قرنطینه تأثیر زیادی در جلوگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا دارد و برخی کشورها از این استراتژی برای شکست دادن ویروس استفاده کرده اند. البته این رویکرد با وجود تأثیر مثبت به قیمت آسیب روانی به شهروندان تمام میشود.
نظرسنجی از مردم نیوزیلند نشان میدهد که قرنطینه گسترده و طولانی مدت در این کشور که در برخی موارد بیش از ۳۳ روز به طول انجامیده، سبب افزایش سطح استرس، اضطراب و افسردگی به ویژه در بین جوانان شده است. این نظرسنجی با حضور ۲۰۱۰ شرکت کننده انجام شد که نزدیک به یک سوم آنها به اضطراب شدید یا متوسط روانی و تقریباً ۴۰ درصد به سطح تندرسی پایین اعتراف کردند.
بیشترین آسیب روانی را افراد بین ۱۸ تا ۲۴ سال دیدهاند چرا که تحقیق نشان داد تقریباً نیمی از آنها به اضطراب شدید یا متوسط روانی دچار شدهاند. محققان میگویند افراد کهنسال با وجود آسیبپذیری بیشتر در برابر کرونا و استفاده کمتر از شبکههای اجتماعی، آسانتر با قرنطینه کنار آمدهاند که البته به گفته محققان به معنی در امان بودن این قشر از آسیبهای روانی نیست.
سازمان جهانی بهداشت نیز از افزایش انزوا، افسردگی، سو مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی، خودزنی و خودکشی در دوران قرنطینه خبر میدهد.
محققان میگویند یکی از پیامدهای نگران کننده قرنطینه، افزایش خشونتهای خانگی بوده است. به گفته آنها گزارش درگیریهای فیزیکی، آزار و اذیت جنسی و مزاحمتها در محیط خانه بین ۳ تا ۴ برابر بیشتر از حالت عادی بوده که فقط به نیوزیلند محدود نشده و در سطح جهان چنین افزایشی مشاهده میشود.
البته قرنطینه دارای پیامدهای مثبتی نیز بوده چرا که اکثر شرکت کنندگان در نظرسنجی گفتهاند ماندن در خانه به شکست دادن سریعتر ویروس کمک کرده و برای آنها و جامعه مثبت بوده است. علاوه بر این دورکاری، وقت گذرانی بیشتر با خانواده و زندگی در محیطهای آرامتر به مردم کمک کرده تا فرصتی برای جدایی از فضای شلوغ اجتماع پیدا کرده و در مورد اولویتهای زندگی فکر کنند.
پاسخ ها