دریافت کمکیهای امدادی در ساعات اولیه پس از تصادفاتی که منجر به صدمات فیزیکی سرنشینان میشوند، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و میتواند نقشی کلیدی در نجات جان مصدومان داشته باشد. شاید دیده باشید در برخی تصادفات شدید با وجود رسیدن نیروهای امدادی در زمان مناسب، به خاطر باز نشدن درها و عدم دسترسی آنها به مصدومان دقایق ارزشمند به هدر میرود.
کمپانی ولوو که همواره نامش با ایمنی عجین شده، اخیرا دست به یک اقدام جالب زده و برای کمک به مصدومانی که در تصادفات شدید درون خودروها گیر میافتند، ده خودروی جدید را با کمک جرثقیل از ارتفاع 30 متری به پایین رها کرده است. خودروساز سوئدی هدف از اجرای این مانور را کمک به اعضای تیم نجات برای تست، ارزیابی و بهبود روشهای آزادسازی مصدومان سوانح جادهای اعلام کرده است.
تیمهای امدادی معمولا برای افزایش مهارت خود در آزادسازی صدمهدیدگان محبوس داخل خودروها، از مدلهای از کار افتاده موجود در گورستانها استفاده میکنند. از آنجایی که این مدلها عمدتا قدیمی بوده و با روشها و موادی با مقاومت متفاوت ساخته شدهاند، شباهتی به اتومبیلهای مدرن کنونی که دارای کابین مستحکمتر هستند، ندارند. به گفته ولوو، بهرهگیری از خودروهای روز، بهتر و بیشتر مهارتهای اعضای تیمهای امدادی را بهبود میبخشد.
رها کردن خودرو از ارتفاع 30 متری، در واقع تصادفات بسیار بد – مثل برخورد شاخ به شاخ دو خودروی متفاوت از نظر ابعاد با سرعت بالا – را شبیهسازی میکند. علاوهبر این، در این تست ولوو تصادف خودروها از ناحیههایی که در آنها نقاط شکست تعریف نشده را نیز شبیهسازی کرده است.
ولوو نخستین بار است که چنین تستی را طراحی و اجرا میکند تا یک چالش متفاوت و واقعی را پیش روی تیمهای امدادی قرار دهد. تجارب بدست آمده از این تست، میتواند باعث ارتقای متدها و حتی توسعه ابزارآلات جدید شده و جان افراد را نجات دهد. خودروساز خوشنام اروپایی اطلاعات و تجارب گردآوری شده از این تست را در یک گزارش جامع منتشر خواهد کرد. این گزارش به تدریج در اختیار تیمهای امدادی کشور سوئد و احتمالا سایر کشورها قرار خواهد گرفت.
هاکان گوستافسون (Håkan Gustafson) یکی از محققان ارشد ولوو در تیم تحقیقات تصادفات ترافیکی، در اظهار نظری جالب گفته این شرکت سالهاست با تیمهای امدادی همکاری میکند. وی دلیل این امر را هدف مشترک و ایمنتر کردن جادهها برای همه عنوان نموده است.
پاسخ ها