سازمان غذا و داروی ایالات متحده مجوز مصرف اورژانسی داروی آنتی بادی شرکت «ایلای لیلی» برای درمان کووید-۱۹ را صادر کرد.
ایلای لیلی (Eli Lilly) اعلام کرد پزشکان از این پس میتوانند از داروی آنتی بادی این شرکت برای درمان بیمارانی که به نوع خفیف یا ملایم کووید-۱۹ مبتلا شدهاند ولی ریسک ابتلای آنها به نوع حاد وجود دارد استفاده کنند. عملکرد این آنتی بادی شبیه آنتی بادی شرکت Regeneron است که دونالد ترامپ پس از مبتلا شدن به کرونا به کمک آن درمان شد.
ایلای لیلی میگوید معالجه با آنتی بادی مونوکلونال در کارآزماییهای بالینی با کاهش سطح ویروس، علایم بیماری و ریسک بستری شدن در بیماران مبتلا به نوع خفیف یا ملایم کووید-۱۹ نتایج امیدوارکنندهای داشته است. این شرکت اضافه میکند که مصرف این آنتی بادی عوارض جانبی خطرناکی ندارد. به لطف مجوز سازمان غذا و داروی آمریکا بیماران مبتلا به نوع خفیف یا ملایم که در معرض خطر ابتلا به نوع شدیدتر هستند میتوانند با این دارو معالجه شوند.
ایلای لیلی از تولید ۱ میلیون دوز از داروی آنتی بادی خود تا اواخر سال ۲۰۲۰ خبر داد و افزود سال آینده میلادی میزان تولید آن را به طور چشم گیری افزایش خواهد داد. این دارو از طریق تزریق وریدی وارد بدن میشود.
داروهای مبتنی بر آنتی بادی مونوکلونال مثل داروی شرکت ایلای لیلی از آنتی بادیهای مصنوعی شبیه آنتی بادیهایی که سیستم ایمنی بدن تولید میکند، استفاده میکنند و از آنها به عنوان یکی از بهترین روشها برای کنترل پاندمی ویروس تا زمان توسعه واکسن یاد میشود.
ایلای لیلی وعده میدهد که داروی مبتنی بر آنتی بادی این شرکت قیمت «بسیار پایینی» خواهد داشت تا همه مردم دنیا بتوانند از آن بهرهمند شوند.
پاسخ ها