سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز استفاده اورژانسی از واکسن کرونای فایزر برای افراد ۱۶ سال به بالا را صادر کرد.
به دنبال صدور این مجوز پیشبینی میشود در روزهای آتی اولین محموله واکسن کرونای فایزر شامل ۲.۹ میلیون دوز در اختیار کادر درمان بیمارستانها و آسایشگاههای سالمندان قرار گیرد. در ادامه حدود ۲۵ میلیون دوز دیگر تا پایان سال ۲۰۲۰ توزیع خواهد شد که با توجه به دو دوز بودن به معنی واکسینه شدن تعداد محدودی از مردم است. آنطور که در گزارش آمده، این واکسن دستکم تا اواخر فصل اول یا دوم سال ۲۰۲۱ به طور گسترده در آمریکا توزیع نخواهد شد.
با این وجود توسعه و توزیع واکسن کرونا در آمریکا در بازه زمانی کمتر از یک سال پس از شیوع بیماری گامی مهم در پایان دادن به پاندمی کرونا به شمار میرود. «استیون هان» کمیسر سازمان غذا و داروی آمریکا در بیانیهای صدور مجوز برای واکسن فایزر را دستاوردی چشمگیر در مبارزه با پاندمی ویرانگر کرونا خواند که زندگی را در آمریکا و دیگر کشورهای دنیا مختل کرده است.
مدرنا، دیگر شرکت داروسازی تولید کننده واکسن کرونا نیز از سازمان غذا و داروی آمریکا درخواست مجوز استفاده اورژانسی کرده است. پیشبینی میشود این واکسن نیز در روزهای آتی مجوز بگیرد و تا پیش از پایان سال ۲۰۲۰ دو واکسن کرونا در آمریکا توزیع شود.
مجوز استفاده اورژانسی (EUA) به معنی تأیید کامل واکسن فایزر توسط رگولاتورهای دارویی آمریکا نبوده و همچنان به بررسی جامع و دقیق این واکسن با توجه به دادههای بدست آمده از کارآزماییهای بالینی فاز سوم نیاز است که با حضور ۴۴ هزار داوطلب انجام شد. فایزر میگوید بررسی دادهها نشان دادهاند که واکسن این شرکت ۹۵ درصد اثربخش بوده و عارضه جانبی جدی در گروه آزمایش شونده ایجاد نکرده است.
ایالات متحده پس از انگلستان، کانادا و بحرین، چهارمین کشوری است که مجوز توزیع واکسن فایزر را صادر میکند.
پاسخ ها