کارکنان گوگل در سراسر جهان برای شکلگیری یک اتحادیه جهانی به یکدیگر ملحق شدند. این ائتلاف جدید به نام «آلفا جهانی» (Alpha Global)، از ۱۳ اتحادیه کارگری از ۱۰ کشور مختلف شامل ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و سوئیس تشکیل شده است.
چندین هفته پیش گروهی از کارکنان گوگل و آلفابت در ایالات متحده آمریکا و کانادا اتحادیهای به نام «اتحادیه کارکنان آلفابت» (AWU) تاسیس کردند که در کمتر از یک هفته اعضای آن از ۲۳۰ نفر به بیش از ۷۰۰ نفر رسید. حالا کارکنان این غول فناوری در کشورهای مختلف یک اتحادیه بینالمللی تشکیل دادهاند.
این اتحادیه بینالمللی به اتحادیه جهانی «UNI»، فدراسیون اتحادیههای کارگری که بیش از ۲۰ میلیون نفر را در سراسر جهان نمایندگی میکند، وابسته است. در این فدراسیون کارکنان آمازون هم حضور دارند.
رئیس اجرایی اتحادیه کارکنان آلفابت و مهندس نرم افزار گوگل، «پارول کول» در بیانیهای گفته:
«ما میدانیم سازماندهی اتحادیه برای شرکتهای جهانی مانند آلفابت به مرزهای یک کشور محدود نمیشود. در همین راستا اتحاد با کارکنان در دیگر کشورها اهمیت بالایی دارد. در دنیایی که نابرابری در حال نابودی ماست و جوامع و شرکتهای ما بیشترین تاثیرپذیری را دارند، پس گرفتن قدرت از طریق اتحادیهها از هر زمان دیگری مهمتر است.»
اتحادیههای کوچک مانند AWU از طریق همبستگی و اتحادیه کارکنان قدرت میگیرند. این ساختار به AWU اجازه میدهد که شامل پیمانکاران و کارکنان تمام وقت گوگل باشد، با این حال این اتحادیه توسط «هیئت ملی روابط کار آمریکا» به رسمیت شناخته نشده و نمیتواند گوگل را مجبور به مذاکره کند.
آلفا جهانی با اتحاد کارکنان در کشورهای مختلف قدرت میگیرد و این اتئلاف حداقل برای شروع کار نیازی به توافقنامه قانونی با شرکت ندارد. در ادامه مسیر این اتحادیه بینالمللی احتمالا تلاش میکند گوگل را برای امضای یک توافق بیطرفی مجبور کند. این قرارداد گوگل را به پشتیبانی از تلاشها برای متحد کردن کارکنان مجبور خواهد کرد، البته انتظار نمیرود این غول دنیای فناوری چنین شرایطی را قبول کند.
با وجود چنین موضوعی، آلفا جهانی برای تغییر در وضعیت حتما نیازی به امضای توافقنامه بیطرفی از سوی گوگل ندارد. در سال ۲۰۲۰ اتحادیه جهانی UNI به سازماندهی کمپین «Make Amazon Pay» کمک کرد که بیش از ۴۰۰ قانونگذار از آن حمایت کردند.
دبیر کل UNI، «کریستی هافمن» گفته:
«مشکلات در آلفابت و زیرمجموعههای آن به یک کشور محدود نمیشوند و باید در سطح جهانی برطرف شوند. این جنبش توسط کارکنان فناوری در گوگل راهاندازی شده و از قدرت جمعی خود نه تنها برای تغییر شرایط شغلی استفاده میکند، بلکه میخواهند به مشکلات اجتماعی ناشی از افزایش تمرکز قدرت شرکتها هم رسیدگی کند.»
این اتحادیه بینالمللی باید اعضای یک کمیته راهبری را انتخاب کند که میتواند شامل کارکنان گوگل و سازماندهندگان اتحادیه باشد. این اتحادیه که شروعی برای همبستگی کارکنان غولهای فناوری محسوب میشود، شامل کارکنان کشورهای ایالات متحده آمریکا، سوئیس، ایرلند، بریتانیا، ایتالیا، آلمان، دانمارک، فنلاند، سوئد و بلژیک است.
پاسخ ها