند. ویندوز سندباکس یک محیط امن ایجاد میکند که میتوانید نرم افزارها را در یک محیط ایزوله اجرا کنید. بنابراین ویژگی ویندوز سندباکس یکی از راههای اجرای ایمن برنامههای مشکوک در ویندوز ۱۰ محسوب میشود.
برای این کار ابتدا باید ویندوز سندباکس را تنظیم کنید و در ادامه با چهار مرحله ساده زیر، یک برنامه مشکوک را درون آن اجرا کنید:
هر تغییری که در ویندوز سندباکس اعمال کنید، روی سیستم عامل ویندوز ۱۰ دستگاه و همچنین دادههای شما تاثیری ندارد. با توجه به این موضوع، میتوانید بدون نگرانی برنامههای مشکوک را اجرا کنید و شاهد آسیب به سیستم خود نباشید.
دومین راه برای اجرای ایمن برنامههای مشکوک در ویندوز ۱۰، استفاده از ماشینهای مجازی است. با این روش میتوانید سیستم عامل را بطور کامل شبیهسازی کرده و بدون نیاز به ساخت یک کامپیوتر جداگانه، آن را از سایر بخشهای سیستم جدا کنید.
اگر یک نرم افزار بدون اطلاع شما یک بدافزار نصب کند، این موضوع تنها در ماشین مجازی رخ میدهد و هر تغییری روی ماشین مجازی، تاثیری روی کامپیوتر شما نمیگذارد. چندین ابزار برای ساخت ماشین مجازی وجود دارد، اما در این مطلب به سراغ ویرچوال باکس (VirtualBox) میرویم.
برای شروع کار، مراحل زیر را دنبال کنید:
شما میتوانید اسنپ شاتهای ماشین مجازی خود را ذخیره کنید و همیشه پس از اجرای یک برنامه مشکوک، به وضعیت اولیه برگردید. اگر بطور مداوم نرم افزارهای مشکوک اجرا میکنید، استفاده از ماشین مجازی یک روش بسیار کاربردی خواهد بود. با این حال اگر هرچند وقت یکبار برنامههای مشکوک را روی سیستم خود اجرا میکنید، قابلیت سندباکس یا روش بعدی برای شما کافی خواهد بود.
مجازی سازی یک راه مناسب برای اجرای ایمن برنامههای مشکوک در ویندوز ۱۰ محسوب میشود، با این حال ماشینهای مجازی به نصب یک سیستم عامل کامل نیاز دارند. اگر تنها هرچند وقت یکبار چنین برنامههایی را اجرا میکنید، میتوانید به سراغ یک ابزار مجازی سازی جایگزین به نام «Cameyo» بروید.
شما میتوانید از این ابزار برای آزمایش برنامهها از راه دور روی یک محیط مجازی شده بهره ببرید. Cameyo یک نسخه مجازی از ویندوز را در یک کامپیوتر اجرا کرده و امکان تست برنامهها را فراهم میکند. برای استفاده از Cameyo مراحل زیر را دنبال کنید:
در این روش تنها میتوانید از یک اپ استفاده کنید، بنابراین اگر هرچند وقت یکبار میخواهید یک برنامه مشکوک را امتحان کنید، میتوانید یک حساب جدید بسازید و با Cameyo آن را تست کنید.
با ۳ روش بالا بدون نگرانی امکان اجرای ایمن برنامههای مشکوک در ویندوز ۱۰ برای شما فراهم میشود.
پاسخ ها