دانشمندان در سراسر جهان در حال کار روی واکسن و درمان کرونا هستند تا بلکه بتوان زودتر بر این بیماری غلبه کرد. جدیدترین تلاش پژوهشگران مربوط به یک داروی ضد التهاب مفصل به نام «توسیلیزومب» میشود که طبق نتایج اولیه، میتواند میزان مرگ و میر در موارد ابتلای شدید به کرونا را کاهش دهد.
در پژوهش اخیر بیش از ۴۰۰۰ هزار بیمار در دو گروه مورد بررسی قرار گرفتند. یکی از این گروهها شامل ۲۰۲۲ بیمار نیازمند به اکسیژن، ۵۹۶ نفر با وجود دریافت این دارو جان خود را از دست دادند. در نتیجه میزان تلفات در این گروه برابر ۲۹ درصد بود.
در گروه دوم از ۲۰۹۴ بیمار نیازمند اکسیژن، ۶۹۴ نفر یا ۳۳ درصد افراد جان خود را از دست دادند. با توجه به این آمار، استفاده از داروی توسیلیزومب تا ۴ درصد میزان مرگ و میر را کاهش داده که البته تنها تاثیر مثبت آن محسوب نمیشود.
در این تحقیق، توسیلیزومب توانسته میزان بستری شدن در بیمارستان را هم کاهش دهد و همچنین شانس بیماران برای مرخص شدن از بیمارستان و زنده ماندن را ۲۸ روز پس از بستری، از ۴۷ به ۵۴ درصد برساند. در نهایت این دارو توانسته در جلوگیری از پیشرفت بیماری هم موثر واقع شود.
بیماران با دریافت این دارو، نیاز کمتری به دستگاه اکسیژن مکانیکی داشتند و این آمار از ۳۸ به ۳۳ درصد کاهش پیدا کرده است.
این اولین باری نیست که یک داروی سرکوبکننده سیستم ایمنی و کاهش التهاب در مقابله با کرونا موثر بوده. در گذشته پژوهشها از اثربخشی «دگزامتازون» خبر داده بودند، دارویی نسبتا ارزان و در دسترس که میتواند نرخ مرگ و میر را کاهش دهد. در پژوهش اخیر به ۸۲ درصد بیماران دو گروه داروی دگزامتازون هم داده شده بود.
در حالی که این پژوهش هنوز مورد تایید قرار نگرفته، اما نشان میدهد که ترکیب این دو دارو میتواند نرخ مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ را کاهش دهد. با این وجود، توسیلیزومب در مقایسه با دگزامتازون قیمت بالاتری دارد و نمیتوان به راحتی از آن استفاده کرد.
پاسخ ها